|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RH faktro
11.1.2008 9:28:11   
Nataan
Sem v 17. tednu nosečnosti in sem precej zaskrbjena. Po krvnih izvidih, ki sem jih dobila na začetku sem ugotovila da sem RH-, na kar pa me zdravnik sploh ni opozoril. Prebrala sem nekaj člankov na to temo in sem mislila, da je pri meni vse ok, ker drugač bi mi že povedali... pa sem danes le šla pogledat izvide in me je kar na rit vrglo. Skrbi me, ker sem med nosečnostjo že trikrat krvavela in me res skrbi.... prosim za kakšen nasvet.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RH faktro
11.1.2008 9:54:30   
*erika*
tudi sama sem rh negativna in sem dve nosecnosti pripeljala do konca.v 28 tednu bos dobila inekcijo na rito in po porodu eno in to je to.dobis jo pa zato da bo druga nosecnost brez problema ustvari neka protitelesca,tko da ce si rh- ni noben problem sploh ti ni treba skrbet,sama sem obakrat krvavela in obakrat lezala v bolnici po tri dni in nikoli ni bilo nobenih nadaljnih tezav,tko da se cim manj sekiraj in uzivaj v nosecnosti

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.1.2008 10:02:37   
Nataan
Erika, hvala za ta odgovor, mi je precej lažje, ko sem tole prebrala. A v bolnici ti zaradi krvavitve niso dali inekcij? Se mi zdi, da sem nekje zasledila, da  to v takih primerih počnejo in sem se zato še bolj ustrašila.
Najbolj me jezi to, ker mi zdravnik sploh omenil ni, da sem RH negativna in kaj to sploh pomeni in že tako ali tako nisem zadovoljna z njim - ko si pri njemu na pregledu gre kot po tekočem traku ... Lahko bi mi vsaj povedal, a ne?

Hvala za tvojo izkušnjo in lep dan 

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.1.2008 10:28:35   
*erika*
ne nism dobila nobenih inekcij,samo tablete kot so dabroston in boscupan to jr pa tut vse.meni soomenil takoj,okoli 10 tedna ko so izvidi prisli mi je povedala vse kar se tice tega da si rh negativen,to je blo pa vse.rekla mi je samo da bom dobila inekcijo in da to da si rh- ni nic narobe.lahko pa bi ti povedal odvisno kdaj si delala preiskave.ko bos imala naslednji pregled ga sama vprasej 

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2008 10:31:25   
kristinaj
tudi sama sem a-. v 27 tednu boš dobila inekcijo v rito, ne boli nič, jaz še čutila nisem. po porodu nisem nič dobila ker je tudi mala negativna.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2008 10:34:23   
*erika*
ja sj res,moja sta oba pozitivna,sem cist pozabla,samo tiste ki so rodile pozitivnega otrocka dobijo po porodu se eno inekcijo

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.1.2008 11:02:45   
SašaR
Če je partner tudi Rh - potem te nima kaj skrbeti in teoretično tudi injekcij v 28. tednu ne potrebuješ, ker se bo rodil tudi otroček z istim faktorjem. Če pa je partner Rh + potem pa v prvi nosečnosti ni komplikacij, v drugi pa so. Zato pa dobiš preventivno tisto injekcijo v 28. tednu in če se otrok rodi z Rh + jo dobiš še kmalu po porodu, sicer pa ne.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2008 11:14:00   
ciklame
Živjo!

Brez skrbi, tudi jaz sem dobila v 28 špiko v rit, pa nič ne boli, še opazila nisem kdaj me je. Lahko pa bi ti vsaj omenil.

lp

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2008 11:19:04   
Nataan
Res hvala za vse odgovore. Mene je najbolj skrbelo, ker sem vmes tudi krvavela in jezi me to, da ti tega zdravniki ne povedo! Imam prijatelja, ki je ginekolog in porodničar in ko sem mu povedala za to, je bil zelo jezen. Svetoval mi je, naj preverim, kakšen RH faktor ima partner, ker če je on RH-, potem ni nobenega problema.

lep dan vsem!

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.1.2008 12:46:09   
pizamca
Hoj!
A pa je kaj narobe, če dobiš injekcijo dober teden prezgodaj? 26t5d?

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: RH faktor
17.1.2008 9:19:51   
Nataan
Prejšnji teden sem odprla temo RH- in bi rada še enkrat opisala svojo izkušnjo, da bi bili mogoče kateri izmed nosečnic prihranjeni živci (v najhujšem primeru pa hude posledice). Kot sem napisala sem RH-, kar dandanes res ni problem,  je pa potrebno biti pozoren pri krvavitveh in drugih posegih v nosečnostih (npr. zunanji obrat). Jaz sem večkrat krvavela in ko sem za mnenje vprašala še dr. Pušenjaka, me je pretreslo, saj bi po njegovem mnenju morala dobiti inekcije po krvavitvah. Možnosti, da se v take primeru senzibiliziraš je sicer majhna, vendar pa sedaj tudi v teh primerih dajejo inekcije, da bi izključili te možnosti. Moj ginekolog mi niti povedal ni, kaj pomeni biti RH- in sem bila res razočarana, da sem morala do tega priti sama. Ko sem mu po telefonu povedala za mojo situacijo, ni direktno priznal, da je pri meni spregledal to dejstvo ... le na testiranja me je poslal in ICT test je bil hvala bogu negativen. Ko sem klicala za rezultate ICT testa sem jim povedala, kaj se je zgodilo. Svetovali so mi, da zamenjam ginekologa, kar bom tudi storila. Tudi do inekcij sem prišla brez njegove napotnice, saj so mi rekli, naj takoj pridem po inekcijo in naj ne čakam! Moja zgodba naj bo samo v opozorilo. Na žalost sem izgubila zaupanje v zdravnike. Upam, da bom imela z "novim" ginekologom več sreče:)

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2008 9:26:33   
Anonimen
Kaj pa, če je imela ženska že splav za seboj in je poleg tega še RH negativna. In je po splavu dobila tisto injekcijo, kako je potem z drugo nosečnostjo ali je potrebno takrat kaj posebnega storiti ali ne. Tu mislim glede nove injekcije, da ner bi bilo z plodom kaj narobe?

(odgovor članu Nataan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.1.2008 9:29:00   
spps
po mojem je že tista inekcija za preventivo isto kot po porodu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.1.2008 9:31:35   
Anonimen
Naj povem, da je od splava že 12 let.

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.1.2008 9:57:53   
spps
Hja,nimam pojma.user posted image .sam  kolk sama mislim,da gre pač spet potem jovo na novo.da potem spet med nosečnostjo dobiš 1.pikico.Sama sem tud rh-,in  verjetn ko   BO ratalo,da bom spet dobila injekcijo 28.teden.sorry,ker ti ne znam odgovorit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.1.2008 12:05:24   
tasyo
Anonimna, z Rh faktorjem je takole... Če si imela splav, potem si itak dobila preventivno zaščito po njem, da ne bi prišlo do tvorbe protiteles. V naslednji nosečnosti je potem postopek popolnoma enak - takoj na začetku opraviš ICT, če je neg, je vse ok, sicer zna pridet do komplikacij, ampak tudi te so rešljive, ti pa titre protiteles redno merijo... V kolikor se med samo nosečnostjo pojavijo večje krvavitve (rjav izcedek to recimo ni), potem takrat dobiš spet preventivno injekcijo, sicer pa v 28. tednu zopet opraviš ICT in se zgodba ponovi. Dobiš injekcijo, če je slučajno poz., pa spremljajo tebe, titer protiteles in malega še bolj pogosto. Po porodu, ko vedno pride do malce večje krvavitve, pa spet dobiš injekcijo, če je malček Rh +, da preprečijo senzibilizacijo mamice oz. zato, da v naslednji nosečnosti ne bi takoj začela tvorit protiteles proti otročku. To je to. Upam da sem napisala dovolj jasno.
Sicer pa moram povedat še to, da je zdaj, ko ta preventiva lepo laufa, ful malo mamic, ki tvorijo protitelesa proti svojim otročkom, tiste, ki pa so, pa se da sončkom zelo lepo pomagat... Tako da Rh ni več en bau bau...

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?