bodoča
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85 Sandra, če se še spomniš, sta najina dva malčka na isti dan rojena. Jaz uvajam GH že kak mesec, verjetno se marsikatera ne bo strinjala z mojimi odgovori, pač vsaka dela po svoje. Mojemu malčku gre uvajanje GH super. kako ste začele in s čim? začela sem z zelenjavo, vsak dan samo eno vrsto. najprej sem mu dala kuhan korenček, potem bučke, brokoli, kropmirček,... potem pa sem začela kak dan tudi s sadjem, tako da je malo mešano. od sadja ima najraje jabolka, hruške, banane,... v avstriji sem mu kupila take sadne jogurtke (so od 4. meseca dalje) in te ima tud rad, samo mu raje domačo hrano dam. ste vse pasirale, ali je dovolj če naribam ali pretlačim z vilico? odvisno od hrane, krompir pire mu samo dobro pretlačim, pa brokoli, cvetačo, tudi, bučke, rdečo peso, paradižnik inp. pa mu zmiksam. sadje se itak malo prekuha in je tako mehko, da kar razpada. koliko žličk lahko za začetek? jaz se nisem omejevala; joj zdaj mu pa lahko dam samo 5 žličk. pač dolker je usta odpiral in požiral sem mu dajala, ko je pa 2x zaporedoma ven nazaj pljunil pa sem vedela da je dovolj, pa itak si je takrat začel rokico pred usta tiščat. po tem obroku mu nisem takoj dala adap. mleka, ampak sem počakala, da je sam pokazal, da je lačen, to je bilo približno 2 - 3 ure razmaka. kdaj mu prvič ponudit: zjutraj, popoldan ali zvečer? prvič bi jaz rekla, da obvezno dopoldan, zato, da če pride do alergije se to še podnevi pokaže ali če bi ga po čem zvijalo,... pa tudi kasneje mu ne bi dajala zvečer kakšne "težke" hrane. dobrodošli VSI nasveti Evo to je moj primer in začetne izkušnje. zdaj sva s tamalim na dveh obrokih GH: ob 6.00 h flaška, 9.00 h flaška, 12.00 h zelenjava ali sadje ali kombinacija, 15.00 h flaška, 18.00 h kašica (kupila sem te od Alete, ki se mešalo z vodo) in 21.00 h flaška. Ponoči, po potrebi, če res ne gre drugače še flaška. Imam srečo, da res ful lepo in rad je, me je kar presenetil. Sem se bala tega uvajanja GH, pa zdaj vidim, da se ne bi rabla. Upam, da bo še naprej tako. Vso srečo tudi vama in dober tek.