|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Merjenje trebuha?! :)
29.1.2008 8:13:20   
TinKiCa1
Ojla!

Mene pa samo zanima, koliko ginekologinj vam meri trebuh, po dolžini?! In tistim ki, koliko kaj merijo vaši trebuščki v določenih tednih!? :) meni je rekla, da je zelo velik user posted image , pa me zanima koliko vam kej trebušček raste!
Nazadnji pregled- 30t 1/7- 35cm! user posted image

Lep dan vam želim!

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Merjenje trebuha?! :)
29.1.2008 8:54:57   
Zofy
Uuu, res velik trebuščekuser posted image . Jaz sem imela 29 cm, ko sem bila noseča 29t 6/7.
Brala sem, da je "standard", da je velikost trebuščka enaka tednom minus 1. Torej v 30t = 29 cm, v 31t = 30 cm itd...

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2008 9:13:54   
Sonrisa
Do nekje 35. tedna so se cm še ujemali, na koncu sem imela pa obseg 50 cm, pa verjemite, da nisem bila 50 tednov noseča. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2008 9:28:12   
Alfabeta
To je zelo relativno. Prvo je to, da se lahko tisti ki meri zmoti, pa enkrat malo več nameri, enkrat malo manj. Je pa res, da je cca.kolikor tednov, toliko cm.

Pa vseeno...Jaz sem imela od 35 tedna naprej do 4 cm manj od tednov. Tudi sedaj ko sem že čez rok imam cca.33-34 cm.

Če nosiš bolj v križu se recimo kar nekaj cm pozna, kot meni. Če pa bolj naprej pa imaš lahko hitro kak cm več.

Tako,da je to samo okvirno.

Aja, še to. Moj trebuh...vsi mislijo da imam še kaka dva meseca do roka, dete je pa bilo že v 39.tednu težko cca.3600 g po UZ.user posted image

Zato pravim, da to je samo okvrino.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2008 10:29:11   
Zofy
user posted image user posted image user posted image user posted image Alfabeta, ful imaš doper podpis...vidim, da se približuje dan prisilne izselitve, ti tvoj podnajemnik noče venuser posted image .
Vso srečo, pa čim lažji porod! user posted image user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2008 10:51:40   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

user posted image user posted image user posted image user posted image Alfabeta, ful imaš doper podpis...vidim, da se približuje dan prisilne izselitve, ti tvoj podnajemnik noče venuser posted image .
Vso srečo, pa čim lažji porod! user posted image user posted image

hvala, Zofy!user posted image  Kaj pa naj? Saj mi gre že skoraj na jok, ker noče ven, ampak saj bo. Še vsi so šli, pa bo šel tudi ta.

Lep dan ti želim.

P.S.:Tinkica1, sorči za vskok v debato!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2008 11:38:26   
Anonimen
To sploh ni merodajno user posted image tako da se po tem ne gleda.če bi se gledalo potem bi jaz morala rodit velikana

(odgovor članu Alfabeta)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2008 14:56:44   
pikica_30
Ali lahko poveste, kako se to izmeri? meni sicer ginekologinja ni nič izmerila, ampak bi pa rada sama doma. Torej, kje začnem in kje končam? Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2008 15:02:52   
J.L.
Sama si boš težko izmerila. Meri se od sramne kosti pa do vrha maternice, dvomim, da boš vrh našla sama. 

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2008 15:29:44   
Zofy
Jaz pa če dobro potipam zatipam vrh maternice...
Samo, če si boš poskusila sama zmerit, se uleži, ker ti G to zmeri leže.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2008 16:24:02   
Naja30
Meni so se cm kar ujemali. Od začetka do konca.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2008 16:30:37   
kodrana
meni je izmerila na morfologije v 20T in 6dni 19cm. normalno.
v materinski je graf, kjer si lahko preveriš ali velikost simfiza/fundus ustreza tednom nosečnosti.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2008 7:11:32   
TinKiCa1
Ojla beybe!
Hvala ker mi pomagate razumeti tole velikost user posted image ! ;) Vem, da se nekaj gleda od prejšnič ko ti je merla, ampak je rekla, da mam ogromn trebuh (kar ga tud mam- resno) in da kaže da bo otrok zelo velik! Bom vidla kaj mi bo povedala na valentinovo, ko imam naslednji pregled. Najbolj je pa scena, da tale naša tmala še vedno kar raste! Ker moj trebuh raste z njo! user posted image Je pa tudi to, da nekje skoraj tri t edne, me boli v sklepu oz. medenica, na levi strani in kdaj komaj ustanem! Mislm, da bom padla, ker ne morm stopt na nogo..mi je rekla g da bom še bolj čutila, ker je to zaradi njene velikosti in mi stalno dol pritiska! DOsti zanimivo! user posted image

Alfabeta- želim ti čim lažji porod in veliko sreče :)

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.1.2008 10:01:40   
jaša2
naj ti povem, da meni sploh niso merli trebuha!!!! sem bla ful razočarana, ker mi je sodelavka tak vneto razlagala, ko je bla noseča, kak ti to merijo itd. .... mi je rekla, da naj bi se dolžina črte, ki poteka tik pod prsmi vse do konca trebuščka, ujemala s tedni nosečnosti. torej, če je črta dolga 30 cm, bi naj bila nekje v 30.tednu.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2008 10:15:46   
Sandra*
Men se je v prvi nosečnosti do konca ujemalo s tedni nosečnosti, pa je bil trebuh velikovečji kot sedaj. Sedaj pa po tistem k ona izmeri imam vedno večji trebuh kolikor tednov sem noseča. To je bol kr neki se men zdi.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.1.2008 13:50:53   
Una
Pri 24 1/7 sem imela 27 cm.

LP, Una

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2008 7:32:46   
TinKiCa1
ojla!
Hvala za pomoč..se pravi, da imam potem res velikega otroka! :)medenica nonstop boli..zdej je začela še druga stran bolet! user posted image Pa a katera misli, da je možen predčasen porod, če je otrok res  tako velik? Hvala vsem! lp user posted image

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2008 19:46:03   
TinKiCa1
Pa a katera misli, da je možen predčasen porod, če je otrok res  tako velik?

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.2.2008 11:28:42   
emina83
Živjo!

po moje čas poroda ni odvisen od velikosti ploda, bolj od tvojih hormončkov, stanja maternice, itd..je pa res da toliko bolj ti čutiš pritisk otroka navzdol, ker ti user posted image pridno raste.
kdaj pa imaš pdp, da bomo bolj navijale?

nič ne skrbi , vse bo v redu in ob svojem času.

(odgovor članu TinKiCa1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.2.2008 16:26:46   
anju
...v nekaterih trebuhih je lahko tudi več plodovnice kot v drugih...

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.2.2008 17:32:01   
Naty*
Punce velikost trebuha sploh ni merodajna za velikost otroka! V redu, če ti G reče, da je velik user posted image , ker vidi na UZ, ampak po velikosti trebuha je pa po moje zelo neprofesionalno, da oceni kako velik je ali bo otročiček. Moja prijateljica je mela tak trebuh, da so jo vsi spraševal, če bosta dva, na koncu je bil pa mali težek pod 2,5 kg. Ene nosijo bolj v križu in nimajo kej bistveno velikega trebuha, pa rodijo otroka s 4 kilami. Brez zamere...vem da to ni bistvo teme, ampak sem mogla pokomentirat, da ne bo res kero ful strah, da bo mela velikana user posted image .

Kar se pa tiče samega merjenja  trebuha, ga men moj G niti enkrat še ni izmeril. Sem pa probala doma sama (čeprav je doma res težko najt vrh maternice, tko da je to bl tko tko) pa se mi približno ujema s tedni nosečnosti.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.2.2008 8:02:26   
TinKiCa1
Ojla!
Čestitke, da ti je ratal doma približno izmerit trebuh! :) Pa sej ubistvu me ne bi nič motilo, če bo mala velka..tko to je! jst sm bla bolj mjhna, brat pa večji- pa ravno tako, ga je mami nosila v križu in je bil težek mislm da okol 4200g:) Jst sam pr seb vidm, da se res težko muva tuki notr:) vem, da je večja in to samo zarad medenice! Čisto odvisno kaj počne in mi pritiska na živce! A se kateri tudi že kej pozna na otekanju rok ali nog?! :)
lp vsemuser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?