Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 3.1.2008 21:15:24
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ali pa če bi kakšne poznavalca lahko prosila, da bi šla skup preko nastavitev. ker zgleda sem jaz preveč tumpasta za tele malo bolj zakomplicirane zadeve.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 3.1.2008 21:24:28
|
|
|
|
ona
|
jaz imam 740,če ti kaj pomaga
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 3.1.2008 21:26:30
|
|
|
|
ona
|
Če ti ne bo noben mogel pomagat,ti lahko jaz jutri,ker baje sta podobna s tvojim,ker zdaj grem dol iz neta,sorry te berem jutri,ok
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 3.1.2008 21:34:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Ce ima iste funkcije kot od dragega .. potem priporocam fotkanje v nacinu SCN, portret. Auto ima ful slab, sicer pa na M (manual) nastimaj ISO na cimmanj (vecji kot je ISO, slabsa je kvaliteta slike, nizji kot je, boljsa je). Pa cas odprtosti zaslonke moras pazit in ce je dolg (npr pri manj kot 1/100 se ze kar pozna, da moras imeti mirno roko). Moj najveckrat slika s casom osvetlitve 1/100 ali 1/200, ce so objekti pri miru in ce je svetloba OK, ISO pa na max 200. Ker na auto Olympus (vsaj njegov) namesto podaljsanja casa zaslonke poveca ISO in so slike potem bedne. Upam, da ti je kaj koristilo, to so bolj po domace navodila, naucena pri Joe-ju
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 4.1.2008 16:19:01
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ribica za ISO sem si prišla gor, ja. kje se pa naštima čas zaslonke, se mi pa sanja ne. dej, ona, če boš gor, ja fotoaparata sta enaka, s tem da ima tvoj neki več piksol, bova mal nastavitve skup pregledale...
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 6.1.2008 14:55:36
|
|
|
|
ona
|
Ni problema,samo kako se bova najdle! Magari mi javi kdaj si kaj tle na netu,jaz ponavadi imam čas zvečer po 20 ali dopoldne okrok 9-10,sporoči mi,pa gremo skupaj skozi
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 13:56:57
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Ok, se dobiva jutri zjutraj okoli 8.30h,če ti ustreza? danes zvečer dvomim, da bom uspela prit še do rač.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:03:39
|
|
|
|
kalbo
|
Problem je, če daš na avto način, ker ti hoče nižat čas, posledično ti dviguje ISO. Večji kot je ISO, zrnatejša je slika. Uporabljaj način P, kjer si ISO ročno nastaviš. Imej ga na 100.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:05:20
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
kalbo, sem to uredila. ampak še vseeno mi ne štima čas odprtosti zaslonke. in tega res ne nagruntam, ker ne vem kakšna je kratica.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:06:10
|
|
|
|
kalbo
|
Drugače je pa osnovna filozofija fotografije precej preprosta. Odprta zaslonka pomeni krajši čas in slaba globinska ostrina in obratno, zaprta zaslonka, daljši čas večja globinska ostrina. Načeloma mora pa P način delat OK.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:06:50
|
|
|
|
kalbo
|
kalbo, sem to uredila. ampak še vseeno mi ne štima čas odprtosti zaslonke. in tega res ne nagruntam, ker ne vem kakšna je kratica. Na P načinu ti to fotoaparat dela sam.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:08:40
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
evo bom kar napisala: Bliskavica - kaj naj uštimam? AUTO ali katero special? tista roža/ makrofotograiranje - evo, to mi je jasno kdaj uporabljam, in imam večinoma časa na OFF Samosprožilec štekam Osvetlitev imam standard Zdej pa Kaj imate pod Image quality - jst mam trenutno HQ (high - tolk o tem?) WB -AUto? ISO - 100 ali 200 Drive - imam samo en kvadratek, ker pri večjih mi dela še slabše slike ESP/kvadratek s piko - imam nastavljen ESP A mode - SPOT
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:09:05
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo kalbo, sem to uredila. ampak še vseeno mi ne štima čas odprtosti zaslonke. in tega res ne nagruntam, ker ne vem kakšna je kratica. Na P načinu ti to fotoaparat dela sam. in kje naštimaš P način?
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:18:47
|
|
|
|
kalbo
|
Bliskavico naštimaj na auto. Kvaliteto maš ponavadi na maksimalno, iso daj na 100. P način najdeš pa tam, kjer maš tud party, pa portret, pa športpa ...
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:23:06
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ja sej ISO nad 1000 mi je naredil šele pokveke. Kalbo, hvala, bom preizkusila. sem pa tako jezna na tale fotoaparat, da ga bom ob prvi priložnosti zamenjala.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:28:18
|
|
|
|
kalbo
|
Foptoaparat je kul, sam ful auto ne smeš uporabljat, ker ti nabije ISO v višave. Jest uporabljam ISO 100, al pa 200, zvečer pa 400. Mam pa MJU 500, pa je za žepni fotoaparat odličen.
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:32:38
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Sam nekaj še - WB sva rekla AUTO Kalbo, ma saj ti verjamem, samo mi tako živce pere tole, da se reče ne. ker sem sama spreminjala neke nastavitve in od takrat imamo obupne slike. navodila pa sem slovenska nekam založila, v tistih angleških je pa tolk dvoumno napisano, in neke fluorescentne svetlobe pa scene, da pol nisem razumela
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:42:09
|
|
|
|
kalbo
|
Sej ma nekje master reset
|
|
|
|
RE: Olympus mju 700 - ali ima kdo? 7.1.2008 14:49:27
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
jah, sej to sem zdej vse naredila. zdaj pa grem na foto session. ja, tole nastane, če ženska kupi fotoaparat glede na to, kateri ji je najbolj kjut
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?