luciani
|
Tudi jaz imam sinčka, ki je pri 2. letih dobil bronhiolitis. Pozimi v jeseni se je ponovil v obliki laringitisa, pozimi pa prav laringitisa. Ker je v vrtcu, je celo leto bogi. Ventolin mu pomaga, kar je pomembno, da ga mu dam tako, ko vidim, da hitreje diha, da diha s trebuškom. Če ima samo nos zamašen, potem pa šprice za nos in inhalacije. Ampak sm slišala, da morski zrak najbolj blagodejno vpliva na dihala in ne vsebuje ne alergenov in prahu. Predvsem po sončnevm VZHODU, pri razburkanem morju in v prisotnosti juga, takrat je v zraku največ aerosola, ki zdravi pljuča. Če imate možnost peljite otroke na morje in ob 5. zjutraj oz. po sončnem vzhodu vdihavajte aerosol, ta najbolj zdravi pljuča, ampak do 3 m od morja ga je največ, potem se do 10 m od morja ta aerosol močno zmanjša. To mi je tudi potrdila dr. na Pediatrični kliniki, je pa opozorila, da potem v zadnji fazi otrok močno smrka, kašlja... je kar bogi, nato pa se pozdravi. Burja pa dobro vpliva na astmatike. Sm pa slišala od prijateljice, da je njena sodelavka vodila poleti zgodaj zjutraj ven otroka na zrak, pa da je bilo potem čez zimo veliko bolje. Jaz bom probala letos sina malo predihavati na morju. Sedaj si domov nosim tudi morsko vodo. Pa bo za inhalacije, čiščenje kože... Sm pa pristaš domačih zdravil. Vedno imam na zalogi žajbelj in timijan za inhailiranje, pri mojih močno obolenih sinusih mi to vedno pomaga. Za bronhitis je zelo dober bezeg, ravno zdaj cveti, naberite ga in posušite, da imate zalogo čajev za zimo, jaz sm to že storila. Trenutno imam gnojno angino in si kuham čajno mešanico: žajbelj, timijan in bezeg. Janež je zelo dober za astmo. Lep pozdrav vsem, in veliko morja vam želim, Anita
|