Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 12:00:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojla! Vsi vemo, kako se vse podražuje, samo plače ne gredo nikamor , pa me vseeno zanima koliko nas je, ki kljub tem norim cenam uspemo kaj privarčevat? Midva mesečno min. 500 E, najini stroški : - manjši kredit, - najemnina + ostali stroški - vzdrževanje 2 avtov - vse novo za otroka 2 leti starega ( nimava izbire) - hrana, hrana, hrana , ki največ odnese. Aha, plače pa skupaj oba + otroški dodatek približno 1400 eur. Razmišljava, da bi hodila po nakupih hrane malo na zalogo kar se da na sosednjo Hrvaško, ki je (še) zaenkrat ceneja. In pa kr blizu smo... kako pa vi ''načrtujete'' ceneje prit skoz?
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 12:08:51
|
|
|
|
rija
|
edino kar mi pride na pamet, da ne mečemo več toliko hrane stran...torej kupujemo manj....
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 12:12:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz hodim v cenejše trgovine. Pa kupujem manj, ne mečemo več stran. Včasih mi je res ful hrane šlo čez rok. Pa otroške stvari v akcijah, na razprodajah... Nimam glih nekih idej. To da pa pri 1400€ dohodka, pri najemnini, kreditu in dveh otrocih pršparata 500€....svaka čast. Nama pri višjih dohodkih, brez otrok ne rata vsak mesec tolk pršparat.
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 12:26:08
|
|
|
|
Anonimen
|
kako pa vi ''načrtujete'' ceneje prit skoz malega iz plenic (cca. 30 eur prišparanih) mesečno 30x 12 je 360 eur nič več kavic iz avtomata 0,25 x 2 na dan je 2 eura in pol na teden x cca. 35 delovnih tednov je cca 85 eurov to je hipotetično, zdaj grem na kavo
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 12:51:10
|
|
|
|
frutka_
|
Res svaka vama čast, da toliko prišparata. Nama ne znese, ker imava še kredo za stanovanje, veliko znese tudi vrtec in ostale položnice. Kje šparam? Ogromno se prevozim s kolesom (imava samo en avto), hrane nikoli nisem kupovala vnaprej na zalogo, če je kje kakšna fajn akcija praška in mehčalca grem kupit (Muller), čistila kupujem cenejša, varčujeva tudi z elektriko (imava varčne žarnice),...pač po potrebi, ne gre nam slabo ker se mi itak zdi da pri nekaterih rečeh mečemo denar skozi okno. Dobesedno. Sploh ko se gre za kurjavo. Kurijo in kurijo, ljudje pa na stežaj odpirajo okna.
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 14:15:45
|
|
|
|
Skabi
|
Izdaš skrivnost, kako lahko toliko prišparaš ob takih izdatkih? Mi bomo poskusili več hrane pridelati doma, kakih drugih ukrepov pa še nsimo pogruntali.
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 8.1.2008 15:39:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, jaz bi tud rada uspela 500€ na mesec prišparat. Mater bi bilo denarja v celem letu. Trenutno nama ne uspe prišparat nič, sva orto v minusu in sposobna plačevat samo opomine, položnice čakajo boljše čase. Ko se čez dva ali tri mesece ven skopljeva, pa upam, da nama bo ratal 50-100€ mesečno dat na stran. Kot so že druge rekle - pazit pri hrani, da je ne nabavimo toliko, da se pokvari in vržemo stran, malico nosit s sabo v službo, tudi recimo instant kavo si prinest, da je ne kupuješ na avtomatu, se več vozit s kolesom namesto avtom, kadar je le to možno, če se da, oblačila in obutev kupovat na razprodajah...
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 9.1.2008 8:12:18
|
|
|
|
pikica36
|
hmm.. dobra sta ni kaj! nama pri precej večjih dohodkih( imava sicer precej visok stanovanjski kredit) ne uspe prišparat NIČ!!!!! oz. imava modro varčevanje in nama odtegujejo vsak mesec vsakemu po 60evrov(sva rekla da kadiva vsak cca. eno škatlo na dan )in to je tudi vse! se bo treba v roke vzet in manj zapravljat! , samo nimam še recepta za to!
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 9.1.2008 8:25:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz naredim pri plači-15. eno tako 'analizo' koliko je prihodkov in kolikšni bodo odhodki, približni. Najprej združim ves denar skupaj ( samo pri izračunu) in napišem takole ( kar v excelu): plača__________ = 700 EUR plača__________ = 670 EUR otr.dodatek = 30 EUR ________________________ prihodki skupaj: 1400 EUR ODHODKI- položnice: elektrika___________ voda______________ najemnina__________ Vzajemna 2x________ kasko za avto 1 _______ (samo 6 mesecev) zavarovanje za avto 2_____(samo 6 mesecev) vrtec______________ mobitel 2x ___________ TV_____________ PIKA ( če je)_____________ in drugo ______________________________ potegnem črto in vidim koliko imamo razpoložljivega stanja. Takoj naslednji dan letim na banko in presembam 500 EUR ( kolikor pač nekak približno predvidim da bi lahko) na TRR od najine - verjemite najboljši način, ker tudi če bi konec meseca za kaj rabil EUR ( ne nujno) mene nekak peče vest, kot da bi mu kradla na nek način. In to je super ker mu pol ne.. In potem napišem kaj je treba kupit v trgovini npr. 2 paketa plenic, robčki, prašek, mehčalec,... take stvari, ki se mesečno vedno ponavljajo. In potem dodam temu seznamu še hrano za pol meseca ( ki se v 2 tednih ne pokvari) in gremo v šoping s točno tem seznamom. Čez 2 tedna situacijo ponovim. Vmes kupujemo le kruh. najboljše je res it v trgovino čim manjkrat oz. kupit več stvari naenkrat. Midva sva bila prej vedno vedno v -, vedno je zmanjkalo denarja kak teden pred plačo,.. grozno je bilo, res. Za pa vglavnem kupujem na razprodajah - npr. zdej v dec., ko je imel Baby center na vsa oblačila - 20, ali -30% sem izkoristila in mu kupila tudi še za pomlad, ker vem da bo rabil in bo takrat morda ( skoraj 100%) dražje. V DM u kupujem pamperske in pa želetke za moža, ki nanesejo kar precej denarja. Tukaj potem naberem nalepke in ko naslednjič izkoristim teh 10% popousta pri takšnem večjem nakupu, to nanese okrog 5 EUR ( pa je vsaj za en teden kruh).. Gre, samo si je treba izdelat plan, ki vam najbolj ustreza. Pa srečno, če bo kdo probal
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 9.1.2008 8:28:36
|
|
|
|
Marogica
|
Anonimna, imam občutek, da bi se od tebe lahko kaj naučila. Se mi zdi super, ta plan....Vprašanje, če bi se ga mi držali. Je pa res, da samo tako lahko nekaj prišparaš, drugače denar kar frči iz denarnice.
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 9.1.2008 8:57:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, verjamem da bi še komu uspelo kaj privarčevat, zakaj pa ne? Ko bi samo vedeli v kakšnem - - - - smo bili mi nedolgo nazaj... če povem samo en primer : da sem si enkrat pred plačo celo vzela par dni dopusta, ker enostavno nisva imela za tank... pa še je bilo takšnih štosov... žalostno ampak resnično. In ni me sram povedat, ker sem vesela da sva končno prišla ven iz tega dreka in da sedaj delava drugače. Pa dost pomeni tudi spremljanje akcij po reklamah, ki gredo tako vsem na jetra... Jaz recimo pregledam Sparovo, Mercatorjevo- ki je itak najdražji in pa Tuševo in potem vidim kam po kaj it. Ste vedeli, da se npr. ISTI HLEBEC ČRNEGA kruha v Mercatorju prodaja za 70 ali celo 80 c več kot v Sparu.. in če to seštejemo čez cel mesec... kje smo? Srečno pri varčevanju
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 9.1.2008 9:02:42
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ste vedeli, da se npr. ISTI HLEBEC ČRNEGA kruha v Mercatorju prodaja za 70 ali celo 80 c več kot v Sparu.. in če to seštejemo čez cel mesec... kje smo? Nisem vedela, ker v Mercatorju sploh ne kupujem. Mi je predrag. Mi smo "Sparovci" , pa sedaj tudi Lidlovci, tako, da...Kruh pa tako ali tako v 90% pečemo sami, doma. Anonimna, tebi pa čestitam, da ste si z vztrajnostjo "opomogli" in prišli na zeleno vejo...
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 10.1.2008 13:46:58
|
|
|
|
KIKI****
|
Skoraj tako delam po novem jaz, le da denarja ne dvignem in am na otroški račun ampak ga pustim na računu ke rčez 3 mesece ostanem brez plače in bo tisti denar potem služil za hrano. Upam pa da najdem vsaj kako delo vmes d ane bom čist brez
|
|
|
|
RE: Varčevanje ob teh norih cenah? 11.1.2008 8:50:02
|
|
|
|
Lara28
|
Bravo!!! Midva dobiva mesečno skupaj ene 1800eur (imava pa oba univerzitetno izobrazbo in se mi to zdi zelo malo), stroški so zelo podobni kot vaši, pa nem ne gre in ne gre. Vsak mesec smo malo prekratki in ni variante, da bi še kaj prišparali. Res je edino to, da si oba plačujeva dodatno zavarovanje oz te fondpolice, tudi za tamalega varčevanje in skupno nam že to znese okoli 160-180 eur. No ja če bi to vzela kot varčevanje... drugače pa kriza, bomo res morali nekaj naredit, ker enostavno ne gre več tako naprej. Vsak mesc me glava boli, ko začnem plačevat položnice in računat. Najhuje pa je to, da si dejansko nič posebnega ne privoščimo! Morje 2 tedna 1x letno in to je to. Pa še to ne predrago. LAni nas je cel dopust komplet z vsemi stroški stal max. 1000 eur. Za oblečt si oba kupujeva zelo zelo malo, meni je največji strošek za kozmetiko mascara za 25 eur 2x letno. Mah če si tega ne smemo privoščit... Ne vem no več kaj je luksus in kaj ne!
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.