Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 8:48:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Z bivšim partnerjem sva se razšla dve leti nazaj. Imam dveletnega otroka. Zdaj imam krasnega fanta, ki lepo sprejema otroka (če ga ne bi, tako skupaj ne bi bila!). Ker gradi hišo, želi, da prideva živeti k njemu. Ima me zares rad. Zdaj pa me zanima....je bolje počakati, da otrok odraste (zraste) in se posvečam SAMO otroku, imam pač "občasna srečanja" z moškimi ali je "fer" do otroka, da imam vezo in se preseliva k njemu? Skrbi me to....kako bo otrok sprejemal novo okolje, dodatne člane (njegovo družino) in njegovega očeta? Kako se otroci sprijaznijo s tem, da hodijo vsake 14 dni k očetu? Saj to do zdaj ni bilo problema, vse poteka v redu, brez zapletov, ampak zanima me za naprej. Ko bo šola, ko bodo obveznosti....jaz imam občutek,da bo otrok preveč zmeden, če bo celo živjenje živel s kovčki v rokah, kot je to trenutno?
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 8:58:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Če imaš resen namen ostati s tem novim partnerjem potem se preselita k njemu, otroček je še mali in bo sedaj lažje razumel kot potem ko bo starejši. Sigurno da bo to novo za njega: okolje, ljudje.. ampak saj boš itak z njim in bo lažje. Šola in sve ostalo je itak ok, saj bo tam rastel- star je komaj 2 leti... problem bi nastal potem ko bi dopolnil 5-6 let in naprej. Gledati moraš tudi na sebe, ker otrok odraste in gre in pa ostaneš. Tudi to da te ima skos za sebe na 1000 % ni čisto OK. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 9:01:44
|
|
|
|
hariba
|
Jaz pa mislim, da bo sedaj mnogo lažje očima sprejel za svojega kot pa čez nekaj let in prav tako očim njega. Zdaj bo za očima le kot če bi 2 razreda v šoli preskočil, če z par let pa kot bi celo osnovno šolo. Saj očim ne bo imel pojma kako je otrok 10 let živel in še veliko težej bo njega sprejel kot osebnost z vsemi dobrimi in slabimi lastnosti vred. Prav tako se mlajši otrok veliko lažje vklopi vnovo okolje kot strejši, zdaj še nima prijatelev oziroma sošolcev. Ko to ima je že težje, čeprav še vedno gre. Če si ti želiš biti z njim in on s atbo in tvojim otrokom ne vidimm ovire. pa poskusite za začetek le vikende skupaj preživet, dokler se dokončno k njemu preselita. Da se malo bolje spoznate in navadite drug na drugega. Tako smo prakticirali mi predno sem se odločila za skupno življenje z zdajšnjim. Pa sem imel aod prej že 3 otroke. Jaz mislim, da bo otrok čisto lepo sprejel 14 dni biti pri svojem očetu. Njemu se bo to itak zdelo samoumevno, ker se bo tega navadil. Problem zna edino nastat, če bi slučajno tvoj bivši začel kdaj otroka ščuvat proti tebi in tvojemu zdajšnjemu partnerju. A glede tega se alhko mirno in vljudno že pogovoriš z očetom o tem. Želim ti, da veza uspe in da bo srečen tudi tvoj otrok.
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 11:56:00
|
|
|
|
VERONICA
|
Kar korajžno naprej. To da bi se posvečala SAMO otroku itak ni zdravo (za psiho otroka). Doklar je še majhen se bo lažje privadil, tudi očim ga bo lažje sprejel za svojega. Pa še kakega bratca ali sestrico mu dajta!
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 12:18:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA Kar korajžno naprej. To da bi se posvečala SAMO otroku itak ni zdravo (za psiho otroka). Doklar je še majhen se bo lažje privadil, tudi očim ga bo lažje sprejel za svojega. Pa še kakega bratca ali sestrico mu dajta! No, tudi o tem sva se že pogovarjala....o bratcu ali sestrici. Ker si to želiva in ker to želčiva za mojega otroka-da ne odrašča sama-no, ne ravno v tem slislu,ampak ji bo lepše če bo imela družbo. Ampak-kako bo, ko bo moj otrok očima klical po imenu, najin otrok pa pa oči/ati? kako to razložiti? Bojim se vsega tega....kako bo, ko bo moj otrok šel na vikend ali počitnice k očetu, mi bomo pa sami? Kaj pa če moj otrok ne bo želel iti k očetu, ker bo želel biti pri bratcu/sestrici? Kaj takrat narediti, kako razložiti?
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 12:29:30
|
|
|
|
Anonimen
|
tvoj otrok bo rastel s tem in bo razumel. on ve kdo je njegov pravi oči in to je to...
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 12:39:37
|
|
|
|
dory
|
Nikakor se ne naslanjat na otroka in mu kao posvečat izključno samo njemu/njej pozornost. To se vse prevečkrat ne izkaže za najboljšo možnost v danem primeru. Če vidiš,da se imata s fantom res rada, da krasno sprejema otroka in otrok njega potem ne vidim razloga zakaj bi se bremzala. Otroci v končni fazi niso naša lastnina in v tem primeru bo vsekakor boljše zanj, če mu boš lahko dala očeta in mogoče najprej še kakšnega bratca ali sestrico. Poslušaj srce in imej odprte oči. Vso srečo! Kako ga bo klicala je pa stvar dogovora in še najmanjši problem. Čim manj koplicirat pa bo :). Sicer čisto razumem zakaj vsa vprašanja, ampak če je v fondamentu vse ok, potem se nimaš kaj bat.
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 12:45:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Nisi samo mama, si tudi ženska... Po mojem se preveč obremnjuješ za naprej, kako bo, ko boš imela še enega otroka, ... Prepusti se toku življenja. Preselita se, novo okolje bo sedaj bolje sprejel otrok, kot pa kasneje... Nevem, kaj ti svetovati, ker še nisem prišla do te točke, a vseeno - vso srečo in manj se obremnjuj...
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 13:06:20
|
|
|
|
smigli
|
IZVIRNO SPOROČILO: dory Nikakor se ne naslanjat na otroka in mu kao posvečat izključno samo njemu/njej pozornost. To se vse prevečkrat ne izkaže za najboljšo možnost v danem primeru. Če vidiš,da se imata s fantom res rada, da krasno sprejema otroka in otrok njega potem ne vidim razloga zakaj bi se bremzala. Otroci v končni fazi niso naša lastnina in v tem primeru bo vsekakor boljše zanj, če mu boš lahko dala očeta in mogoče najprej še kakšnega bratca ali sestrico. Poslušaj srce in imej odprte oči. Vso srečo! Kako ga bo klicala je pa stvar dogovora in še najmanjši problem. Čim manj koplicirat pa bo :). Sicer čisto razumem zakaj vsa vprašanja, ampak če je v fondamentu vse ok, potem se nimaš kaj bat. Se podpišem, pa vso srečo!
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 14:07:33
|
|
|
|
baguSka
|
Zdaj pa me zanima....je bolje počakati, da otrok odraste (zraste) in se posvečam SAMO otroku, imam pač "občasna srečanja" z moškimi ali je "fer" do otroka, da imam vezo in se preseliva k njemu? Oprosti, ampak ce bi gledala samo na to kaj je fer do otroka, potem niti nebi zapustila njegovega oceta. Naredi tisto, kar si TI zelis in kar TI cutis!!! Tako bo tudi za otroka najboljse..
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 14:44:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Naredi tisto, kar si TI zelis in kar TI cutis!!! Tako bo tudi za otroka najboljse.. se podpišem
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 15:29:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Otrok čuti če je mami srečna in če boš srečna s tem partnerjem potem naredi korak in srečen bo tudi otrok. Tako kot je ena napisala, otroci niso naše lastnine in dobro bo tudi zanj, če bo vsakodnevno imel neko moško osebo ob sebi, on bo točno vedel kdo je oče in kdo ne...in nikoli ne veš, da tvoj otrok ne bo mogel očima klicati oče... ne bi bilo prvič... Oče po mojem ni samo biološki oče, temveč je tisti ki je prisoten, ki za otroka skrbi in ga brezpogojno ljubi...tudi tvoj novi partner je tvojemu otroku lahko oče... Pogumno naprej in srečno
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 15:49:57
|
|
|
|
ada2
|
evo odgovor iz prve roke ko je bila Nuša stara 2 leti smo šli narazen z njenim očetom. k nemu hodi vsakih 14 dni na vikend. zda, ko ima že šolske obveznosti si pač v petek vzame k njemu tudi zveze in tam naredi nalogo in z očetom skupa pogledatsa zvezke. Nušin očim je prišel v njeno življenje pri njenih 4 letih. bratec pri 6. ko se je Adam rodil oz. ko sva prišla iz porodnišnice bi Nuša morala k očetu, pa ni hotela, ker je želela biti pri bratcu, pa smo pač prestavili za en vikend, potem se je pa že navadila in malo pogrešala ata in je spet normalno začela hodit k njemu. vse je pač stvar dogovora. zdaj je dobila pri atiu tudi sestrico. aja, pa mi in njen ati smo razdalje 25 km, pa to ni problem, oz. Nuša nima nekih travm, da bi bila vedno s kovčkom v roki (btw ful dobra primerjava ). mene je tudi ful skrbelo, ko sem razmišlala kako bo ko bo v šolo začela hodit, pa za kake praznike, pa to in ono, ampak ko zdaj pride do česa takega se lepo zmenimo. jaz bi na tvojem mestu šla v to, sploh, če ima tvo partner rad tvojega otroka in ga je pripravljen sprejeti za svojega kot praviš. le z bivšim partnerjem razčisti najprej, da ne bo pred otrokom govoril grdo o sedanjem partnerju. boš videla, otroku bo dobro delo, če boš ti srečna, pa če se ne boš vedno samo njemu posvečala, navsezadnje se mora naučiti, da ni samo on na svetu. veliko sreče!
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 18:35:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Skrbi me to....kako bo otrok sprejemal novo okolje, dodatne člane (njegovo družino) in njegovega očeta? Naj te ne skrbi. Naredi tako kot cutis, da bo dobro zate....in dobro bo tudi za otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 19:03:43
|
|
|
|
dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR Skrbi me to....kako bo otrok sprejemal novo okolje, dodatne člane (njegovo družino) in njegovega očeta? Naj te ne skrbi. Naredi tako kot cutis, da bo dobro zate....in dobro bo tudi za otroka. da se vtaknem še sem...pomojem ne bo otrok kar padel v novo okolje,ampak ga že lep čas spoznava in tako..poleg tega se otroci čist bolj simpl in zelo hitro vklopijo,ne tko kot mi,ko študiramo kaj bo in kako bo,ko še nič ni..tko da ne razmišljaj!
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 19:10:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: dory pomojem ne bo otrok kar padel v novo okolje,ampak ga že lep čas spoznava in tako..poleg tega se otroci čist bolj simpl in zelo hitro vklopijo Saj se ponavadi tudi ti čez noč ne preseliš in spremeniš navad. Lepo postopoma, da tudi ti uživaš zraven in v redu bo tudi otroku. Samo ne tako počasi, da otrok do preselitve že doktorira...
|
|
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 7.1.2008 22:37:05
|
|
|
|
karmy
|
nima smisla se žrtvovat, ker ti bo dober moški ušel ... in celo morebitni dober oče otroku...to si pa vsaka želi
|
|
RE: Kaj je bolje za otroka? 9.1.2008 10:51:35
|
|
|
|
TamaraJ
|
Otrok potrebuje vzgojo obeh: moškega in ženske. Jing in jang. In super, da ima stike z očetom.. vendar potrebuje moško stran vzgoje vsak dan. Da pobira vzorce obeh strani. Ja, naredi kot ti čutiš, kot je ena napisala. Jaz mislim, da ne zate ne za otroka ni OK, da se odpoveš sebi samo zato, da bi se 100% posvetila otroku. Moji mami je oče umrl, ko je imela 7 let. Potem sta živeli sami, ker njena mati ni želela drugega moškega pri vzgoji hčere. Moja mami trdi, da je vedno pogrešala očeta, očima in predvsem brata ali sestro. Zaživi na novo in se sprosti. Imej še otroke, če čutiš, da je ta partner pravi.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?