KIRA
|
živijo. ja, ko mi je dal napotnico, sem se kar naročila - oz. naju je mož. pravzaprav so ga najprej poslali na preiskave, ko je bil gotov, še mene. to traja nekaj časa, da imaš vse izvide skup, koliko točno ti ne vem več povedati. v glavnem, ko sva jim dala vse izvide sva čez dva tedna do mesec dni dobila vabilo na razgovor. nekaj takega je bilo, mislim. no in takrat so nama povedali kako in kaj, ter naju že naročili na prvi termin, ko sem prvič dobila zdravila in napotke itd. midva sva najbrž zato tako hitro prišla na vrsto, ker sva ravno v termin "padla", druge punce mi pravijo, da so čakalne dobe nekje od 4 do 6 mesecev. tudi med mojimi postopki (imela sem 3 IVF) sem morala imeti pol leta pavze. baje da zato, da si telo opomore itd. pa čist ne verjamem, ker sem slišala, da samoplačniški pridejo takoj na vrsto, postopek pa da baje košta med 400 in 600 tisočaki. za inseminacijo pa ne vem kako je kaj, ker nisva bila. naju so direktno na IVF napotili, ker so nama izračunali možnos naravne zanositve 1:100.000. mož ima samo 10% normalne količine semenčic, so pa zdrave. jaz sem tudi popolnoma zdrava, zato kakih drugi operacija ali postopkov nisem imela. punkcija boli približno tako, kot če imaš malo močnejše krče na točno določenem mestu. jepa pri vsaki drgač. jaz sem punkcije že vajena, ker sem jo imela 3 x + še enkrat pred leti, ampak za ščitnico. če si čisto na miru, pa ne misliš na bolečino, gre hitro in si hitro na nogah. običajno gre punkcija v 5 - 10 minutah, nekatere se zavlečejo na 15. meni se je tretja zavlekla na 20 minut, ker so mi odvzeli 5 jajčec - v prejšnjih punkcijah pa prvič 2, drugič pa 3. pa desni jajčnik imam malo više in je bilo malo teže punktirat. ampak to je pri vsaki ženski drgač, ne moreš se zanašat, da bo tpri tebi enako ali pa podobno. če te še kaj zanima, pa kar vprašaj, ti rada pomorem. meni bi bilo dosti laže, če bi imela koga, da bi mi iz prve roke povedal kako in kaj, ko sem prvič šla v postopek. zdaj sem pa že stara mačka. pa še rezultat je bil presenetljivo čudovit in lep: najina punči Viktorija. 9nebesa LP:rozica:
|