|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   budnost enomesečnih dojenčkov
29.1.2008 21:54:19   
*sweety*
doma imam 18 dni staro dojenčico, ki je lahko v budnem stanju tudi 8 ur skupaj. Nevem ali je to normalno, meni se zdi to ogromno časa, brala pa sem da naj bi bili budni tam nekje 4 ure na dan. No in v teh 8 urah, dobi 3 krat svojo flaško mleka, večinoma je na rokah, ker takoj ko jo odložim je dretje, za 5 min zapre učke in ko že misliš, da bo zaspala, trzne in spet gleda okrog, nato tako narahlo zajokca, dobi dudo, žveči dudo, spet zapre učke in vse se ponovi neštetokrat. NO in ko takole minejo ure, je potem pa tudi sposobna spati od 6-8 ur skupaj. Tako smo preživeli včerajšnji večer od 7 ih zvečer do 3 zjutraj, nato pa je spala do 9 ih zjutraj. Imam že eno punčko doma, ampak kej takega se mi pri njej ni dogajalo. Koliko so pa vaši budni?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: budnost enomesečnih dojenčkov
29.1.2008 22:44:35   
*sweety*
kaj sem tako čudno napisala, da mi nobena ne odgovori?user posted image  Zanima me v bistvu samo to, če je to normalno, da je moja dojenčica toliko časa budna na dan? Kot npr, včeraj 8 ur , predvčerajšnjim pa smo bili na obisku, pa je bila budna 5 ur, z vmesnim nekaj minutnim dremanjemuser posted image

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: budnost enomesečnih dojenčkov
29.1.2008 23:15:22   
Majchi
bekica, naša Lana je bila tud precej budna. Spala je samo prvih 14 dni, ko sva prišli iz P, potem pa do 3. meseca skoraj nič oz. enih 3x na dan po 15 minuser posted image . K sreči je bila vsaj pridna. Krčev ni imela in je ni bilo treba skoz po rokah nosit.

Od 3. meseca naprej pa spi 2-3x na dan po pol ure. Razen če se vozi v vozičku, spi malo dlje, ker res uživa. Bolj ko ruka, boljše je.

Jaz mislim, da tvoja punčka še ni ujela ritma spanja. Poleg tega tako majhen dojenček še zelo potrebuje mamino bližino. Saj bo minilo. Če pa ne bo, pa vedi, da nekateri otroci pač ne potrebujejo toliko spanja. Važno je, da se zbuja za obroke in da napreduje kar se teže tiče.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: budnost enomesečnih dojenčkov
30.1.2008 0:13:37   
massylou
Bekica1, kot bi opisovala našo malecko. S to razliko, da je naša mala rabila za "zapret okice" 1 uro uspavanja in zibanja in so okice ostale zaprte samo, če je bila v naročju. Ajala je pa 2-3x/dan po 15 min. In veliko jokala za vsako figo + večerni krčki po 3 ure.


Eni rabijo več, drugi manj.
Spanje pri malem dojenčku (recimo prve 3-4 mesece) lahko traja v razponu manj kot 12, do več kot 22 ur na dan (vse skupaj). Potem pa gledaš, ali imaš zaspanca, ali (nado)budneža.

Če se sicer lepo razvija je najbrž tvoj otročiček le en velik firbček.user posted image
Lahko pa probaš s povijanjem (ga zaviješ v tetra plenico ali dekico). To smo morali mi delat, da je vsaj ponoči lahko nekaj ur ajala ne da bi jo morala mami pestovat.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: budnost enomesečnih dojenčkov
30.1.2008 7:14:09   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: massylou


Lahko pa probaš s povijanjem (ga zaviješ v tetra plenico ali dekico). To smo morali mi delat, da je vsaj ponoči lahko nekaj ur ajala ne da bi jo morala mami pestovat.


Mi smo tudi to delali in ga povijali v "borito" sistem, ker je zaspal v naročju in se takoj zbudil ko si ga odložil. Če smo ga pa povil, pa je imel, ko smo ga odložili v posteljo, še vedno občutek topline in kot da ga nekdo stiska.
Drugo pa je, da mora otrok ločiti kdaj je dan in noč. Tako, da se najprej "naučite" to - kdaj gre spat podnevi in kdaj ponoči...

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Družinski zakonik
Paštetka

Kako boste glasovali? Če kdo želi, lahko napiše tudi zakaj, se je tako odločil. Hvala

za (57%)

proti (29%)

me ne zanima (14%)


Število vseh glasov: 133

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!