|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zamujanje otroških aktivnosti zaradi službe
24.1.2008 9:46:18   
pika09
Živijo!

Ne vem kaj naj naredim, ampak imam vedno več slabe vesti zaradi tega.
Sem samohranilka in imam namreč 8 let staro hči, ki je zelo aktivna in pridna v šoli. Glede na to, da imam zelo odgovorno službo in z njo povezane službene poti, se lahko samo zahvalim, da imam mamo, ki jo vozi iz ene na drugo aktivnost, pričaka doma, ko pride iz šole in podobno.
Iz službe se nikoli ne vračam pred peto uro, ampak se trudim in potem preostanek časa preživim z njo. Se pa zgodi, da moram npr na krajšo službeno pot v tujino in to ravno v času kakšnega njenega nastopa, kar je zanje veliko razočaranje. Res je, da se ga udeleži njen oče in moja mama, ampak to seveda ni isto.. Včeraj pa mi je iz šole prinesla celo spis, na temo, kaj bi si zaželela, če bi imela čarobno kroglo... in je napisala " da bi bila mami več doma!" user posted image
Učiteljijca je to seveda podpisala in ji rekla, da naj mi nese pokazat!! (No tukaj bi pričakovala, da bi jo razložila, da so takšne službe in kaj podobnega... ne pa do jo še spodbujajo v mišljenju, da jo zapostavljam...)
Se to dogaja tudi vam? Ali pa sem res jaz slaba mama??? user posted image

Lep pozdrav,
Pika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zamujanje otroških aktivnosti zaradi službe
24.1.2008 11:36:53   
piščanc
hm, in zakaj naj bi ji učiteljica kaj rekla. ti ji moraš razložiti. še dobro, da je tako reagirala, vsaj veš na čem si.
saj ni napisla, da jo zapostavljaš, samo da želi, da bi bila ti več doma. kar je čisto logično. a ti je služba res tako pomembna, da hodiš na službene poti tako pogosto? nočem ti karkoli očitati, res ne, ker tudi jaz pogosto nisem pred 17 doma, samo mi je služba vedno manj pomembna.

pa še v razmislek. če obrneš vloge, da ti opravljaš delo tvoje mame (si otroku na razpolago) in tvoj partner (zamisli si, da obstaja) bi on hodil domov po 17 uri, na službene poti v času nastopov.... kako bi se ti počutila? kaj bi mu rekla? nič?

iz malega zraste veliko

(odgovor članu pika09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2008 11:37:10   
biga
Jaz sicer nisem v enakem položaju kot ti, je pa možno, da kmalu bom. Sem namreč novinarka in urednica info. programa na eni od televizij, trenutno še na porodniški. Tudi jaz upam, da moj sin (zdaj star 8 mesecev), ne bo preveč trpel ob moji odsotnosti, glede na to, da je novinarstvo posel, ki je hkrati način življenja. Ne traja namreč le 8 ur. Žal je danes tako, da smo ženske veliko bolj obremenjene kot nekdaj, vsaj kar zadeva službo oz. kariero, če si pa samohranilka, je pa še toliko težje. Jaz imam hvala bogu super moža, razumevajočega in strpnega do mojega dela, in upam, da bo takšen ostal tudi v prihodnje, ko se bo moral verjetno velikokrat namesto mene zapeljati na kakšno sinovo zadevo. Ne si očitat, pač skušaj hčerki razložiti, kakšna je situacija, zdaj je že toliko velika. In kot praviš, posveti ji vsak prosti trenutek. Kajti otroci še prehitro odrastejo. Žal je tako, da danes lahko menjaš službo, a skoraj nobena ne traja več strogo 8 ur, potem pa domov k otroku. Srečno.

(odgovor članu pika09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2008 12:14:11   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

a ti je služba res tako pomembna, da hodiš na službene poti tako pogosto? nočem ti karkoli očitati, res ne, ker tudi jaz pogosto nisem pred 17 doma, samo mi je služba vedno manj pomembna.

Oprosti, piščanc, ampak tole je pa zelo lahkotno napisano. Nekateri niso te sreče, da si sami izbirajo, kdaj in koliko krat gredo na službene poti! In če je nekomu služba čedalje manj pomembna, se to pozna ne kvaliteti dela in posledično marsikomu grozi izguba službe. Glede na to, da je Pika09 še samohranilka, mislim, da je zadnje, kar si želi, izguba službe in vira dohodka.

Današnji čas ni naklonjen družinam in veliko je takih, ki nimajo možnosti vplivati na svoj delovni čas in obveznosti.

Pika09, jaz te zelo razumem. Tudi sama zasedam odgovorno mesto v upravio podjetja in tudi moje delo obsega potovanja. Do rojstva moje Nike sem res bila ogromno naokrog, takrat mi je to izredno pasalo, videla sem praktično cel svet, imela možnost s seboj vzeti tudi moža, skratka je bil res business + pleasure.

Sedaj imam to krasno možnost, da sem se lahko dogovorila v službi, da vsaj prvi 2 leti po koncu porodniške (torej vsaj še to leto) ne hodim na daljša službena potovanja. To pomeni max. 1 teden in samo Evropo. Moja punčka je sicer stara šele dobri 2 leti, ampak sem že "uspela" zamuditi prvi uradni sestanek za sprejem v vrtec (je šel mož namesto mene), kakšnih drugih stvari pa ne (je pa res, da jih tudi ni veliko). Si pa zelo realno lahko predstavljam situacijo čez nekaj let, če se moj delavnik vrne v stare tirnice. Ne vem, kaj bi ti rekla drugega kot to, da poskušaš od vseh krožkov in aktivnosti, h katerim tvoja punčka hodi, dobit plan nastopov vnaprej (kolikor se da), pa da potem, ko kako pot planiraš, pogledaš tudi na te stvari. In da poti zreduciraš res na tiste nujne in mogoče kako pot tudi delegiraš komu drugemu. Ne poznam podrobnosti tvoje službe, zato težko kaj svetujem.

Sicer pa če pogledam svojo sodelavko, ki je tudi ogromno potovala v času, ko so bili njeni otroci še majhni, mi vedno reče, da ji je sicer še zdaj hudo, ko pomisli, kaj vse je zamudila, ampak da so ji zdaj, ko so otroci že veliki in samostojni, že večkrat rekli, kako "svet" čas so bili vikendi, pa razni prazniki in dopusti ter sploh ves tisti čas, ki so ga skupaj preživljali. Takrat so res izkoristili tiste skupne trenutke, kvalitetno izrabili čas, ki jim je bil na voljo in moram priznati, da so zrasli v čudovite ljudi, ki so izredno močno povezani s svojimi starši. Nikoli in nikjer niso omenili (ali pa da bi kdo dobil tak občutek), da so bili za kar koli prikrajšani. Je pa res, da so vse te aktivnosti nekako zapolnili stari starši in mož oz. očka.

Vsekakor pa je na tebi dolžnost, da otroku razložiš, kako je s tvojo službo, obveznostmi na splošno, kakšen je pač (žal) ta čas, v katerem živimo. Punca je že kar velika in se ji da že marsikaj lepo razložiti.

Seveda pa to ne more potolažiti tebe, ki se v sebi grizeš, da si "slaba mama". Pri sebi moraš preprosto razjasniti določene stvari - kaj ti pomeni služba, kje je tista meja, ko te posel še zadovoljuje, pa čeprav včasih tudi na račun privatnega življenja... Če ugotoviš, da takole vendarle ne moreš ali ne boš mogla dolgo živeti, potem je mogoče čas, da pogledaš za kako alternativno zaposlitvijo, ki ne zajema toliko potovanj.

Vse dobro ti želim.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 8:29:51   
tannya
Ja današnji čas res ni naklonjen družinam. Jaz imam odgovorno službo, mož ima odgovorno službo in je vsak teden na službeni poti. Vse babice so več kot 100 km stran....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2008 9:47:59   
3T
Moj komentar je takšen:

najboljša je kvaliteta v kvantiteti

ampak današnji čas nikakor ni naklonjen družini, žal.

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...
Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.