|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 15:02:36   
petja
Punce, tole sem našla na forumu med.over.net. Groza!!! Zdaj vem, zakaj vedno govorim, da ne bom imela EA.

Saj vem, da se ne zgodi vedno to, ampak raje nekaj ur prenašam bolečino kot pa nekaj mesecev ...

SPOŠTOVANI!

Na forumu starši in otroci so mi mame svetovale, da se obrnem tudi na vas in sicer prisim za mnenje kot strokovnjaka!

Imam težave glede hrbtenice ali točno mesta med vretencami, kjer sem imela vstavljen kateter.

Res sem imela smolo in je anestezistu pri vstavljanju katetra dvakrat spodletelo in mislim, da moje sedanje težave izvirajo od poroda dalje.

Torej? Bolečina je bila skoraj 3 mesece neznosna, če sem se sklonila, močno pritisnila na vodo ali kaj podobnega v tej obliki točno na tistem mestu. Zdaj ko je najhuje mimo, me pa bolijo že tri vretenca zapovrstjo tud nekje blizu te točke.

Odločam se za kakršnokoli terapijo, vendar še sama ne vem kakšno. Kiropraktik, masaže, akupunktura????

Stvar je zelo resna in si kar ne predstavljam, da bom zaradi EA celo življenje utrpela bolečine in posledice.

NEKAJ PA ME JE SIGURNO IZUČILO. NASLEDNJI POROD JE BREZ EA!!!!

HVALA IN USPEŠEN DAN!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 15:06:45   
bambi
Punce moje, tudi jaz sem si blazno želela EA, potem sem pa morala rodit, brez EA, mrtvega otroka, z umetnimi popadki (7 inekcij) in hujšega poroda si ne morete predstavljat...... Ko bom naslednjič rodila, bom zagotovo brez kakršnihkoli lajševalnih sredstev, ker ni tako hudo, da se ne bi dalo preživet...... Ko pa potem še dobiš v naročje otroka, ki je živ in zajoka, pa je to najlepši trenutek na svetu in takrat veš, da so vse bolečine poplačane.....

Veliko bolj boleče je iz meseca v mesec čakat na :modri: in iz meseca v mesec doživljat razočaranje.....

Bambi :angel:

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 15:21:43   
dadica
bambi imaš popolnoma prav,
kako pa so ženske včasih rojrvale? brez vsega pa so tud preživele.Mislim da nas je večina zato,da naj boli ko hudič,samo da bomo potem k sebi lahko stisnile svoje detece.
Sem zadnjič na višjem forumu brala da se pritižujejo da jih zgaga peče,pa sem si mislila,kar naj me dolgih 9 mesecev peče,saj veš kaj je razlog in razlog je dolgo pričakovana PIKICA!!!

ŠOPEK:rozica::rozica::rozica: vsem

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 15:44:49   
fricka
Hudo mi je zate Bambi. Tudi sama sem noseča, v 24. tednu. Oprosti, ampak kaj se je pa zgodilo z otročkom. Vse se tako bojimo za njih, pa najbrž ne moremo vplivat na takšne stvari. Upam, da si v redu in bo ta izkušnja kmalu nadomestena z novo srečo, pozabila tako ne boš nikoli.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 16:04:07   
Gina
Petja ne zganjaj panike! Pri EA je zelo malo možnosti, da se ti kaj resno hudega zgodi, in kolikor je meni znano, se v Slo. še nobeni ni. Vedno in pri vsaki stvari, tudi če greš samo čez cesto ali pa če sediš v svoji sobi kot zdajle za računalnikom, pa obstaja možnost, da kaj ne bo šlo po sreči. Kaj pa, če se ti streha zruši na glavo, ker bo ravno zdajle potres??
EA je najboljša stvar, ki je prišla k nam, končno. Jaz sem si jo tako želela, pa je takrat še niso izvajali, zdaj pa imaš možnost roditi brez bolečine, se boš pa obešala na to, da eno malo vretenca bolijo. Mene tudi, vsak dan. Zato ker se je en osel zaletel vame. Pa kaj. Se je pač zgodilo.
Poleg tega ne moreš imeti pojma, kako porod boli, dokler nisi to poskusila. Pa tudi če te enkrat ne boli za umret, lahko da drugič te. Ti tega sploh ne privoščim. Je pa tako, da imaš pravico se odločit, kaj boš naredila itak sama. Ko boš rodila, se pa oglasi in nam povej, če ti je kaj žal, da je nisi vzela. LP

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 16:52:13   
bambi
Fricka, jaz sem bila noseča, brez problemov, ko mi je na UZ v 26. tednu kar na lepem ginekologinja rekla, da ni več utripa.... Morala sem takoj v porodnišnico, kjer so mi umetno sprožili porod. Verjemi, da vem kaj so to največje muke na svetu, a telesna bolečina ki spremlja porod, se ne more primerjati s duševno, ko veš, da so vse muke zaman, da tvoj otrok ne bo nikoli zadihal, nikoli zajokal.....Rodila sem punčko, izvidi niso pokazali nič, zdravniki so rekli, da je šlo zgolj za naklučje.... Meni osebno se je porušil cel svet, a kljub vsemu življenje mora naprej..... Od tega je sedaj že 15 mesecev, jaz se pa borim za novega otročka že 1 leto in ne gre in ne gre....

Tebi želim čimlepšo nosečnost, lep porod in najlepšega :duda:, predvsem pa zdravega.

Upam, da bom tudi jaz kmalu zagledala :modri: in dobila zdravega :duda:

LP Bambi

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   EPIDURALNA!!!
18.1.2005 19:18:04   
mika
:bravo::bravo:gina:bravo::bravo:

Nosečnicam delajo EA samo izkušeni anestezisti in je zeeeloooo majhna verjetnost, da bi se zgodila kakršnakoli šlamparija.

Preberi izkušnje mamic, ki so rodile z EA, pa dvomim da ima katera slabo izkušnjo. Jaz je nimam. Meni je zelo pomagala in naslednjič bom spet rodila z ea.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   EPIDURALNA!!!
19.1.2005 8:10:31   
petja
Draga Gina, nič ne zganjam panike, samo kopirala sem gor, kaj je napisala ena mamica, ki je imea EA. Kaj se v Sloveniji dogaja z EA ti je kot kaže zelo malo znano, na žalost.
Pa napisala sem samo svoje mnenje, zakaj je ne bom vzela. Glede na to, da te bolijo vretenca, mi je zelo čudno, da lahko rečeš "Pa kaj", ker meni ne bi bilo vseeno vsak dan živeti z bolečino.
Sploh pa te ne razumem, zakaj se tako razburjaš ... kot da bi bila zastopnica EA in jo moraš braniti na sodišču :)-:)-:)-. Meni je zelo žal, da je ti nisi mogla dobiti, jaz pa vem, da je nočem dobiti in to je to.
Se mi zdi pa pametno, da bodoče mamice vedo tudi druge strani EA, ne samo te, da ti olajša bolečine priporodu. Vse govorite o bolečini naravnega poroda, šivanju ... in o EA kot neki čudežni rešiteljici tega sveta. Dejstvo pa je, da ni vedno tako z EA, zato sem tudi napisala, kar sem.

Pa če se ...

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   EPIDURALNA!!!
19.1.2005 9:00:40   
koala
Petja lepa hvala za to informacijo!
Pa še nekaj moja priajteljica je v rodila z EA v Nemčiji, pa je rekal da se nikoli nikoli več ne bi odločila zano, saj je vnetje!
Gina tudi anestezisti so ljudje, ki žal delajo napake.

Sicer pa vsakomur svoje!

Koala

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   EPIDURALNA!!!
19.1.2005 15:22:56   
Pikipoki
Draga bambi!

Želim ti vse najboljše. tvoja zgodba meje res pretresla.
Upam, da se boš kmalu vpisala v seznam nosečnic.

Veliko sreče! Iz srca. :rozica:

LP

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.