Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 14:03:55
|
|
|
|
greece
|
Predlani smo imeli 4 meseca starega dojenčka in smo pristali na Krku (Šilo), lani na Rabu (Lopar), torej stopnjujemo tempo. Letos pa ne vemo več kam? Je pa ta sprememba, da ne bi šli več v apartmaje, ampak v hotel. Vas izkušene počitnikarje naprošam za namige, kam z 2 leti starim otrokom? V Loparju smo bili kar zadovoljni, vendar se držimo načela, da nikoli dvakrat na isto mesto. Za letos imamo ogledano Brela in Tučepi, vendar imamo pomisleke glede plaže, ker je prodnata. Torej kakšne plaže priporočate in namig za kakšno destinacijo in hotel. Nekje se odločamo med 3 in 4 zvezdicami, več ne bi, manj pa tudi ne. Vsem na forumu želim veliko dobre izbire pri letošnjem poletnem dopustu.
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 14:28:21
|
|
|
|
Majuska
|
Kaj pa Makarska? Tam imajo tudi lepe plaže...
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 14:36:09
|
|
|
|
greece
|
Sprehajalne poti, vsaj za Brelo lahko to potrdim, ker sem bil tam pred leti, so res zelo, zelo lepe, ne vem pa kako je v Makarski, glede na to da gre za večje mesto? Plaže pa so mislim da povsod zelo podobne-prodnate. Če ima kdo še kaj dodatnih informacij bo vsekakor dobrodošlo.
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 14:37:43
|
|
|
|
muki1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska Kaj pa Makarska? Tam imajo tudi lepe plaže... Ja, Makarska je za dvoletnike res super izbira . Imaš droben prod na plaži, pa kar nekaj sence, pa zraven plaže še igrišča z veliko igrali. Ampak sredi sezone pa ne bi šla tja. Je nenormalna gneča....pa tudi v Breli in Tučepih. Malo naprej od Tučepov, kakšnih 5 - 10 kilometrov pa je Živogošče. Tam pa ni take gneče, pa je tudi prodnata plaža.
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 14:47:17
|
|
|
|
triša
|
Malo naprej od Splita imaš vasico Podstrana aprtmaji, penzijončki tik ob plaži cca 10metrov. Tako da greš fino gor kaj pojest in spit, pivo pluckaš na terasi, noge namakaš v morju. Makarska za mene odpade ker je ljudi kot sardel v konzervi julija avgusta je tam noro.
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 15:02:22
|
|
|
|
greece
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 Mi smo bili pred leti (se mi zdi, da tam nekje 1999 ali 2000) v Tučepih in sicer v tem hotelu: http://www.potepuh.si/?n=catalog&cat=48&id=polisttucepi01 Kakšna so bili vaši vtisi o tem hotelu, na slikcah izgleda zelo lepo in kakšna je okolica?
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 15:10:20
|
|
|
|
kofetek2010
|
Takrat, ko smo bili je bil hotel ravno dobro dokončan, v bistvu so ga tisto sezono odprli. Meni je bil všeč, ker so velike, prostorne sobe - ne maram par m2 velikih sob kjer se ne moreš niti prav obrnit, kaj šele, da bi se otrok lahko kje igral. Fajn mi je bilo tudi, ker je čisto blizu plaže in ko greš z malim otrokom na plažo otovornjen kot "češki" turist, ti je itak vsak korak (pre)težak. Plaža je prodnata, tako kot po celi Makarski in voda se postopoma dviguje tako, da ni bojazni, da bi otrok kar na enkrat bil pregloboko. Mi smo bili zadnji teden avgusta in prvi teden septembra, tako, da ni bilo več tiste gneče, vreme pa je bilo še vedno toplo. Če se dobro spomnim smo takrat bili nazadnje na Hrvaškem na poletnem dopustu.
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 15:18:11
|
|
|
|
greece
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 Če se dobro spomnim smo takrat bili nazadnje na Hrvaškem na poletnem dopustu. Tudi sam sem zadnja leta obiskoval grške otoke, sedaj z otrokom pa je zadeva postala bolj ziheraška in kaj več kot da počitnikujemo na hrvaškem, si še ne upamo, a vseeno malceno že pogledujemo tudi bolj južno...a kot kaže bo vsaj za letos še zmanjkalo poguma...
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 15:26:34
|
|
|
|
triša
|
Greece mislim da je Hrvaška v današnjem času vse prej kakor ziheraška (netrpnost in podobno). Mi smo lani šli sta malo v Tunizijo pa je bila stara eno leto in smo se imeli super. Vožnje definitivno manj kot do Makarske ( 6 ur, Tunizija 2 uri). Tako da glede tega ni panike ne Grčija in ne drugo.
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 17.1.2008 15:43:48
|
|
|
|
kofetek2010
|
greece - tako kot pravi triša Sicer pa imamo mi tudi 2.letnico. Smo bili z njo na Kosu (pri 7.mesecih), v Prištini (10.m), na smučanju v Italiji (pri 13.m), v Dubaju (17.m), na križarjenju po Sredozemlju (pri 20.m).
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 18.1.2008 9:23:39
|
|
|
|
viv_
|
Meni se zdi ta fama o neprijaznih Hrvatih malo preveč razširjena. Ne vem no... Pa smo precej tam, ker imamo vikendico, pa še enkrat nisem naletela na kakršnokoli neprijaznost. Res ne. Je pa res, da pač v trgovini govorim hrvaško, pa v gostilnah in kafičih tudi. Sej v končni fazi tudi kelnarja in prodajalke v Londonu ne drkam s slovenščino... Mislim, da če si prijazen do njih, bodo oni tudi do tebe. Kar se pa tiče ziheraštva z otroki se strinjam z Jano in trišo: Mi smo bili takole: - 6 mesecev: London - 17 mesecev: Sicilija - 22 mesecev: Malta - 2,5 let + mojih 7 mesecev nosečnosti: Krf, Lefkas, Kefalonija in Zakintos z avtom - 3,5 let + 10 mesecev: Sardinija Manj kompliciraš, boljše je...
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 20.1.2008 10:17:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, viv, zakomplicira pa se, ce ne znas hrvasko Potem je pa na voljo le se anglescina in nemscina (to pa ziher znajo ). Mi imamo in dobre izkusnje s Hrvati in slabe. Boljse z domacini, slabse z "uradniki" (sploh turisticni delavci so nekaj boljsega)
|
|
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 20.1.2008 19:33:53
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Ja, viv, zakomplicira pa se, ce ne znas hrvasko E, vidiš... Ampak nihče ne pomisli, da jim gre pa to mogoče v nos. Nam se zdi samoumevno, da razumejo slovensko. Ampak kakor ti (in še 100 drugih) ne zna hrvaško, tako tudi ni rečeno, da vsi razumejo slovensko. In ko si spraševala o možnih destinacijah si napisala, da je pri Italiji problem jezik. A pri Hrvaški pa ni? Ampak spet tisto, saj je Hrvaška, pa vsi razumejo slovensko... Mogoče jih pa nervira to, da Slovenci mislijo/mislimo, da smo tam doma.
|
|
RE: Obstaja še kaj boljšega kot Lopar? 20.1.2008 20:38:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Hja, Hrvata pol razumem, Italijana pa nic ne. In obratno, ker toliko sta si pa jezika podobna. Tako kot sem jaz strokovno ugotovila, da hisa nima dostopa z avtom, imajo pa parkirisce. Ker je pisalo: dostup kolicima: NE Ja no, ce me pa oni ne razumejo, jim pa lahko povem anglesko ali nemsko, jaz hrvasko zal ne znam, ker mi ni bilo treba in ker mi jezik ni zanimiv. Pa se tezka se mi zdi, npr. veliko bolj razumem srbsko.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?