Azzurra
|
Daj, malo lahko priznaš, da je znano kakšni so italijani glede porok, še posebej pa kakšne so mame italijanke do svojih sinov - o tem je govora vsak dan v vseh tv postjaha in tračih v italiji, v vseh statistikah, ki jih opravijo, in resnici na ljubo - italijani so eno malčk mamini sinčki, je treba priznat. Stalno eno objemanje, ljubčkanje, klicarjenje po telefonu 100krat na dan...Mammoni se jim reče, veš... Pa s tem ne mečem tvojega v isti koš z njimi, se mi pa zdi, da bi tvojo taščo prav z lahkoto uvrstila v zgornji opis. Se mi zdi, da sta vidva precej mlada, čeprav ne spremljam vajine zgodbe, a imam tak občutek. Verjetno je tudi njegova mama še "mlada" in v svojih očeh še mlajša kot je v resnici in si ji ti huda tekmica za njenega lepega sinčka. Vmešavanja v vajino življenje pa je ravno toliko, kolikor vama še manjka do samostojnosti - če sta odvisna od "take" tašče tako finančno kot drugače (ne vem...nekje sem zasledila, da tvoj dela v družinskem podjetju...oz. če slučajno živita pod isto streho z njimi) potem vama bo verjetno vedno solila pamet in bo zahtevala, da je po njeno. Tudi če jo bo spodil, se bo taka tašča vedno vračala, kot Lassie bo vedno prišla nazaj... A, pa še to: kaj to pomeni, da NJEGA vabijo na kosilo? Ma, meni bi to dalo močno mislit, res. V glavnem, nezavidljiva situacija. Samo z jokom in sekirancijo se tega ne boš rešila. Zdi se mi tudi, da bosta jamrala in tarnala, a bosta vseeno iskala kompromis, da bo kao volk sit in koza cela. Samo to ne gre tako.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|