Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 11:50:47
|
|
|
|
NRMM
|
Pregled je bolj kot ne zaradi cepljenja,sicer jo pa tudi stehtajo in zmerijo.Če boš po pregledu rekla,da nisi preveč za cepljenje in,če ti lahko svetuje karkoli,ti verjetno ne bo komplicirala,no odvisno kakšen zagovornik cepljenja je. Sicer pravijo o raznih reakcijah ipd,moja je imela 2 urce vročino,ampak ji je potem sama zginla,tak da ni bilo hudega.
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 11:54:18
|
|
|
|
mala maja
|
jaz sem resno razmišljala, da ta tretjega ne dam cepit(pri letu in pol) po tistem ko je imel po cepivu za oslovski kašel(v sedmem mesecu)grozno reakcijo in je praktično fasal hud oslovski kašelj. Zgledal je pa takole, šla sva na pregled in tam sem zdravniku omenila, da ne želim da bi bil mali cepljen. Mi je malo povedal okoli tega in rekle naj premislim in pokličem čez 14 dni in povem kaj sem se odločila. Je pa bil tudi on v dvomih a ga cepit al ne. Pol je bil pa bolan in cepljen šele pri dveh letih in še malo(pa sva jaz in pediater cincala a ga cepit), pa smo ga vseeno in to brez problema. In ni nama bilo treba ponovit vseh doz. In če bi danes odločala še nekrat ga sigurno ne bi dala cepit. No drugače pa ja jaz bi šla na pregled in tam povedla svoje mnenje. če je kolčkej OK pediater bo razumel. in ti svetoval.
|
|
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 13:47:17
|
|
|
|
sonjaka
|
Sicer se boš itak mogla odločit sama, samo ta revakcinacija je enaka kot tista prva 3 cepljenja in če po njih ni imela stranskih učinkov, potem tudi po tem ne bi smelo bit nič takega. Če si vsa ceplenja do zdaj opravila, ne vem no... Lahko pa vsekakor rečeš, da je ne boš cepila. Moja starejša hči je imela že po drugem cepljenju ful vročine, po tretjem je bila pa čisto adijo (40 vročine, kričala, bila odsotna in to cel dan in celo noč). Zato naju je pediatrinja poslala na Pediatrično, kjer so jo najprej testirali za alergije na cepivo ali sestavine cepiva, preverili nivo imunoglobulinov, pa je bilo vse o.k. Zato so revakcinacijo izvedli pod nadzorom na Pediatrični, ampak začuda oz. hvala bogu ni imela nobenega starnskega učinka, niti vročine. Pogovori se še s pediatrom.
|
|
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 14:22:54
|
|
|
|
Anonimen
|
no tole če rakcije prvih treh cepljenj ni da jo pol tudi ni se ne bi strinjala. ker moja tavelka trikrat ni mela nič, pri tazadnji je pa imela reakcijo
|
|
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 14:37:21
|
|
|
|
Enolla
|
Kot jaz razumem je četrto cepljenje revakcinakcija - se pravi potrditev vseh treh. MOj po četrtem ni imel nobene reakcije, pri predhodnih treh pa vsaj zatečeno nogo - res, da nič omembe vrednega. POsvetuj se s pediatrinjo. Glede pregleda pa poglej tukaj, kako je zgledalo pri nas http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1878476&mpage=1&key=�
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 15:52:13
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Čisto mimogrede me zanima, če si jo proti ošpicam in mumpsu pri enem letu dala cepit?
|
|
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 18:04:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1 Čisto mimogrede me zanima, če si jo proti ošpicam in mumpsu pri enem letu dala cepit? ja do sedaj sta bili obe za vse cepljeni
|
|
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 19:44:06
|
|
|
|
arielca
|
IZVIRNO SPOROČILO: LARA IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1 Čisto mimogrede me zanima, če si jo proti ošpicam in mumpsu pri enem letu dala cepit? ja do sedaj sta bili obe za vse cepljeni A ni tole cepivo pri letu in pol identično tistima pri 3. in 6. mesecih? Meni je P rekla, da do reakcije pri tem cepljenju pride zato, ker je otroček cepljen v nogico in jo obremenjuje s hojo ter tako posledično pride do otekline in bolečine. Od vseh cepiv je najbol 'vprašljivo' cepivo OMR pri enem letu, ker bojda povzroča avtizem, čeprav kakšnih trdnih dokazov ni. Povprašaj svojo P, kaj misli o tem, odloči pa se sama. Mislim, da ne bi smelo biti težav, če cepljenje zavrneš.
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 20:16:38
|
|
|
|
jessy@
|
Joj arielca, zdaj si me pa mal prestrašila s telim cepljenjem pri 1.letu. mene moja P še ni nikoli vprašala, če jo bom cepila. Midve imava pregled v petek, ker je stara 1 leto . Kakšno je cepljenje pri 1.letu, za kaj?? Moja je vedno imela reakcijo, po vsakem cepljenju. zdaj me je pa malo strah, če to cepivo povzroča avtizem. Jaz namreč delam v vrtcu, kjer imamo tudi razvojni oddelek in med drugim imamo tudi avtiste. Zdaj se bom pa tudi sama mal pozanimala kako in kaj je s tem. lp
|
|
RE: cepljenje pri letu in pol & pregled 28.1.2008 20:49:06
|
|
|
|
arielca
|
IZVIRNO SPOROČILO: jessy@ Joj arielca, zdaj si me pa mal prestrašila s telim cepljenjem pri 1.letu. mene moja P še ni nikoli vprašala, če jo bom cepila. Midve imava pregled v petek, ker je stara 1 leto . Kakšno je cepljenje pri 1.letu, za kaj?? Moja je vedno imela reakcijo, po vsakem cepljenju. zdaj me je pa malo strah, če to cepivo povzroča avtizem. Jaz namreč delam v vrtcu, kjer imamo tudi razvojni oddelek in med drugim imamo tudi avtiste. Zdaj se bom pa tudi sama mal pozanimala kako in kaj je s tem. lp Ne, ni nobene panike. In nisem te hotela prestrašiti. Cepivo OMR (ošpice-mumps-rdečke) je edino živo cepivo in če že pride do reakcije je ta blaga kot pri ostalih cepljenjih. Mene so tudi prestrašili in sem bila v dilemi, ampak sta me P in tudi ena RR-jevka, ki se spozna na zadeva, potolažili in prepričali v cepljenje. Pri enem letu se otroci začnejo bolj aktivno odzivati na svet okoli sebe in takrat šele starši ponavadi opazijo znake avtizma. Ta čas pa sovpada tudi s cepljenjem. Verjetnost je torej zares minimalna in če pretehtaš možnost bolezni v primerjavi z reakcijami pri cepljenju, je odločitev jasna.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.