najci
|
Pozdravljena pogumna družinica! Vajina Tanaja je stara že mesec in močno upam, da je vse tahudo že za vami... Čeprav se še predobro spomnim intezivne in tega, da je skoz nekaj narobe in se zdi ta začaran krog nekaj dni dobro, nekaj dni slabo, pa spet dobro in spet slabo,... večen! Ampak verjemita mi, ni večen! Enkrat se tudi vse slabo konča in ostane samo pri dobrem!!! Enim prej, drugim pozneje... Imejta upanje še naprej in verjemita v vajino punčko, ker je prava borka in si želi živeti! Takšne so naše punčke Ko sta se rodila naša Vesna in Samo, sem bila noseča točno 22t in 6dni. Fantek Samo nažalost ni preživel, Vesna pa je bila borka od prvega dneva naprej. Imela je 500g, na EINT v LJ pa smo bile 5 mesecev in v tem času doživele marsikaj... Na respiratorju je bila 128 dni, zaradi odprtega Botallovega voda je morala tudi na operacijo in zapiranje voda, vmes je prišlo do dodatnih komlikacij... Kakšnih možganskih krvavitev pri nas ni bilo. Sem se pa v tem času naučila ogromno kar se dihanja in pljučk tiče, tako da me lahko karkoli vprašaš in ti z veseljem odgovorim! Po petih mesecih smo odšle domov s kisikom, po dveh mesecih doma pa tudi tega ni več potrebovala. Zrasla je v zdravo, nasmejano, zelo pridno in vedno dobrovoljno punčko, stara je 18 oz. korigirano 14 mesecev in se že dobra dva tedna postavlja na noge. Glede drenaže drži to, kar je napisala Katjes. Zdravniki naredijo drenažo v primeru, če se možganska tekočina nabira v možganih in ne odteka naprej, kot bi morala. V času, ko sva bile z Vesno na intenzivni, je bil tam tudi en fantek, ki so mu to drenažo potem večkrat morali ponoviti - z njegovo mamico sva bile cimre. To ugotovijo z rednim merjenjem obsega glavice in če le-ta začne močno rasti, vejo, da se tekočina ponovno nabira. Včasih se povezava naravno ne vzpostavi in potrebuje otroček stalno drenažo, ki pa ni noben bav-bav, kakor pravi mamica tega fantka, ki jo ima. Ampak kot sem napisala, to bi bilo v primeru, če se to večkrat ponovi. Vse upanje še imate, da tega Tanaja ne bo potrebovala! A ste v Ljubljani? A je mami še v porodnišnici? Držim pesti, da bo lepih dni z dobrimi novicami čim več!!! Ostanite pogumni in predvsem pogovarjaj se z mamico, stojta si ob strani, skupaj jočita in se skupaj smejta, ker te močno potrebuje. Jaz sem tudi mojega moža in si sploh ne predstavljam, kako bi vse to preživela brez njega... Lahko mi pišeš tudi na ZS, če želiš.