|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torta
13.1.2008 21:49:56   
ribicau
Zdravo

Bliža se 1. roj. dan moje punčke Eve. Za roj. dan, bi ji rada spekla torto, da jo bo lahko še ona jedla, alergična je namreč na KM! Ali ima katera kakšen predlog?

Hvala

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 28.1.2008 22:16:55 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TORTA
14.1.2008 6:22:38   
AnBan
Jaz sem mojemu naredila tole torto:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5042

Je zraven tudi slikca kako je izgledala.

lp

[

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2008 10:06:24   
Natali07
Jaz sem za testo uporabila:
- pšenično moko
- kokosovo moko
- pecilni prašek
- vanili sladkor
- radensko
Vse zmiksaš in takoj zliješ v pekač ter pečeš 20 minut na 180°C

Za maso pa lahko uporabiš vanilijev puding skuhan na kakem domačem kompotu iz sadja, ki ga prenaša. No če imate le alergijo na KM in jajca potem ne bo težav s pudingom in sadjem.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2008 14:16:48   
ribicau
Natali07, kaj pa količinsko omenjene sestavine? A lahko prosim še to napišeš!

Hvala AnBan in Natali07!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2008 14:47:24   
Natali07
Sem že enkrat pisala, tako da samo prilimam ponovno.

Veliko uspeha pri peki.

RECEPT:
testo za pekač za torto:
- 200g moke (jaz sem uporabila pšenično - mogoče lahko tudi s piro?)
- 120 g sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 3 žlice sončničnega olja
- 50 g kokosove moke
- 1/4 litra gazirane vode
Vse sestavine postopno steresemo v posodo in zmešamo z mešalnikom, ter takoj zlijemo v pekač in damo v pečico, ki je prej ogreta na 175°C. Testo pečemo 25 minut. Ko se je ohladi sem ga razdelila na dve plati.

Fila: sem jaz uporabila kar skuto, borovnice in smetano - naš sedaj že lahko je mlečne izdelke in ni težav.

Sem pa sprva imela namen narediti maso iz pudinga, ampak žal naš ne prenaša koruze (bruha po eni žlički) in tudi nobenih škrobnih zadevc - puding je pa iz koruze.
Če vam pride prav je pa takle recept:
Tri pudinge skuhaš v soku od kompota (seveda domačega brez dodatkov in iz sadja, ki ga prenaša). Soku od kompota dodaš vodo, da je vse skupaj 1 liter.
Po biskvitu položiš sadje in čez poliješ pudingovo maso. To daš na hladno, da se puding strdi, nato doaš še zgornje testo in okrasiš. Mogoče pa je bolje da sploh ne razeliš testa in je kar zgornja plast sadje in pudingova masa.

Sem pa probavala naredit tudi puding iz riža: Riž sem do polovice skuhala, ga zmiksala, nato dodala sok od sadja in ga še kuhala, da je ratal gost. dala vse v hladilnik in nato posula s kokosom. Je tud super.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2008 14:38:28   
ribicau
Natali07, hvala za recept.

Super, da lahko jest mlečne zadeve. Jaz tudi malo na to upam, v torek imamo ponovno testiranje, Eva pa je stara 11 mesecev.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ali ste praznovali otrokov 1.rojstni dan na veliko ali samo bliznji?
kokos4 RR

Praznovanje

Na veliko (9%)

Samo bliznji (91%)

Število vseh glasov: 32

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!