|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 9:17:20   
Pupica
Kar nekaj vas je pisalo, kako poteka plavanje dojenčkov, pa sem se odločila, da kar sem napišem:)-

Torej naša princeska je stara šele 4 mesece(31.12.04 jih je dopolnila)tako da je ena izmed najmlajših.Pred 4 mesecem pa baje ne sprejemajo.


Otroka v garderobi slečeš do bodija in žabic(žabice naj ima še gor)in greš k bazenu, tam potrebuješ kopalke(navadne, neoprenske ali pleničko-kopalko za 1 x uporabo).
Frredov obroč si lahko sposodiš tam(mi imamo svojega smo ga mogli še napihniti), mamica in oči sta pa tko al tko v kopalkah.

potrebuješ pa še olje ali losijon, za po kopanju, papersko, navadno pleničko v kolikor ima otročke dolge laske da ji zaviješ glavo v pleničko(no pri nas je imela naša najdaljše, sicer sva jih malo zaščitila tko da sva jih spela, da niso bile vse mokre).So pa ob bazenu tudi sušilci za lase(npr.za mami, he he ali našo dolgolasko). fino je imeti koplni plašč, da se samo zaviješ vanj, in se prvo posvetiš otročku. aja pa še kakšno brisačko za male škratke ni odveč, ker so ležalniki rebrasti in ga je tam potrebno obleč, brisača pa je do takrat že mokra.

ker so večinoma tečaji zjutri, očiji pa takrat delajo, priporočam, da če želi očka it zraven, se mu najbolje splača iti k prvi uri, ker je enkraten občutek, videti svojega otročka prvič v vodici, prvi zamahljaji, prvo igro z igračo v vodi, skratka nepopisljv občutek.

Ko jo je učiteljica v naročju mojega lubija pripela v obroček, ni čisto nič zajokala. No in potlej jo je položila v vodo, on pa je šel medtem v bazen, ko je hodil proti njej in gaje zagledala, se ga je razveselila, z žabjim refleksom, pa se j začela premikat proti njemu. potem si v vodi prvič 15 minut, drugič bomo baje 20, tretjič 25,..
v bazenu se premikajo vsi v krogi.Nas je na plavanju 6 mamic (in očka!moj je edini:)- ) z otročki, v bazen gre le eden od staršev(oz.spremljevalcev).
otročka nikoli ne vlečeš za roko, temveč hodiš nazaj, otroka pa za obroč vlečeš za sabo, da dobi val v noge. po približno 10 minutah, snameš obroč(s pomočjo vaditeljice) in si v vodi še malo brez (to so tiste slikice, kjer se Tia crklja pri očiju na hrbtu), ter malo prsno(otročka primeš pod pazduhami - na slikici kjer Tia pozira).
No potem eden od staršev(tisti ki je vzuni)pripravi brisačo in otročka obriše, drugi se medtem pripravi, ter nato zamenjata vlogi.
Ni pa nič za to če je mamica sama, saj vaditeljici pomagata.Lahko pa pride tudi kakšna teta zraven, ali babica, dedek,...Le prve 3 ure vadbe, je priporočeno, da je z otrokom mamica. No mi smo ta tabu porušili, saj je Tia zelo navezana tudi na očka, tako da je šel kar on z njo, pa ni bilo nobenih problemov.Je pa res, da je kopanje očkovo opravilo.
Potem sva se oblekle do konca in podojile(tu je oči vzuni počakal, ker so tudi druge mamice dojile). Nato pa je princeska spala skoraj 3 ure:)-

Zdaj pa komaj čakamo naslednjo uro.9nebesa9nebesa

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 9:30:38   
LIALIA
Ja super. Smo tud lušne slikce pogledal. Hvala za poročilo. Tudi mi se odločamo za plavanje, ampak smo še malo premladi. Kam pa vi hodite? Je topla voda?

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 9:33:43   
Pupica
voda ima 32 stopinj, hodimo pa na bled v hotel jelovico:)-

ej čimprej se prijavite, se mi zdi da je bl fajn, če je otroček mlajši(ne pred 4 mesci).

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 9:36:37   
kaja11
Mi bomo šli v Ljubljano.... komaj čakam, da dopolnjemo štiri mesece in začnemo čofotati:bravo:

LP Kaja

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 10:04:24   
Maxica
:bravo::bravo::bravo:Super zgledate in hvala za jedrnat opis. Moram priznati, da si me kar navdušila nad tem. Vendar me pa zanima, a se je treba kaj prej prijaviti? Sicer bi midva hodila v Ljubljano, ampak me kr malo skrbi, saj imava potem do doma malo več kot pol ure. A je kej panike glede tega-saj veš, otrok ravno iz vode, pa v mrzel avto itd.? Kakšne so pa cene?

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 11:05:28   
ruki
ojla,

ja zgleda da ste res uzivali. jst bi se tudi prijavila na plavanje, pa sem zvedela, da sprejemajo samo starejse od stirih mesecev.:(
mi smo jih sele v petek dopolnili.

bomo pa sli naslednjic, ko objavijo termin.;)


(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 11:15:04   
Pupica
mi smo se prijavili sredi septembra, prišli pa v januarski krog.baje da je kar povpraševanje.

cena je 19.000 sit za 11 plavalnih "uric"

pri nas je nekje okoli 20 minutk do doma, vendar ni problem, nihče te ne bo kar ven z bazena jagal, tako, da lahko počakaš da se otroček fino ohladi kar tam zraven bazena.

morma pa reči, da sme najprej mislila, da je premajhen bazen, vendar zdaj vidim, da je fino, ker je tolk bližji stik z otrokom, kot nekje v večjem.

pa še vodo nam zjutri nalijejo frišno, sicer je vprašljiva za zadnjo rundo, ki ima plavanje ob 11h, pa vendar...

ruki škoda, ker se nista prijavila. Eden je sicer manjkal za ob 11h, in prijateljičina hči, je 13.dopolnila 4 mesece pa so jo bili pripravljeni psprejeti, tko da....


LP


(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 11:39:14   
Tinca7
Joj blagor vam, ker ste stare že 4 mesece! Lara je šele dobra 2, tako da ne bomo mogl it plavat. Naslednji tečej pa je šele oktobra, takrat bo pa že 11 mesecev.

Uživajte kakor se le da:sloncek:!


(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 11:46:50   
mirka
P saj nič hudega če bo takrat 11. Mi smo tudi šele zdaj prišli na vrsto čeprav smo se prijavili septembra pa je Ana zdaj stara 9 mes. pa to sploh ni važno. Glavno da se ima otrok fajn in da uživa v vodi med drugimi dojenčki.:bravo:

Adijo!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 12:05:15   
tea
Kje ste pa Frredov obroč kupli?

lp, tea

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 14:13:14   
lin
Mi začnemo s tečajem 17.2..smo hoteli iti že oktobra pa smo bli še premajhni(3.mes)
Zdaj že komi čakamo.
Gremo pa na Debeli rtič-Ankaran

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   TAKOLE JE POTEKALO NAŠE PLAVANJE DOJENČKOV
17.1.2005 15:57:51   
Pupica
fredov obroč:drugače ga lahko v avstriji v gigašportu kupiš za 20 €, pri nas pa na tečajih plavanja, vendar je 5.500 sit.


(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Kupovanje hrane
Michonne RR

Kje kupite večino hrane?

V trgovinah (85%)

Na tržnici (0%)

Pri kmetih (8%)

Pridelamo sami (8%)


Število vseh glasov: 26

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!