|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hud NEjedec
15.1.2008 14:49:15   
Anonimen
Ni jedi na svetu, ki jo še nisem skuhala in da bi jo naš mali pojedel. Vedno znova vsak obrok so borbe. Pa če solim, sladkam, brez tega onega, s tem, z drugim,.. mrzlo, toplo,... poskusila sem že vse, pa ne gre in ne gre! Lahko zraven delaš cirkus, zložim iz omare vse kar rad gleda,... Edino če je zelooooo lačen in zelooooo pri volji poje rad kakšen jogurt ali skutko. Noče mleka - ne adaptiranega, ne krabjega, ne kozjega (doji se sicer še zjutraj in zvečer pri meni), noče GH nobene, ... ampak od zraka se ne da živeti. Pije še kar, ampak le vodo, nič drugega ni dobro!

Kako naj ga "nahecam" da bi vsaj kaj pojedeluser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hud NEjedec
15.1.2008 16:41:49   
anju
moj je isti. se mi že meša user posted image a je tu katera, ki je neješčnost uspešno rešila al bo jedu komaj, ko si sam zmisli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2008 17:54:53   
lunca77
Pri nas tudi noče nič, ampak nič. Pri 6,5 mesecih. Usteca stisne in ne šljivi. Ne sadja, zelenjave, ne kašic riževih, bananinih ništa. Samo dojila bi se pa pika. Mene tud zanima kaj zdaj. Pa velka babnca je, bi že morala počasi.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2008 17:56:13   
paris
Evo, takle smo imeli mi s sinom. Ne jest, pa ne. Tista stara, da ko je otrok zadosti lačen bo že jedel, je larifari. Pri nas je bil sposoben ne jest cel dan, jaz pa čisto ob živce. Probala sem vse možno, kar je na svetu hrane, vse sem mu skuhala, tudi kakšno tako, ko pravijo, da ni za otroke, prosila, jokala zraven, ga kregala, vse je bilo.  Pa nič, nič novega ni hotel poskusiti. Ko je bilo najhuje, sem mu ponoči dajala zelo gost čokolešnik, čeprav sem vedela, da ni fino za zobe, ki jih je imel na srečo takrat še malo, ampak vsaj to je spil brez bojev. Potem smo nekako z muko našli kakšnih pet jedi, ki jih je nekako spravil dol za silo. In potem sem mu teh pet stvari kuhala neprestano. In počasi z leti se je izbor razširil, čeprav še danes ni prav nek jedec, ampak je vseeno zrasel v fejst fanta, 180 cm je visok, pravi dec. To vama pišem v tolažbo, ker vaju čisto razumem. Nekateri otroci pač niso jedci, pa ravno tako zrastejo, hvala bogu.user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2008 21:07:43   
MADMAX
Se pridružujemo vašim nejedcem. user posted image  Ja, vsi pravijo da "ko bo lačen bo že jedel", jaz pa menim da temu ni tako. Moj mož je sicer prepričan da pretiravam in da se bo že vse uredilo, ker pač normalno raste in mu nič ne manjka, sama pa sem vseeno malo v skrbeh. user posted image
Naš user posted image  zjutraj še poje kakšen rižolino, keksolino ali čokolino, potem pa več ur noče nič. Vse sorte poskušam, pa nič - včasih poje le par žličk, včasih nič. Seveda pa je najraje na zizi, ker se še dojiva. Star je pa devet mesecev.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2008 23:24:53   
soncnica07
Ojla,
nič nisi napisala kolk je star vaš mali. Mogoče vam bo v tolažbo to, da naša tut ni hotla vse skup nič jest, ampak potem je pa počasi steklo. Danes vem, da je bilo zanjo prekmalu -  kjub temu, da je bila dovolj stara za uvajanje gh in tudi že za ornk papanje. mami vsa v skrbeh. oči trdil, da pretiravam, mala pa samo usta skup stisnjena. Danes so usta že odprta, zraven pa še željna papice z nasmeškom. Upam, da bo pri vas tudi kmalu tako. Vso srečo in pa veliko potrpežljivosti..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2008 16:30:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica07

Ojla,
nič nisi napisala kolk je star vaš mali.

10 mesecev bo.

(odgovor članu soncnica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2008 7:38:51   
anju
mame ne-jedcev, kako pa vaši otroci napredujejo s težo? paris je teža pri tvojem fantu zadovoljivo naraščala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.1.2008 14:25:46   
barby26
ne vem če to sigurno drži,sam men je patronažna povedala za primer ko otrok ni hotel jesti,pa je rekla da je največ takih ki so dlje dojeni,torej,da je bolje če noče jest nič gh,da mu zjutraj ko pričakuje ne daš zize,ampak kašico narejeno na podlagi mleka(od milupe so zakon,se naredijo z vodo in so s prilagojenim mlekom,vsaj naš samo te je).mogoče bo znorel,pa mu čez nekaj časa ko bo jokal daš še enkat za poskusit,mogoče ko bo res zeloo lačen da bo vsaj malo pojedel,saj mu potem lahko še vedno daš zizo.pa naslednji dan ponoviš.ne vem,10 mesec. je kar ogromno da ne je drugega kot mleko.kaj pa pravi dr?srečno...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2008 20:33:41   
paris
IZVIRNO SPOROČILO: anju

mame ne-jedcev, kako pa vaši otroci napredujejo s težo? paris je teža pri tvojem fantu zadovoljivo naraščala?

Hojla anju user posted image
Moj sin bo kmalu star 18 let in je en tak suh dolgin, same roke in noge so ga user posted image . Teža mu je kot otroku sicer naraščala zelo počasi, vendar je. Vedno je bil suhec, pred šolo je bil precej bolan, kasneje pa je prerasel in ni bilo več omembe vrednih zdravstvenih težav. Ja, lahko rečem, da težo še zdaj počasi pridobiva, čeprav debeluh ne bo nikoli.
Kaj pomeni zadovoljivo pridobivanje teže je zelo relativno. Sinova zdravnica k sreči ni nikoli preveč paničarila glede tega. Z zdravo kmečko logiko mi je rekla, da hvala bogu, da smo različni, kam bi pa prišli, če bi bili vsi glih!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2008 1:19:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barby26
ne vem,10 mesec. je kar ogromno da ne je drugega kot mleko.kaj pa pravi dr?srečno...

No, sam mlek tud ne je, ampak po žličkah ga lovim po hiši. Pa eno žličko, ko je v hojci, pa drugo žličko, ko boža mucka, pa tretjo, ko vetrnico vrtim,... ampak to je tko malo, pa take muke. Ene berem pojejo po 200 ml že pri 6 mesecih, naš pa po žličkah. Vedno je nekaj treba zraven, pa ni važno kaj je li rižolino, ali zelenjavo, sdje.... Je pa včeraj in danes zjutraj spil malo kozjega mleka razredčenega z vodo, pa mu je kr šlo. Ima pa tam okoli 9,5 kg, velik pa cca. 76-78 cm (to sva ga z možem merila). Na teži napreduje, ampak malo. Pri 1,5 je imel že 5,2 kg (je bil dojen - odpustna iz bolnice 3250g), tako da je do sedaj se zredil bolj malo. Pa še hemoglobina ej imel samo 96, tako da imava drug teden kontrolo, pa bomo videli če so bile te naše žličke uspešne.

(odgovor članu barby26)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2008 8:10:01   
anju
hvala paris user posted image ne vem zakaj - nekako pomirja, da je še kdo s podobnimi izkušnjami.
imamo tudi mi zdravnico, ki ne dela panike, če gre počasi gor. fora je itak v tem, da bi bile me mame rade ziher, da pojejo, dobijo zadosti hranil za normalen razvoj. tako pa se skozi neki sprašuješ... a slabo kuhaš, a bi bilo drugače, če bi drugače, itd...
jjasna meni se zdi za 10m 9.5kg zelo vredu! moj je tudi šel odlično gor samo v prvem mesecu, zdaj pa srčno upam, da do 10-ega meseca doguramo do kilaže, ki jo ima tvoj.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2008 12:58:59   
Barči78
jjasna - ne bom ti rekla, da se ne sekirat, ker vem, da je to v praksi težko izvedljivo, vsaj pri meni ne gre. In sicer, če se spomniš našega Žana, mu pa mleko ni in ni šlo, redil se je slabo, zamenjala sem 10 mlečnih formul, ne in ne, potem sem našla eno, ki jo je vsaj za silo pil.
GH pri Žanu, poje od 4 - 5 obrokov GH, pa to vedno po 2 dl ali več, se pravi, kar veliko, kako se pa redi user posted image , no ima celih 8600g (r. 3780g), teža ne gre nikamor.

Problema z GH nimamo z Žanom, imamo ga pa z njegovo sestrico. Ona je pripravljena čez dan pojesti npr. včeraj - par žlic čokolina, pol banane, pol mandarine, mal ananasa in  potem bi ona zaključila, zvečer sem jo potem pripravila, da je pojedla še malo hrenovke. Kakšno kosilo, kaj pa je to mami, pa bo maja stara 3 leta. Njen jedilnik - makaroni, jajca, goveja juha, hrenovka, pa mandarine, ananas, zelenjavno ji moram čist zmiksat, pa makarone notri zakuhat, pol še gre, meso čist namiksat, da ga ne vidi, mah nič, mučno, res. Tko, da te razumem. Če ti je v tolažbo, je naša rada jedla, ko je bila stara 10 mesecev, tko da Jure začni jesti. user posted image

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.