dskubin
|
V prvo sem želele EA, pa babica ni dovolila, ker se kao nisem dovolj odpirala in me itak še nič ne boli. Ma od babice. In tko celih 10 ur (btw sem bila skoz sama, babica je hodila samo cirka na 1 uro gledat, če sm še tam), jaz pa odprta cele 3 cm . BOlelo me je zelo, pa nisem predihavala, ker je babica rekla, da to nič ne boli, jaz pa verjela in se bala hujšega. Pol je pa končno poklicala anestezista, ki je prišel čez 1,5 ure. Kateter mi je revež vstavljal med najhujšimi popadki in je trajalo, ker sem bla težko pri miru. Dobila sem minimalno dozo, bolečina je čez par minut popustila in poptem počasi spet naraščala. Čez kako uro so mi hotli malo povečat dozo, ker me je spet začenjalo fajn bolet, pa babica ni dovolila, ker itak rojevam . V slabih treh urah po vstavitvi katetra sem se odprla do konca (kar se prej nisem) in rodila. Z EA sem bila zelo zadovoljna, z babico pa niti malo. V drugo me je bilo poroda še bolj strah. Spet sem hotla EA (čeprav imam drugače kar visopk bolečinski prag), ker sem v prvo imela katastrofalno izkušnjo (tudi še potem v porodni sobi). Spet ista babica, ni dovolila EA, ker bom itak rodila. Šlo je celo tako daleč, da se je skregala z zdravnico, da EA ne rabim. Jaz sem seveda vztrajala pri svojem in zdravnica tudi, da če želim, naj pokliče anestezistko, čeprav bo ta morala od doma in ne bo prišla pravočasno. V glavnem, se je prepirala tako dolgo, na kocu le poklicala in anestezistka je bila tam v no time, ampak žal prepozno. Ko mi je uvedla kateter, sem že rodila. Mi je potem vseeno dala poskusno dozico (dobiš, da preverijo, če je kateter pravilno uveden), da me ne bi bolelo šivanje. No, vsaj tu se je tokrat zdravnica res potrudila. Je velika razlika. Dozo sicer načeloma prilagodijo tebi in tvoji bolečini. Anestezist ti pokaže lestvico in izbereš od 1-10 kolk te boli. Potem ti dozirajo anestetik. Če se bolečina pol povečuje, dodajo, če ne pač ne. Mene je tudi prvič vseeno malo bolelo (povdarek na malo), ker sem si pustila veliko fore in nisem takoj rekla, da me boli za 10 (čeprav zdej, po 2. porodu brez EA vem, da me je), ampak sem rekla 6. Bolečina je kljub temu bila po minimalni dozi neprimerno manjša. Ko pa se je spet večala, pa si vidla, kaj se mi je zgodilo. Ampak večina babic je fajn, so skozi ob tebi, te bodrijo, tolažijo, pomagajo, masirajo presredek, s tabo predihavajo... Jaz pač nisem imela te sreče. Če grem še kdaj, hočem EA. In če tudi v tretje naletim na mojo zlato babico, bom rajši rodila kar pred vrati.
|