Nika v službi
|
No, evo, mene je povsod krepko preveč, posebej pa še čez oprsje. Nosim mimogrede E ali včasih celo F90. Delo je v pisarni, moram biti urejena dokaj poslovno, ker zasedam višjo funkcijo v upravi, imam sestanke, obiske partnerjev. Klasične kostime imam samo 3 - črnega, olivno zelenega in bež. Posledično jih redko nosim, ker jih ne maram preveč. Oblečem jih res samo takrat, kadar neko bolj strogo linijo zahteva priložnost ali poslovni partner, ki ga poznam in vem, da je klasik. Dnevno pa večinoma nosim elegantne hlače - daljše s širšimi hlačnicami spodaj (ki mi po moji oceni pristojajo), pa tudi 7/8 + kakšna bluza ali elegantna majčka + daljša tunika, bluza, suknjič. To slednje je sploh super kombinacija, ki se je večkrat poslužujem, saj lepo skrije odvečne kilograme + preusmeri pogled z oprsja. Rada nosim visoke pete, špičake. Škornje redko obujem, ker mi je v njih v pisarni prevroče. Občasno pod hlače obujem gležnjarje s špičko. Sicer pa tudi pozimi nosim relativno lahkotne salonarje vseh barv in dizajnov, ker sem mahnjena na čevlje. V službo se vozim z avtom samo cca. 10 min, avto je v topli garaži, parkiram pred vhodom, tako da mi mraz ne more do živega. Nosim tudi krila, praviloma dolžin pod koleni ali daljša, malo nad gležnji. Zraven dam večinoma elegantne bluze, take, da sedejo na boke ali daljše. Odvisno od krila in obutve. Na hlače občasno kombiniram tudi pulije + suknjič, to je nekoliko manj elegantno. Izredno redko pa si nadenem kavbojke (pa še te morajo biti bolj elegantne) + kak debelejši volnen pulover ali majico. To res izjemoma, takrat, ko so kakšni prazniki ali ko res vem, da ne bo v službi nič posebnega. Čeprav se mi je tudi že zgodilo, da mi je ravno takrat uletel kak nepričakovan obisk, ki se je samo "spotoma" oglasil.... Na splošno: imam gore bluz, hlač, kril, tunik, suknjičev, ki jih potem nekako kombiniram. Moje barve so temno rjava (absolutni favorit zadnje čase), rdeča, črna, bež, zelena, nežno roza oz. vijolična. Modre ne maram, tudi sive ne preveč, v nežnejše, pastelne tone (rumena, oranžna, tudi v belo, ki jo imam zelo rada....) pa se praviloma oblačim bolj v poletnih mesecih.
|