Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 22:46:03
|
|
|
|
bibika24
|
Sem izredna študentka...živim v svojem gospodinjstvu, kjer si bom uredila tudi stalno prebivališče (vsaj mislim, da se mi ti splača???)...sicer res živiva skupaj s fantom, vendar je on prijavljen doma pri starših in bo tam tudi ostal...jaz sem v letu 2007 delala preko študentskega servisa in zaslužila cca.4.500 EUR...sedaj ne delam nikjer ker bom probala do junija naredit vse izpite tega letnika in se naslednje študijsko leto vpisala v zadnji letnik...ko rodim, vem da mi bo pripadalo starševsko nadomestilo, otroški dodatek, dala bom pa tudi vlogo za štipendijo, in zaprosila za DSP, ter se prijavila kot mati samohranilka...ali mislite, da bom glede na to, da bom živela v svojem gospodinjstvu sama z otokom opravičena do štipendije in DSP??? Na podlagi česa pa se na sodišču določa višina preživnine...se lahko kljub ne najnižjim dohodkom otrokovega očeta strinjam z najnižjo preživnino??? Ne me prosim sedaj obtoževat...ker nisem nikoli koristila kakršnih koli bonitet države (pa bi lahko glumila pri štipendijah ipd., kot so ostali pa nisem)!!! Sedaj pa ko gledam koliko jih, če se le znajdejo pride dobro skozi (čeprav jim niti najmanj ne gre slabo) in se vprašam zakaj ne bi še jaz dobila kak EUR več in živela brezkrbno...ne pa da se včasih na koncu meseca treseš ali boš preživel mesec!!!!
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 22:50:17
|
|
|
|
lojzika
|
Starševsko nadomestilo je namesto DSP-ja KO se isteče starševsko nadomestilo pa lahka če si stara nad 26 let dobiš oboje. (DSP in štipendijo) drugače samo štipendijo in pa DSP za otroka
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 22:57:21
|
|
|
|
gaya24
|
Ja si opravičena do štipendije, to 100%, če nisi kot izredna študentka prijavljena na Zavodu. Državno soc. pomoč pa tudi lahko dobiš ampak če si mlajša od 27 let, potem moraš s starši it k notarju da tam naredite uveritev, da ti starši ne morejo dajat več kot (recimo 20evr) na mesec-manj boš napisala, več boš dobla.Notarje itak nič ne zanima, tk da ne se bat, da bojo kaj spraševali. Njim se gre sam da pokasirajo. Je pa res, da boš mogla notarju plačat 50evr, ampak se splača! Na banki pa ne smeš imet nobenih prelivov (razen štipendije) zadnje 3 mesece, tako da če ti kdo daje denar naj ti ga od zdaj naprej da na roko! 100% DSP je pribl 400evr in pol ti bojo odšteli tisto nekaj kar bote s starši ovirili (če bo to 20evr) boš še vedno dobla 380evr. Mislim pa, da bojo tebi odšteli še preživnino. Moja prijatlca dobiva DSP ampak sta oba študenta in ne rabita bit ločeno prijavljena, ker itak nimata nič prikazano na računu,razen štipendije.
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 23:00:32
|
|
|
|
gaya24
|
če si stara nad 26 let dobiš oboje. To pa ne bo držalo! Lahko dobiš oboje. Vsaj moja kolegica dobiva pa je stara 24let.
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 23:16:49
|
|
|
|
bibika24
|
Vsem full hvala za odgovore! Sem misla, da bodo padale same kritike!!! Stara sem 24 let, avgusta ko bom rodila bo 25...in 3 mesece pred PDP-jem ne bom imela nobenih dohodkov (v marcu edino, če bom dobila kaj za obvezno prakso). gaya24, praviš, da pri preživnini, ki mi jo naj bi dali starši ne komplicirajo (sicer je oče res na zavodu in čaka da gre čez mesec v pokoj, mami pa je še zaposelna)...kaj pa pri preživnini očeta otroka??? Na podlagi česa se določa višina? Se lahko strinjam z najnižjo (čeprav nima oče otroka ravno najnižjih prihodkov)?
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 21.1.2008 23:21:27
|
|
|
|
bibika24
|
gaja24 imaš pa podobno barvo stene v kuhinji kot jaz, čeprav jaz imam dnevni prostor s kuhinjo skupaj...barva pa je kak odtenek svetlejša.... ...mene full pomirja ta zelena barva...
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 22.1.2008 0:40:35
|
|
|
|
gaya24
|
bibika24: Glede DSP- če je pa oče na zavodu, lahk pa tud ovirite, da ti ne moreta dat nič! Tu res ne komplicirajo, sam morš pa met to zraven ko greš na CSD! Tam te lahk mogoče kaj sprašujejo, sam ti kr bodi odločna in reči, da ti pač nič ne morta dat! Glede kuhinje- js mam dnevno sobo tud kombinirano z zeleno, ker mi je zelena ful všeč!! Še zavese mam belo zelene!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.1.2008 9:26:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 22.1.2008 9:51:40
|
|
|
|
bibika24
|
gaya24 bomo videli kako bo! Sicer pa sem šele na začetku nosečnosti - 10t, tako, da še imam čas malo pretuhtat in poizvedet, kaj se najbolj splača! Moj oče bo takrat sicer že v pokoju...hvala ti za pomoč!!!! Ja zelena barva je res super za počutje...midva imava celo stanovanje pisano...razen otroško sobico - je še bela! Ampak bo tudi v roku nekaj mesecev dobila barvo - za kakšno se bova odločila, pa morava še počakat nekaj časa, da bo bebika pokazala kaj imam med nogicami... živka koliko štipendije pa dobiš???Si redna ali izredna študentka? Sem malo brskala in je tale štipendija zelo različna?!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.1.2008 11:29:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: upravičenost do štipendije in DSP??? 22.1.2008 11:54:15
|
|
|
|
bibika24
|
živka to pa ni slabo...če dobim to niti ne vem če bi zaprosila za socialno...a te lahko še vprašam kje živiš oz.kje si prijavljena???Imaš faks oz.študijski center v svojem kraju ali v oddaljenem (se mogoče štejejo kakšni prevozni stroški)? Kaj pa pred pododom si prejemala štipendijo? Jaz je nisem, sedaj pa mislim, da se štejejo samo moji dohodki in da imam možnost, da bi jo dobila (po porodu seveda).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.1.2008 12:22:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?