|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje podnevi
17.1.2008 12:37:48   
biga
Koliko spijo vaši dojenčki podnevi? Moj sin, star bo 8 mesecev, zaspi le za pol ure, nikoli več, zato me zanima, če ima katera podoben primer. A ga potem dajete večkrat spat po malo? Jaz sem ga včeraj štirikrat uspavala in je vsakič spal pol ure, tako da je zneslo vsaj dve uri. Koliko pa naj bi toliko stari spali čez dan? Problem je, ker sam ne bo zaspal, zato ga moram uspavat vsakič, ko vidim, da si mane očke. To je pa skoz, ker se premalo naspi, bolj drema, saj se ob vsakem zvoku zbudi. Vem, da moram podnevi normalno počet stvari, a kaj ko se ob najmanjšem šumu zbudi in potem še pol ure ne spi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 12:43:08   
Anonimen
Naš je star 6,5 mesecev spi na dan 2 - 3 ure ali manj. Ko se igra  in je full zmatran zaspi ma sam za pol urce tolk da mal zakinka.  Ob 12 gre pa spat za 1 uro in pol je dober do večera 19 ih zaspi res mal. Zvečer okrog 22 naprej ko ga podojiom mi zaspi tja do treh zjutraj pol poje in spi do 7-8 zjutraj kuker kdaj. Čez dan pa ga ne silim spat, če zaspi sam OK. drgač pa gledamo in smo sitni. Tisti dan ko mi spi sam 2 uri po mi spi celo noč.

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 12:47:51   
biga
Mikena08, kako pa zaspi, kadar ne zaspi sam, si rekla okoli 12. ure? Pa ni nič siten, če spi skupaj le 2 uri? Pri nas je do večera tako siten, če malo spi, gre pa zvečer spat okoli 20.ure. Zadnje dve noči sta bili sicer blaženi, ker je presenetljivo prespal noč brez zbujanja do 5. oziroma 6. zjutraj, prej se je pa tri mesece zbujal vsako uro do dve. Upam, da bo zdržal tako naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 12:48:14   
Petraa
Ah,to je pd otroka odvisno.naš gre spat cca 3x na dan,spi od pol ure pa tudi do 3 urce.star pa bo 7 mesecev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 12:53:53   
alesha
Moja bo tudi konec meseca stara 8 mesecev in imamo glede dnevnega spanja tudi katastrofo. Mi tudi spi samo pol ure in to 2x ali 3x na dan. Se ji pa vidi, da je to premalo, ker je potem priti večeru sitna in jo sploh ne moreš več z nobeno stvarjo zamotit in zadovoljit. Po pol ure mi spi od njenega 3 meseca, pred tem pa še to ni, ker je imela krče čez cel dan. Imam vsaj to srečo, da zaspi sama, tako da mi jo ni treba uspavati na rokah. Samo kaj ko to traja samo pol ure... se niti sama ne morem malo spočit od nje in si spet nafilat baterije. Tudi če grem z vožičkom ven in mi zaspi, mi prav tako spi samo pol ure.

Sem enkrat prebrala v knjigi Otroško spanje, brez joka v sanje, da če nam dojenček spi samo pol ure, da to ni nič in da lahko to rešimo tako, da po pol urnem spanju oziroma malo prej, čakamo pri posteljici in ko vidimo, da se dojenček prebuja, ga hitro uspavamo nazaj... npr. začnemo božat, tapkat po riti... karkoli kar vemo, da bo delovalo. Sem to sama poskusila, pa mi je ene 2x to supelo in je spala uro in pol in je bilo prav fino. Samo kot sem napisala, to je bilo samo 2x, v drugih primerih niti to ni delovalo.

V glavnem moji tamali se vidi, da so ji ti pol urni spanci premalo.... ne vem pa kako naj podaljšam te dnevne spance. Če ima kdo kakšen recept je samo dobrodošlo.


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 13:05:17   
Naja31
Pri nas je bilo isto. Spal je kratek čas, potem se je pa že zbudil tečen, ker se je premalo naspal. Nič ni pomagalo, samo čas. Tudi to obdobje je minilo.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 13:07:47   
Anonimen

Zjutraj vstane ob 7 -8 koker kdaj pol ne spi nč več sam igra, gremo z vozičkom ven ob 12 ima pa svojo uro za spat vsak dan.  Je mal siten recimo tam okrog 17 . Ma kot se rekla spi 2 do 3 ure na dan to imam mišljeno do 20.00 ne pa vsak dan včasih so sam dve uri takrat je pares siten določene ure ampak noče spat.

Upam da se bo to uredilo vsaj da bi spal še kaj vmes, drgače če si sam ne moreš ni narediti. Mož pride popoldan ob17,30 domov tako da je kak dan prav hudo.

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 13:12:52   
karin412
Jaz imam tudi kar naprej probleme s spanjem. Malo je tudi karakter. Provaj ga dat samo 3 ali 2 krat spat čez dan. Ali pa provaj, da bo sam zaspal. To da bo sam zaspal, smo prakticirali samo za nočno spanje, nam čez dan ni uspelo. Ne vem, kako imajo druge izkušnje. Provaj še, da ti zaspi v vozičku ali v štorklji, če jo imaš ali pa poleg tebe. Toliko star kot tvoj je naša zaspala v vozičku, dopoldne pa sem jo jaz na joški uspavala.
Glede rahlega spanja, moja punčka tudi bolj rahlo spi, vse sliši. Pri nas je kar mir, jaz npr. posode ne zlagam, če spi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 13:38:53   
Tanayya29
Živjo,
pri meni se je to dogajalo,ko je bil star 1,5 mesecauser posted image ,mi je spal po pol ure in se zbudil.Vse skupaj je trajalo ene 14 dni,bil pa je tako tečen,da groza...sploh tak dojenček,ko bi mogu spat.
Sedaj je en mesec starejši,in se je to nekako umirilo.Enkrat na dan mi zaspi v kosu 2 uri,drugače pa še vedno samo drema(beri pol ure).
Mi pa ponoči spi celo noč,od 2m. dalje(od 11-7).
alesha je napisala,ko vidiš,da se prebuja,ga poskušaj nazaj uspavati(kakor pač ponavadi počneš).
Nasploh pa je knjigica super za prebrati,da kakšen koristen nasvet(brez joka v sanje).
No,upam,da se spanje urediuser posted image .
Sem pa pediatrinji omenla,da tako malo spi,čez dan,in je rekla.."ah,kaj se sekirate,to so inteligentni otroci"...malo za šalo,malo zaresuser posted image .



_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spanje podnevi
17.1.2008 17:09:01   
Bety100
Pri nas je bilo podobno, spala je 4x po pol ure, bila pa je vedno zmartrana, da o načinih in trajanju uspavljivanj sploh ne govorim - groza. Skratka, vsakič ko se je meni zdela zaspana (po navadi po hranjenju) sem je spravljala spat, včasih uspešno, velikokrat pa je to trajalo tudi po eno uro. Najhujše pa je bilo to, da se je zbudila po pol ure in to zmartrana. To se je dogajalo nekje ko smo bili stari 6 mesecev. Eno jutro pa mi je počil film in sem se odločila, da je pustim, da vidim ali bo "hudiček" sam zaspal in glej ga res, ob 10 dopoldne se je kar obrnila in zaspala. Spala je pa dve uri. Isto je naredila po kosilu. Od takrat je dam spat vedno ob isti uri, manj več zaspi sama, spi 2 na dan po dve uri, zbudi se spočita. Ja zgleda enostavno, sem pa rabila en mesec, da sem pogruntala kaj bi ona rada ter njen ritem. No potem pa sem glih v eni podobni debati prišla do članka:

http://www.mameibebe.net/dijete/spavanje.asp

ki v našem primeru popolnoma drži, kar se tiče kdaj it spat. Kar pa je najlepše od takrat ko smo poštimali dnevno spanje, se je tudi kvaliteta nočnega spanja bistveno izboljšala.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?