|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pekoči občutek v trebuhu!
7.1.2008 19:05:02   
Mbee
Dva dni nazaj sem zaradi že nekajdnevnih pekočih občutkov v spodnjem delu trebuha ter pritiskanja navzdol odšla v porodnišnico in pač vprašala kaj naj bi to bilo...ker so nam na materinski šoli rekli, da je boljše da pridemo vprašat kot pa da bi bilo kaj narobe....in sestra mi je naredila CTG povedala mi je da mi na čase otrdeva trebuh (kar sama sploh ne opazim) in me res vse izprašala, če imam kaj izcedka, če me peče ko grem na vodo, .... pa sem ji povedala da nič od tega in potem pride dežurni G, pogleda CTG reče da ni nič pretresljivega naj ležim na levem boku in počivam, naj ne sedim in naj se ne naprezam, če se pekoč občutek ne bo nehal naj me pogleda v sredo moj G, potem se obrne in gre....mislim kokr vem nism kužna da me ne bi mogu on pogledat al pa mi vsaj obrazložit kaj je to....zdej berem tle na forumih pa so vsem lepo CTG obrazložil ali pa vsaj pregledal če je katera odprta zdej sem pa čist zmedena in ne vem kaj naj naredim....a mislite da paničarim brezveze?!!!

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 7.1.2008 21:07:34 >

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odnos kot da smo vsi rojeni zdravniki!
7.1.2008 19:09:29   
mml
Glede na to, da nimaš izcedka, da je CTG OK, a nimaš popadkov, ni nobenega razloga, da bi te G vaginalno pregledoval. Z vsakim pregledom se namreč poveča možnost okužbe, prezgodnjega razpoka mehurja in tako tudi prezgodnjega poroda. Vem da v Lj P ne delajo vaginalnih prelgedov, če je vse OK do PDP. V ZD je pa to odvisno od G do G, tako da mislim, da si brez razloga razočarana. Prav tako mislim, da ni razloga, da si v skrbeh...prkoči občutki in občutki tiščanja v spodnjem delu trebuha so pa konec nosečnosti nekaj čisto normalnega

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2008 19:11:45   
Anonimen
Pozdravljena.

Mislim, da lahko vsi pričakujemo korekten odgovor od zdravnikov, pa je tega v zadnjih časih vse manj. Na žalost. Jaz vem, da bi drezala vanj, dokler ne bi česa bolj jasnega povedal. Za mojo nosečnost se namreč gre. Ti tako skrbna, on pa tako neodgovoren. Če boš imela težave, še pojdi nazaj. In bodi tečna. Naj te boljše pregledaj. To, kar si napisala nam, povej še njemu.

user posted image

asprinčica

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2008 19:18:09   
Mbee
Mene je zmotil predvsem stavek CTG ni nič posebnega vendar mirujte, ležite na levem boku in se ne naprezajte-zakaj moram potem mirovat če je vse uredu?!...pa vsaj povedal bi mi ali so tiste krivulje popadki al kaj....zdej sem čist na istem kot preden sem šla na pregled in bom počakala do srede da vidim svojega G, ki je res uredu in se vedno full potrudi in mi vse obrazloži, ker se pekoč občutek, kot bi imela na določenem mestu rano, ni nehal in me skrbi da v primeru kakšnega vnetja ne bi zaradi tega trpel moj otrok, ker kot sem prebrala se glivična vnetja lahko prenesejo na otroka in če se da preprečit zakaj se ne bi a ne? mislim da zdravniki pozabljajo da nas samo skrbi za naše otroke ker jim hočemo najboljše, čeprav so še na varnem v trebuščku

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2008 19:20:05   
Lunca1
Meni se pa ne zdi njegov odgovor tako nekorekten. tudi meni je danes samo pogledala list od CTGja in to je to. mene ne bi zmotilo. Pa ne želi si še, da bi te spodaj šlatal. Te bodo še prehitro.

Aja pa še to, vse sorte bolečine na koncu so nekaj čisto običajnega in se zato njemu verjetno niso zdele omembe vredne. Drugače pa imaš na CTGju dve meritvi, meritev otrokovega srčka, tam kjer so bile vrednosti okrog 140, 150 verjetno in pa še ena krivulja, ki kaže tvoje popadke. to je bilo tisto kar ti nisi čutila. V Kranju je to spodnja krivulja, meni je danes kazala okrog 15, 18 in pomeni, da še nimam popadkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2008 19:23:55   
Anonimen
Kaj bi pa lahko bilo?

Kolikor vidim, si že visoko noseca in verjetno ze zelo pripravljena na porod. Ne razumem, kaj bi se lahko gledal, razen da je CTG v redu?

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2008 19:27:56   
Mbee
Ja zakaj me peče točno na določenem mestu in to že od 26 tedna naprej...vmes se je nehalo zdej pa se je zopet začelo in ker sem imela pred nosečnostjo vedno neka vnetja mehurja in nožnice me skrbi da tudi sedaj ne bi bilo kaj narobe, poleg tega je občutek zelo neprijeten

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2008 19:31:59   
Anonimen
Ja zakaj me peče točno na določenem mestu in to že od 26 tedna naprej...vmes se je nehalo zdej pa se je zopet začelo in ker sem imela pred nosečnostjo vedno neka vnetja mehurja in nožnice me skrbi da tudi sedaj ne bi bilo kaj narobe, poleg tega je občutek zelo neprijeten

A ti niso prej povedali, ce je lahko kaj narobe?

Zna pa proti koncu nosecnosti se bolj boleti, ker je prostora v trebuhu cedalje manj, po moje.

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2008 19:40:54   
Mbee
Takrat v 26 tednu me je moj G pregledal in je bil MV še zaprt drugega pa ni gledal....vem, da je čedalje manj prostora in da bo iz dneva v dan hujše ampak a ni tko da če te nekaj boli oz. ti povzroča nelagodje da bi te vsaj pregledali lahko in poskušali ugotoviti če je mogoče kaj drugega kot raztegovanje mišic...k zdravniku v večini primerov prideš da te pomiri, zdej ko sem na višku hormonov in še bolj občutljiva bi pričakovala vsaj nekakšen odgovor kaj bi to bilo lahko ne pa počivajte na levem boku....če bi bilo to špikanje nekaj normalnega potem mi ne bi bilo treba počivat a ni tko?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2008 19:45:33   
Anonimen
Ti kar počivaj, dokler še lahko...:).

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2008 20:21:18   
piščanc
lej Mbee, špikanje je nekaj normalnega v nosečnosti, ampak to ne pomeni, da ne more biti bolje - in to lahko narediš s počivanjem. ker trebuh pritiska in obremenjuje mišice, kosti, hrustanec ipd. v spodnjem delu trebuha. če pa počivaš t.j. ležiš, se teža trebuha preseli malo naokrog, zato počivanje.

ti kar mirno počakaj na pregled v sredo, pa veliko pij. to bo veliko hitreje pozdravilo vnetje, če le to že obstaja

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2008 20:39:10   
Naja30
Če te že od 26t peče, bi te lahko tvoj G že dostikrat pregledal in povedal, ali kaj resnega ali ne. verjetno so samo normalne nosečniške bolečine, ki bodo itak kmalu minile. Kot ti je rekel dežurni, počivaj in v sredo naj te tvoj G pregleda tudi spodaj.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?