Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 9:23:38
|
|
|
|
lukec
|
Če se katera spozna in mi lahko pomaga z odgovorom. Situacija je taka: Nekdo nam je razbila avto, narejen je bil policijski zapisnik in evropsko poročilo. Pooblaščeni cenilec je ocenil škodo in izročil papir z izračunom. Ker ima avto že nekaj let za sabo, je škoda po evrotaksu bolj skromna in me zanima, če zavarovalnice vračajo škodo tudi v kešu? Pooblaščeni cenilec nam je namreč rekel, da mora potem narediti novo cenitev oziroma od obstoječe ocene odšteti še 30 %. Meni je pa tukaj vse skupaj malo čudno, glede na to, da je bila škoda pač že ocenjena. Že tako in tako za ta denar noče noben popravit, povsod pride predračun vsaj 70 evrov več. Hvala!
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 9:36:19
|
|
|
|
bamby
|
Kakor sem jaz seznanjena, daš avto popravit k mehaniku, ta izstavi račun, ki ga zavarovalnica povrne. Kako je pa z gotovino, pa ne vem, ampak verjetno ta kratko potegneš .
|
|
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 9:44:51
|
|
|
|
lukec
|
No, tud tukaj mi ne štima čist vse. Škoda je ocenjena na 750 evrov, predračuna pri obeh pooblaščenih kleparjih pa sta okrog 850 evrov. torej, če na zavarovalnico nesem izstavljeni račun, naj bi ga v celoti povrnila? V to kar malo dvomim, ker potem cenilec nima nobene vloge tukaj.
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 10:12:52
|
|
|
|
tiana
|
že cenilcu poveš pri katerem serviserju-pooblaščenem ga boš popravljav ti da list greš avto popravit,mehanik pa račun sam izstavi na zavarovalnico in to med sabo poravnata...
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 10:13:07
|
|
|
|
Sonnja
|
lukec nama so tud razbili avto pa bi te prosla če mi lahko kak razložiš kak je postopek. kam najprej pokličeš pa kk gre naprej. lahko mi pošlješ ZS če ti ni težko.
|
|
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 10:13:57
|
|
|
|
anajmad
|
Ja,na zavarovalnico neseš račun,ker cenilci zmeraj mamlo manj ocenijo. Denar se ti pa splača takrat vzet,če ti kakšen znanec popravi avto in to brez računa.
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 10:18:54
|
|
|
|
Felicity
|
Ne jemlji denarja po ocenitvi cenilca. Avto daj lepo poravit (pokaži mu zapisnik zavarovalnice) , na podlagi računa avtoličarja pa ti zavarovalnica povrne denar v višini računa, oz še najbolje da pooblastiš ličarja, da mu zavarovalnica kar direktno plača. (Tako tebi ni treba nič plačevat) Seveda če avto ni totalka, potem je pa druga pesem ...
|
|
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 10:36:59
|
|
|
|
lukec
|
Avto daj lepo poravit (pokaži mu zapisnik zavarovalnice) , na podlagi računa avtoličarja pa ti zavarovalnica povrne denar v višini računa Ampak zavarovalnica je zahtevala oceno škode, račun ličarja pa bo višji, kar pomeni, da so verjetno pripravljeni vračati samo toliko, kot je bila ocenjena škoda. Mi smo torej prbl. 100 evrov v škodi.
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 11:37:31
|
|
|
|
anajmad
|
Škodo dobiš povrnjeno na podlagi računov.
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 12:05:55
|
|
|
|
Felicity
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukec Avto daj lepo poravit (pokaži mu zapisnik zavarovalnice) , na podlagi računa avtoličarja pa ti zavarovalnica povrne denar v višini računa Ampak zavarovalnica je zahtevala oceno škode, račun ličarja pa bo višji, kar pomeni, da so verjetno pripravljeni vračati samo toliko, kot je bila ocenjena škoda. Mi smo torej prbl. 100 evrov v škodi. Najbrž je avto ocenjen kot totalka. (Poglej spodaj pod zapisnik, če je kakšna opomba ali kaj podobnega) Ker drugače mi ni jasno, zakaj naj bi plačevali po ocenitvi
|
|
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 12:51:04
|
|
|
|
honey
|
Meni se je tudi en tip zaletel v levo stran vozila. Sicer smo klicali policijo, ker ni priznal krivde, tako da smo imeli policijski zapisnik in europoročilo. Potem sem šla na njegovo zavarovalnico izpolnit neke papirje - ker mi ni hotel dat kupona, nakar sem peljala avto direktno na njegovo zavarovalnico (Adriatic). Tam je prišel "cenilec", ki je poškodbe oz. škodo poslikal in so mi tam dali seznam njihovih pooblaščenih serviserjev - povedala sem, iz katerega konca SLO sem in so mi dali pač za tiste serviserje seznam. Ko sem imela avto popravljen, sem se samo odpeljala in je mehanik urejal vse naprej sam. Kaj je bilo potem ne bi vedela, vem pa, da je bila škoda ocenjena na 900 € ali nekaj takega. Ampak to je zavarovalnica krila vse komplet.Ker niti nisem imela cene napisane na zapisniku o cenitvi.
|
|
|
|
RE: Povračilo škode zavarovalnice 23.1.2008 14:12:47
|
|
|
|
2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukec Ampak zavarovalnica je zahtevala oceno škode, račun ličarja pa bo višji, kar pomeni, da so verjetno pripravljeni vračati samo toliko, kot je bila ocenjena škoda. Mi smo torej prbl. 100 evrov v škodi. lej, pri temu, da avto pregleda zavarovalničin cenilec ne gre toliko za to, kolk bo ocenil, da je škoda visoka, ampak da pogleda, kaj je bilo poškodovano, katere dele je treba popravit in katere zamenjat - v teh postavkah se morata cenitev in račun o popravilu ujemati. Ne pa o višini, saj je normalno, da pri pooblaščenem serviserju pride dražje kot pri cenah, ki jih ima v svoj program vnešena zavarovalnica. Če bo serviser našel še kaj, kar je treba popravit, česar pa cenilec na cenitev ni zapisal, bo moral poklicat cenilca, da avto še enkrat pogleda in požegna tisto, kar je serviser na novo našel. Če bo pa serviser popravljal kakšen del, ki ni postavka na cenitvi, ti pa tega zavarovalnica ne bo plačala.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?