Nika v službi
|
Poglej, gre za navadno bolniško, kjer so označi, da gre za spremstvo. Ostale opcije so bolniška zase, nega in še nekaj drugih opcij. Je klasični bolniški list, šifra za spremstvo je mislim da 09 (nega je 06). Spremstvo lahko uveljavljaš za otroka ali zakonca, da se pa tudi za druge ožje družinske člane, če tvoj osebni zdravnik pristane. Jaz za otroka do zdaj še nisem jemala spremstva, ker ni bilo potrebe, sem pa zadnje čase redno jemala spremstvo za očeta, ker sem ga vozila na KC. V službi imamo tako dogovorjeno, da lahko koristim bolniško + pridem v službo in delam nekaj ur, tiste ure se mi potem pišejo v plus in jih lahko kasneje koristim. Sicer pa ti to spremstvo velja za 8 ur, če delaš polni delovni čas. Ne vidim težave, zakaj ne bi vzeli bolniške, kakršne koli že, če imaš to možnost. Jaz dopust raje porabim za lastne namene, bolniško pa koristim takrat, ko je res treba. Je pa spremstvo borno plačano, mislim, da samo 60 ali celo 40%. To moraš tudi vedeti, potem pa presodi, kaj se ti splača. Torej, potrebuješ potrdilo, da si nekje bila z otrokom (na listu Obvestilo zdravniku običajno), s tem greš do svojega osebnega zdravnika, ki ti napiše bolniško.
|