trchy
|
Pozdravljene, evo ravno danes sem se ponovno vrnila iz bolnice... prejšnjo sredo sem namreč v 11t izgubila - odmrtje ploda v 7t. imala sem abrazijo, še isti dan sem šla domov. psiha je bila čist na dnu, sicer pa sem okrevala. v nedeljo (4.dan po abraziji) sem čutila grozne bolečine v sp. delu trebuha, krvavela nisem. ker so bile bolečine prisotne tudi v pon. sva šla z mojim nazaj na urgenco, kjer so ugotovili, da so nekaj pozabili notri. na UZ sem bila tako jezna, da če ne bi imela bolečin bi skočila dol iz mize in vsakemu eno prisolila okoli ušes. bilo je tako: najprej mi UZ naredi nek mladenič, ki ni imel pojma, kaj sploh gleda, pravi :"jah, nekaj črnega vidim" pride še ena mladenka, ki prav tako nič ne vidi oz. ne ve kam sploh gledat, pokličeta še ta tretjo gospodično, prideta kar dve, in vsi štirje gledajo v ekran in se med seboj sprašujejo:"a ti kaj vidiš?" "ja tukaj je neki črnega" "ja nekaj je pa res..." Mislim, men se je začel želodec obračat. po moje so bili to vsi neki pripravniki oz. študentje, direkt iz faxa. in potem poročilo: "ja, kaj naj pa sploh napišemo?" "ja, jz ga ne bom napisal, dej rajš ti" "ma, jz ga tud ne bi, naj ga ona" "kdo bo pa narekoval?"... ok, začnejo nekaj pisat in potem slišim: "dajmo ji une antibiotike napisat,kva so že?" "sej sploh ne vem, kako se napišejo..." Mislim, punce, podrazno!!! bila sem tako jezna, da sem rekla, da bom vse tožila. en teden je od tega kar sva izgubila najino pikico in potem se še oni takole igrajo, ker njim je pač vseeno, če niso že v 1. naredili ok. dobila sem antibiotike in 2 dni kapljice za krčenje maternice in malček upanja, da se njihov pozabljeni ostanek izloči sam... pa se ni. zato je bila včeraj potrebna ponovna abrazija. operiral me je dr. Zupan. upam, da je zdaj v redu in da so vse pobrali ven. dobila sem še antibiotike, za obnovitev maternice. danes sem šla domov. čez en teden imam kontrolo. Punce, če vas po abraziji začne karkoli boleti tam spodaj, ne oklevajte in ne zdravite se same, ampak pojdite raje nazaj, da vas še enkrat pregledajo. če je karkoli ostalo v maternici, se to lahko začne sčasoma razkrajati in pride do kake infekcije - lahko tudi do sepse. ena od možnosti je sicer tudi, da se to ščasoma izloči samo, toda kaj če se ne? v sobi z mano je bila ženska, ki se ji prav tako ni izločilo vse in se ji je začel nosečniški hormon po nekj dnevih spet višat...ko so jo pregledali, so ugotovili, da je tisti ostanek ponovno začel rasti in lahko bi zraslo kar nekaj... P.S.: Aja, vse pohvale pa sestram na gin.kliniki LJ, ker so bile vse res prijazne in vedno pripravljene na pomoč!!! Moralo bi biti več takih!
|