|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kateri termometer?
11.1.2008 11:30:17   
ciklame
Živjo!

Imam kar nekaj vprašanj glede termometra:
1. Kakšnega za novorojenčka? Kje se mu meri temperatura?! V ritki, pod pazduho, ušeska?
2. Kje ste ga vi kupile? V lekarni, otroški trgovini, mulerju?
3. Od katere firme?

Hvala za pomoč, ker sem res zmedenauser posted image

Aja kakšnega pa imate za v banjo? Pa za v sobico?
Joj danes mi samo termometri po glavi hodijo user posted image ,

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kateri termometer?
11.1.2008 12:04:19   
Lunca1
Jaz imam Braunov termometer za uho, mislim da se imenuje termoscan ali nekaj podobnega in sem z njim zadovoljna. Pred njim sem imela enega brezkontaktnega in je bil živ obup. Za sobo in vodo pa nimamo nič.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2008 12:07:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Jaz imam Braunov termometer za uho, mislim da se imenuje termoscan ali nekaj podobnega in sem z njim zadovoljna.

Lucna, a pa to zmeraj čisto prav izmeri, hitro in vse, kot je treba?

Ker včasih je bilo tako, da si moral potem v eno tabelo gledat, ker je tista številka, ki s eje na displeju pokazalal, pomenila različno temperaturo za odrasle in za otroke.

A tega zdaj ni več?

Ker jaz bi ta tremometer kupila, dala bi zanj tudi veeeeliko denarja, če bi bila 100-posto, da to dela tako, kot se zagre.

Ker nekje so mi že rekli, da tisti termometri, ki jih imajo zdravniki, so čisto nekaj drugega in da tista cena pa ni ravno za navadne zemljane.

Samo jaz res ne bi rada že ta 15. termometra kupila, ki bi bil zanič.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2008 13:14:32   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: ciklame

Živjo!

1. Kakšnega za novorojenčka? Kje se mu meri temperatura?! V ritki, pod pazduho, ušeska?
3. Od katere firme?

lp

Mi imamo ušesnega in ga (na srečo) še nismo uporabili. Sem vprašala P na prvem pregledu in je rekla, da je najboljši navaden digitalen. Za v ritko pa itak čisto navaden. Jaz teh dveh nimam, ampak jih imajo v vsaki lekarni, tko da ko bo panika... Aja, ušesni je dober, ampak moraš vedno ugotoviti, ali tempetratura kaj odstopa od klasičnega termometra. Npr. pri nas nam digitalni kaže pol stopinje več kot klaisčni...vedno! Ampak, ker to vemo, ni panike... to testiraš kadar si zdrava, seveda. user posted image Za ušesa sem ga kupila v babycentru, itak jih imajo pa povsod in cene so različne...

Za banjo imamo NUKovega, ampak še vedno je najboljša garancija komolec. Imamo pa tudi tako kad, ki meri temperaturo, tako da...

Za sobico  nimamo posebej termometra, imamo pa varuško (tomy premium) in meri tudi temperaturo. user posted image

Predvsem pa... ne kompliciraj...jaz to ne bi metala preveč denarja...

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2008 14:08:46   
mateyka
ušesni definitivno. glede na to kok se skoz muvajo in da ga lahko poškoduješ - jaz nisem upala kej drugega. in piskec na koncu ji je zdej tok všeč, da se meri z nasmehom, ker čaka "bip" user posted image
Splišni, sej ne rabiš tabele, če pokaže temperaturo. mislim, če pokaže 36.9C, kaj je treba tle prevajat? jaz te ločene temp. nisem vidla na nobenu termometru.. prvič slišim za to.

mamo pa mi tud Braun - Termoscan user posted image

aja, za v banjo mamo eno podmornico, ki ma eno linijo (od-do), ki kaže da je voda dovolj topla. to smo mel na začetku (zdej nekje sameva - bo pa spet aktualna, ko bo tamala sedela in bo termometer bolj igrača, ker plava na vodi), sam pol se navadiš to z roko čekirat, in ti povem, da boš znala pol to ob 3h zjutri s komolcem prevert user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 11.1.2008 14:09:51 >

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2008 14:43:27   
špelin@
Najprej sem imela Braunov Termoscan (ušesni), ki smo ga dobili za darilo. Za en drek, če mene vprašaš user posted image  Nenatančen, vsake par minut pokazal biiistveno različne rezultate, čeprav smo bili pri uporabi še posebej natančni in skrbni, poleg tega nam je takoj po izteku garancije crknil display, katerega popravilo je dražje od novega termometra - besno sem ga vrgla v smeti user posted image Še 1x: user posted image  Potem sem popenila in kupila robustnejši klasični digitalen termometer, ki sem ga pri drugi piki uporabljala praktično od prvih tednov naprej. Ne v ritki, ampak lepo pod pazduhico user posted image

V lekarni.

3. Od katere firme?
Termoval (Hartmann)

Aja kakšnega pa imate za v banjo?
Takega v obliki ribice - no-name user posted image

Pa za v sobico?
Nič. Imamo sobni termostat, kjer nastavim temperaturo oz. gretje in ne čutim potrebe po posebnem termometru.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2008 16:22:05   
Inigo
jst sm kupil v avstriji termometer za sobno in vodno temperaturo v enem. je v obliki rožice in je ves gumijast. lahko ti pade na tla in mu čisto nič ni. plava na vodi. otrok ga lahko grize, ker je gumijast. je pa zelo točen - smo ga že preverjali. tukaj je link.

glede dojenčkove temperature pa obstajajo neke dudice s termometrom... sicer ne vem kako je to uporabno... videla sem enkrat v baby centru.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2008 8:22:27   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: ciklame

Živjo!

3. Od katere firme?

lp

od rojstva dalje uporabljamo Braunov ušesni termometer, stal je nekje okoli 60€. kupili smo ga menda v sanolaborju.

za prvič parkrat sem imela ribico termometer za v vodo, dalje sem čekirala kar s komolcem.

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2008 11:54:58   
Klarita
Mi imamo sicer termometer v obliki neke živalce za vodo, ampak po navadi moj dragi kar svojo uro (meri temperaturo) v vodo vrže, ker ji bolj zaupa.
Za temperaturo merit pa imamo Wick termometer za v uho, smo kupili ful poceni na ebay-u. user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2008 12:12:59   
Putka
Jaz sem tole Philipsovo rožico kupila v Rutarju, je bila znižana, sicer je pa kar draga.

Za telesno T merit imamo Braunov ušesni termometer in bi ga pohvalila. Hiter, me ne zeza (kot večino očitno), vedno še na sebi preverim in ok kaže. In dve meritvi obvezno naredim.

Bi pa imela infrardeči, tisti ki se samo na kožo prisloni. Čeprav je res najbolj natančno merjenje v ušesu ali ritki. Pod pazduho pri dojenčkuuser posted image Kje pa zdrži pri miru tiste pol minute..

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2008 12:48:09   
mala pikica
Jaz sem imela najprej digitalni termometer pri katerem sem morala čakati 1 minuto, da je izmeril temperaturo, pa se mi zdi velika umetnost umiriti otroka za 1 minuto. Tako smo potem kupili ušesni termometer, ki izmeri temperaturo v 1 sekundi. Je pa od Lanaforma, Scan termometer 4 v 1.

Termometre dobiš in v lekarnah in v otroških trgovinah.

Za banjico imamo mi posebej termometer, nekakšna želvica ali ribica.
Pa tudi v sobi imamo en sobni termometer.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2008 19:43:25   
ciklame
Hvala za odgovoreuser posted image .

Bova šla drug teden v akcijo in v lekarno, pa verjetno bova kupila digitalnega, pol bomo pa vidli. Ja za vodo je komolec verjetno najboljši. Je pa naš prvi user posted image , tako da še nimam občutka, da je komolec zanesljiv, hahauser posted image .

Se pa priporočam še za kakšne izkušnje s termometri.

lp

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2008 19:47:44   
kai1
Mi imamo ušesnega- Omron, pa tudi navadnega.
Digitalni včasih ne pokaže prav, tako, da merim temp. otroku tudi v ritki z navadnim T, pa se nič ne buni.

Za v vodo imam pa enega v obliki medvedka. Firmauser posted image

(odgovor članu ciklame)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2008 20:16:38   
Anonimen
Pozdravljena.

Iz izkušenj ti povem, da boš malemu otroku izjemno težko merila temperaturo pod pazduho pet minut. Zato ti priporočam ušesnega, ali pa kar laserskega, ki pa zna biti pošteno drag. Sam termometer ostane Preiskusi ga že v trgovini, kjer ga boš kupila, da vdiš, ali dela pravilno(prejšnji mesec smo kupili dva digitalna termometra, pa niti eden ni kazal prav- so jih na srečo zamenjali). Je pa fino, da si termometer nabaviš, preden pride otrok, kajti potem, ko ga boš iskala, je lahko panika.

aspirinčica

(odgovor članu ciklame)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.1.2008 15:26:07   
Anonimen
Mi imamo tega:

http://www.star2000.si/dok/termometer-brezkontaktni-thermofocus-uporaba.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?