jaša2
|
našo je začelozvijat 2 uri zatem ,ko sem ji dala kapljice in to fuuul! naslednje je blo isto - 2 uri zatem. jokali smo se še skoraj vsi drugi z njo vred, tako grozno je blo. pa smo prekinliz njimi za kak teden, da vidimo, če je res to. čez kak teden smoponovili in je bla ista reakcija. pa sem si rekla, tak pa mala ne bo trpela, kr jo je itakže 1.mesec ful zvijalo. enih po teh kapljicah pač ne zvija in ja, eni jih sploh niso jemali, pa jeznjimi vse ok. ampak, da kot mamca nimaš slabe vesti in da si ne bi enkrat očitala, da mu jih nisem dajala...? treba bi jih blo dajat zaradi kosti, kože in vida - sploh pa zdaj v tem času. poleti ni take panike, ker je dosti sonca, kjer otrok dobi D vitamin. zdaj bi jih pa blo treba dajat zaradi njihovega razvoja. jaz sem se takrat malo pozanimala o tem. vitamin A je tisti, ki povzroča zvijanje. imaš tud Plivit D3 - torej brez vit.A, ki ga otrok itak dobi s hrano - v tvojem mleku al pa v drugi hrani, ko je že večji. s tem, da je nekatere po tem Plivitu tud zvijalo in nisem htela še to reskirat. sem šla v Avstrijo po Oleovit D3, ki ga dobiš brez recepta. dosti je 1 kapljica in nobenih stranskih učinkov!!! tak da so zakon!!! res pa je, da nekateri rečejo, da počakajdo enih 4M-6M, ko je črevesje žebolj razvito in ni več tolk občutljivo, samo jaz vseeno prisegam na Oleovit. Finta je v tem - kolikor sem jaz takrat izvedela - da imamote AD3 kapljice samo še pri nas. drugje so ta vit.A kar skenclali, ker je takohud, pa še s hrano ga otok dobi. pri nas pač še vedno vztrajajo rpi tem. ne vem, jaz sem P povedla, kaj jemljemo in zakaj, pa ni nič rekla.