Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 18:31:31
|
|
|
|
kmarija
|
Jaz sem naši tudi takoj po rojstvu pozdravila obe učki s fiziološko (brisala sem s sterilnimi zloženci) in mlekom. Za nosek pa velik fiziološke (od nivee) in čiščenje noska (vatke, aspirator na usta). Potem ti pa priporočam, da nos kr vsak dan čistiš, ker se iz nosa hitr na učke kaj prenese. Pa uspešno zdravljenje
|
|
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 18:39:37
|
|
|
|
hokejistka
|
tudi naša pupa je imela pri 6 dneh vnet uček . Čistila sem s fiziološko, pa tudi dvakrat kapnila moje mleko v uček. Se je pa vnetje samo še slabšalo. Iz učka je tekel gnoj in tudi malo zatečen je bil. Na koncu sem odšla v dežurno ambulanto in dali so nam Tobrex kaplijice, ki so po enem tednu vnetje pozdravile. Če po dveh dneh čiščenja s fiziološko in sterilnim zložencem ne bi bilo boljše, bi ga jaz peljala k zdravniku. Glede mleka je pa tako, da eni pravijo, da je dobro, da mu ga daš v uček. Drugi pa pravijo, da s tem zaneš v uček tudi bakterije, ki so na koži in na bradavici in da je bolje če čistiš samo s fiziološko. Čiščenje noska: jaz ga čistim dvakrat dnevno z ampulami fiziološke od Nivee. Izgleda pa tako, da naslonim na roko tako, da ima obrazek na moji roki (ona leži na moji roki z obrazom obrnjenim navzdol proti umivalniku). Nato v nosek stisnem plastično ampulco fiziološke v eno nosnico in priteče ven skozi drugo. Raje ne omenjam dretja, ki ga spremlja to početje . Nato jo položim na previjalno, ji dvignem glavico in ji vsako nosnico očistim še z vatko. nafrkam majhne koščke vatke, katere v nosku zavrtim in ven poberem smrkej. Upam,d aboste kmalu brez problemov!
|
|
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 19:17:19
|
|
|
|
tinispela
|
Mi smo tud imeli na začetku kar velikokrat vneto oko, ker je imela zožen solzevod. Smo se 2 meseca matrali, sem ji dajala mlekca not,...Pol nam je dala P Tobrex kapljice, ki pa tudi niso dosti pomagale (baje je boljše mazilo, ker dlje ostane noter), dokler nisem začela masirati solzevod v kotičku očesa, da se je počasi odprl (najboljše med dojenjem). Od takrat nimamo več problemov z očesom. Najprej poskusi z mleko, če pa bo to res dolgo trajalo, reci P naj ti da mazilo. In pa masiraj solzevod! Veliko sreče
|
|
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 19:28:11
|
|
|
|
rija
|
za nosek absolutno pumpica BABY VAC
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 21:02:40
|
|
|
|
Padme
|
Tudi naš novorojenček je imel vneto oko in ni pomagalo nič - ne kamilice, ne fiziološka in ne moje mleko. Tako, da sem to povedala P na prvem pregledu pri 6 tednih in mi je dala ene kaplice (pojma nimam kako so se imenovale in so samo na recept). Po treh dneh jemanja teh kaplic ni več teklo iz očesa in je bilo vse OK. Je pa to pogost pojav pri novorojenčih predvsem zaradi zamašenih solzevodov... Za nosek pa fiziološka, če je pa res ful, ful zamašen pa kot pravi Rija - Baby Vac pumpica je zakon.
|
|
|
|
RE: Vnet uček ter zamašen nosek 14.1.2008 22:30:40
|
|
|
|
benika
|
Kje se pa dobi ta pumpica?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.1.2008 22:42:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?