|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jemanje zdravil in nosečnost
30.1.2008 11:02:08   
Majuska
To mi je včeraj padlo na misel ... ko sem bila pred nekaj tedni prehlajena, sem po nasvetu farmacevtov in zdravnice lahko jemala le Lekadol in Sinupret, vse ostalo so mi prepovedali.

Zanima me, kakšne izkušnje imate ostale. Kaj lahko nosečnica recimo stori, če ima vročino? Najbrž ji ostane samo ležanje in čajčkanje. Da močnejših zdravil sploh ne omenjam, več ali manj vse škodi otroku.

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jemanje zdravil in nosečnost
30.1.2008 11:09:01   
taška30
Jaz sem prepričana, da velika večina zdravil ne škodi. Ne tako, da bi direktno vplivala na genski zapis ploda ali pa povzročila splav, sploh pa če jih vzameš v normalnih količinah. AMPAK: ker testov na nosečnicah ni in ker 'ziher je ziher' se je najboljše zdravilom izogibat.
Za vročino itak nimaš drugega kot počitek, čajčkanje in paracetamol (ki je dovoljen), antibiotiki so tudi dovoljeni, seveda ne vsi (jaz sem jemala amoksiklav v 5.mesecu zaradi izcedkov) itd...

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2008 11:09:04   
Anonimen
jest nikol nisem bla nagnejena do zdravil če ni blo res hudo nism vzela nič.tud glede vročine se pač počiva veliko pije,samo če si noseča pa da maš vročino je pa po moje bolš da greš do zdravnice.jest sem v roku 1 meseca bila na dveh antibiotikih,na hikoncilu in amonoksiklavu bla sm pa tm ene 4 do 5 mesec nosečnosti.sem zdravnico vprasala če je to kej nevarno pa je rekla da ne pa tud pol v lekarni so mi rekli da je bol nevarno tm do 3.meseca.ne vem kakšen prehlad probaj prelezat pa velik pit drugač pa do zdravnice.

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2008 11:28:08   
valentina2006
Majuska: Sama se nasploh izogibam zdravil...v user posted image  pa sploh. Vzamem Lekadol k mam vročino al pa glavobol... Drgač pa v lekarn full dobr svetujejo, kaj v tem času smeš... Če pa je kej hujšga ti pa itak dr. napiše recept...

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2008 11:51:59   
Anonimen
Pred enim mesecem sem prebolela virozo.Imela sem tudi visoko vročino in vse me je bolelo.Ker ni bilo nič bolje,čeprav sem jemala lekadol,sem šla k zdravniku in sem dobila antibiotik.Dal mi je HIKONCIL,in tudi v lekarni mi je rekel,da je ta antibiotik dovoljen pri nosečnicah.Sama sem ga jemala 3 dni in po treh dneh mi je bilo bolje.

(odgovor članu valentina2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2008 12:02:46   
Pia77
http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/pdf/nosecnost.pdf
http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/KAZALO.HTM

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2008 23:36:23   
Majuska
Ojla,

morda sem se nerodno izrazila, nisem imela vročine ... zanimalo me je samo, kaj storiti v tem primeru, ker ne bi rada jemala kakršnihkoli zdravil, če je le možno. Pa tudi zdravnica bi najbrž zelo pazila, kaj naj mi predpiše, na srečo je glede tega zelo razumevajoča.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2008 13:09:45   
Naja30
Če se le da, počivaj, če se ne počutiš dobro.
Če te hudo kuha ali glava boli, komot vzameš lekadol.
Če stakneš virozo, ti bo zdravnica dala antibiotike hiconcil, ki jih lahko user posted image  jemljejo.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2008 19:39:28   
tominikapiki
O, no to sem hotla pa tudi jaz vprašat. Jaz sem morala zaradi vnetja mehurja (ki se je pokazalo na izvidu) celo prit nazaj, da mi je predpisal hiconcil. Hotela sem torej vprašat, če je bilo pri tistih, ki ste tudi to jemale in že rodile,  potem z otrokom vse v redu ...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2008 21:29:48   
Anonimen
Pozdrav!
Tole bi pa jaz tudi prosila,da mi katera odgovori,katero zdravilo se lahko vzame v 1/3 nosečnosti,če sem alergična na penicilin in ospen in imam  vnetje mehurja?

hvala

(odgovor članu tominikapiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2008 21:51:15   
Pia77
npr. Azibiot/Sumamed, Fromilid, če alergija ni bila huda, bi morda kdo poskusil tudi s cefalosporini (Cefaklor, Zinnat, Cedax...)

Pravi naslov za to vprašanje je pa tvoj lečeči zdravnik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
31.1.2008 22:39:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?