ronja
|
Če kateri vlije malo upanja: sama sem tudi krvavela, pri meni so vedeli zakaj, ker je bilo očitno (odstop posteljice v 12 tednu) in pri tej diagnozi so napovedi precej bolj črne kot pri sami krvavitvi - možnosti so nekje 1 na milijon... Ampak nekdo mora bit tudi tista 1 in to je moja zlatolaska . Krvavela sem kot da bi me nekdo zaklal, ulilo se je iz mene tako, da sem mela debele kavbojke čisto premočene s krvjo, ko me je oče pejlal na urgenco iz zdja, so mi dali eno plahto, da niso bili sedeži krvavi... Tako da je bilo res kar kruto, sem bila ziher, da je konec. Ampak je ratalo! Imela sem ogromen hematom, da so vsi g. kar pobledevali, ko so ga videli (še na ns... se je videlo, da ji je hudo, da mi mora to povedat, pa sem rekla, da že vem in si je kar oddahnila, da ne bo ona tista, ki mi mora povedat, da to verjetno ne bo šlo skozi), nekaj se je vsrkalo v naslednjih mesecih. Do zadjega je bilo bolj na tesno, bolelo me je ves čas tam, kjer je bila rana, sploh če sem kaj fizično delala (pa ne kaj dosti, recimo da sem dvignila piskr, če sem hotela skuhat kaj, ali če sem stala, skratka mora od more). Ampak je ratalo! Bi šla še 1x čez to za mojo malo:). Ona nima nobenih posledic in je vse skup baje ni nič birgalo, ker je dobila vse potrebno - kot je rekla moja g., nje to vse skup nič ne briga, če se ne odlušči (to bi jo pa ubilo). Imela sem tudi 2 ssa, oba v 6. tednu, kjer sem krvavela na začetku manj, potem pa več, bolj kot pri m. (ki imam močne), vendar ni bilo pa tako kot tu, ko je res kar lilo iz mene. Tako da nikoli ne veš, kaj bo - lakho je mala krvavitev in splav, lahko velika in vseeno rata. Pri ss itak nimaš kaj, tam je navadno napaka ploda, kadar je tako zgodaj in je boljše, da gre samo kot da je kasneje kaj narobe... Povedat, zakaj, pa navadno res ne morejo in tisti g., ki rečejo: Mogoče ej to, mogoče pa kaj drugega, imajo kar prav... Pri meni tudi niso vedeli, zakaj je prišlo do odstopa posteljice, se pa meni malo sanja, ker sem res malo preterala svoje telo... Vsem želim, da se vam lepo izteče in da donosite zdrave otročičke!