sandra113
|
IZVIRNO SPOROČILO: urskas Saj ne da bi ga opravičevala, ampak najbrž je bila indikacija takšna kot pri "večini" in je dežurni mislil, da gre za lažji primer. Dežurni zdravniki si skoraj vse razlagajo kot lažji primer. Tudi sama imam zelo slabo izkušnjo z dežurno pediatrinjo v mariborski bolnišnici. Sklepam da si bila tam tudi ti Zana21. No takrat je delal zdravnica katere ime in priimek je nevem niti prebrat nisem znala ker bi si mi polomil jezik. Spomnim se da sem bila tam jaz z 6 mes. sinkom in še dva starejša otroka. Vsi smo imeli iste probleme. Vročino 3 dni nad 40 stopinj.... Skratka ko smo prišli je že sestra v sprejemni tarnala spet vročina lalala. Ko smo prišli k zdravnici mi je ta zastavla vprašanje zakaj pa ste prišli? Oziroma kaj je z vašim otrokom narobe?Povedala sem ji da ima tri dni vročino kašla, je non stop utrujen, bruha itd...Me je pa spet osorno vprašal in kaj je narobe z njim. Takrat mi je prekipelo. Odnos je na spodnjem nivoju. Mislim če bi vedela kaj je z njim narobe sploh nebi šla tja.Povedala sem ji da smo zato prišli da nam bo ona povedala, al pač? Kot da nimamo kaj druga ko pa okrog zdravnikov letat? No na koncu mi je pa zastavila še eno najbolj neumno vprašanje in sicer, ali ste prišli da bi vas hospitalizirali, to se morate sami odločit. Frapirana sem bila. A se moram sama odločit? Kot da nebi imeli ki spat pa smo prišli tja da dobimo zastonj prenočišče. Pa daj no. Zabegnilo mi je. Žal mi je bilo da sem sploh šla. No otrok je imel tri dni tako visoko vročino in je nismo mogli nikakor zbit ni pomagala svečka, sirup, mokra rjuha, kopel, nič.Četrti dan smo šli k zdravniku in ker je bil ravno božič smo pač morali k dežurnemu.Naredili so mu krvno sliko. Počakali smo na izvide. Pri informacijah je bila zelo skopa. Kratko in jedrnato nam je rekla kot sem vam že na začetku povedala z otrokom ni čisto nič narobe. Ko sem ji rekla zakaj pa ima potem že štiri dni tako visoko vročino mi je odgovorila da vročina je pač...in mi v roke pomolila knjižico Moj otrok ima vročino, ki jo je vsaka mamica preučila že prvi dan v porodnišnici saj so jo dali vsaki mamici ki je rodila. Zraven smo dobili še izvid krvne slike in A4 list popisan ampak se iz tistih krac ni dalo kaj ekstra prebrat.Kot nekim prvošolcem je vsem stalala te knjižice in nas odslovila z lep večer in nasvidenje. Ko je začela delat naša pediatrinja smo bili že zdravi. Nimam besed zato se tvoji situaciji sploh ne čudim. To je katastrofa. Zdaj pri 7,5 mes. smo spet zboleli. V petek. Mali je bil zelo bogi. Ampak vztrajala sem in počakala da grem v ponedeljek k njegovi pediatrinji. Zraven sem vzela ta izvid, ki smo ga dobili tam in ji ga pokazala. Prebrala ga je in mi vse lepo razložila. Vprašala me je s čim smo zdravili takrat virozo. Virozo?Nebi vedela da smo jo sploh imeli.... Pa sem ji povedala da smo zbijali samo vročino z lekadolom ker nam je tako dejala dežurna pediatrinja. Čudla se je da nam ni napisala nič zdravil. Rekla je da smo zdaj spet bolani ker takrat nismo pozdravili viroze kot je treba. Ja če bi vedeli bi jo tudi zdravili. Jo pa zdaj zato zdravimo dvojno virozo plus vse ostale posledice!! Iz malomarnosti dežurne zdravnice. Mislim neumno idiotsko in ni niti besed vredno. Kam se lahko pritožiš? Še meni povej!Mislim da se lahko obrišemo samo pod nosom in upamo na najboljše.