|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj je tak zakon o vrtcih?
9.1.2008 16:41:20   
Maleal
....da imajo prednost pri vpisu v vrtec socialno ogroženi,v našem vrtcu so to romi,pri katerih so matere cele dneve doma,se vozijo na koncu z boljšimi avti kot jaz,ne delajo nič,mi2 z mojim pa sva oba zaposlena,moj dela cele dneve,babice so tudi v službi in potem pri user posted image  ne dobim vrtca.user posted image
Kako se znajdit v tem primeru??

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.1.2008 20:18:10 >

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj je tak bedast zakon
9.1.2008 16:51:59   
Lenny
Poskusi se obrniti direktno na občino, na oddelek za predšolsko vzgojo. Zna pomagati.

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih?
9.1.2008 21:34:20   
frutka_
MA zadeva je v celi SLO nastavljena tako, da imajo prednost socialno ogrožene družine. To niso samo Romi ampak tudi samohranilke ter brezposelni starši. Ti, kot redno zaposlena, po možnosti poročena, si zadnja violina. Vem.
Meni se zdi bolj logično, da bom potrebovala varstvo za svojega otroka jaz, ki me po porodniški čaka služba kot nekdo, ki si jo šele išče.
Govorim o primerih kjer je prosilcev za prosta mesta preveč.
Pa tudi to ni problem socialno ogroženih ampak problem države, ker za to nič ne naredi. Ne zgradi niti kvadrata vrtcev več.
Če vpisuješ otroka sredi leta je kar kriza. Vpisi bodo potekali spet spomladi. Govorim za MB.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2008 21:40:36   
digi
Jaz sem študentka samohranilka in tudi tega ne razumem. Vredu in prav okrog plačila, vendar zakaj bi mi imeli prednost?! Če pač jaz ne bom dobila vrtca za otroka, bom vendar lažje kot zaposlena mama. Vsekakor pa zdaj lahko iščem službo, drugače je ne bi mogla. Zdaj pa se spomnimo nazaj kako so popluvali pred časom lenarškega župana, ko je določil kdo ima prednost za sprejem v vrtec. Se mi je zdelo popolnoma noro. Valda naj ima pred mano prednost družina, kjer sta oba starša zaposlena, nato tista, kejr je en in šele takrat tista, kjer ni noben zaposlen. Saj ne rečem, da naj to pomeni, da mi ne smemo dobiti vrtca (bi v svojo skledo špukala), vendar valda imajo zaposleni prednost, se mi zdi popolnoma normalno.

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2008 21:44:24   
frutka_
Digi, VSAK otrok bi moral dobiti mesto v vrtcu. Tudi želijo to doseči po zadnjih trendih. Ampak kam jih bodo dali, če so vrtci premajhni, poleg se pa nič novega ne gradi?
Tudi tvoj otrok in mali romček imata pravico. Nista onadva kriva za stisko staršev. Nekaterim otrokom je topla hrana v vrtcu edini obrok...na žalost...user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2008 10:20:04   
digi
Frutka popolnoma se strinjam, vendar govorim za primer, ki trenuto je, torej, kom žal ni dovolj prostora.... Vsekakro je treba reševati ta problem, vendar dokler ni rešen, je treba tudi drugače ukrepati...

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2008 10:22:57   
dory
Kaj pa vem, nas so celo spraševali, če imamo koga doma za vsak slučaj, pa sem tudi sama. Da ne govorim ko sem oddajala vlogo za znižanje. Nobenih razlik, vsaj pri nas tretirajo vse enako.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2008 10:25:45   
mika
Nobenih razlik, vsaj pri nas tretirajo vse enako.

pri nas tudi

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2008 10:56:27   
Nika v službi
Verjetno me boste spljuvale, ampak - po mojem mnenju smo lahko še zadovoljni, da je tako, kot je. Da imamo vrtce in precej visok kvalitetni nivo.
Vsak sistem pa ima svoje pomanjkljivosti in prednosti. Nikoli ni prav za vse. Žal.

Se bojim, da glede na vso generalno fokusiranost na kapital in dobiček, bomo šli samo še v smer Amerike - nič vrtcev, privat varuške, ki jih mastno plačaš, 3 mesece porodniške in hajdi delat, itd.

Pa da ne bo pomote - absolutno sem za to, da bi se gradili vrtci in povečale možnosti za varstvo. Ampak realno gledano ne vidim izboljšanja, prej poslabšanje.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2008 11:27:15   
tannya
Tisti, ki so brez službe nekateri delajo tudi na črno in zato dajo otroke v vrtec, nekateri pa zato, da otroci vsaj del dneva niso lačni, nekatere mame zato, da so vsaj del dneva v varnem okolju, ki ga doma nimajo (nasilje)....pa še bi lahko naštevala. Sveda pa so tudi taki, ki izkoristijo sistem, kot pri vseh drugih stvareh.
Moje mnenje je, da bi morali imeti vsi otroci enake možnosti, ne glede na status staršev.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?