|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   depilator in nosečnost
3.1.2008 20:35:38   
onur
Živjo!

Zanima me ali katera ve, zakaj naj bi bila uporaba depilatorja med nosečnostjo prepovedana. Prebirala sem navodila in to opazila v njih. Ali je to sploh res?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: depilator in nosečnost
3.1.2008 20:49:01   
Alfabeta
To pa prvič slišim! Prepovedana je namreč uporaba depilacijskih krem, ker se sestavine vpijejo v telo in posledično v kri. To sem prebrala pri Pušenjaku,

Jaz se vedno depiliram z tistim "brivnikom", ki ima britvice in okoli milo. Nimam pojma kako se mu reče. In vem, da sem takrat prebrala, da to ne škoduje

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2008 20:55:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: radenska

Živjo!

Zanima me ali katera ve, zakaj naj bi bila uporaba depilatorja med nosečnostjo prepovedana. Prebirala sem navodila in to opazila v njih. Ali je to sploh res?

Aja? Jaz ga pa uporabljam a je to pol narobe??user posted image

(odgovor članu onur)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2008 20:59:59   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

To pa prvič slišim! Prepovedana je namreč uporaba depilacijskih krem, ker se sestavine vpijejo v telo in posledično v kri. To sem prebrala pri Pušenjaku,

Jaz se vedno depiliram z tistim "brivnikom", ki ima britvice in okoli milo. Nimam pojma kako se mu reče. In vem, da sem takrat prebrala, da to ne škoduje

Kaj res? Jaz pa sem doslej uporabljala depilacijsko kremo weet in tega sploh nisem vedla.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2008 21:32:49   
špelin@
In zakaj bi bil depilator (ala silk-epil) v nosečnosti prepovedan? Razen da je koža pač bolj občutljiva in ranljiva.

Jaz ga uporabljam že v četrti nosečnosti - ne vidim problema.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2008 21:35:01   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta
Prepovedana je namreč uporaba depilacijskih krem, ker se sestavine vpijejo v telo in posledično v kri. To sem prebrala pri Pušenjaku,

???

"Re: nosečnost in depilacijska krema Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 23.08.2007 17:03 
menim, da je trditev o škodljivosti depilacijskih krem za nosečnost lari-fari. Če bi se v kri vsrkavali kakršnikoli "strupi" bi bila depilasijska krema prepovedana tudi za nenoseče."

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2008 21:50:03   
J.L.
Hvala špelin@! Sem tudi sama poiskala nekaj odgovorov na to temo in pa za vsak slučaj povprašala dr. Pušenjaka. 

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2008 22:07:08   
gerilum
pomoje depilator NI škodljiv... saj niti nima kaj bit ker gre za mehansko odstranjevanje dlak brez kakršnih koli substanc... jaz se redno depiliram z voskom v salonu in v vseh knjigah piše da ne škoduje, ker se vosek (in tudi depilacijske kreme) zelo malo časa zadržijo na koži in niti se nimajo možnosti vpiti. Pa še ena stara vraža ki močno upam da drži... če se med nosečnostjo depiliraš naj bi potem zraslo pol manj dlak nazaj user posted image !

Je pa res koža bolj občutljiva in mene ful bolj boli depilacija. Potem je tu še stiskanje maternice, ki je avtomatsko... tik preden povleče trak pri depilaciji vsaka ženska (izjem ni...) potegne trebušne mišice navznoter ampak to ni nevarno.. se pa dojenček kmalu aktivira in protestira nazaj user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2008 8:12:03   
buči
meni se zdi, da je problem v elektriki. Tudi jaz imam mini masažno kad za noge, pa tam piše, da je med nosečnostjo ne smeš uporabljati brez predhodnega posvetovanja z G. Moja G je rekla, da je treba pač preverit, da voda ne bi prišla do kabla, da ne strese ali še kaj huje, ker bi se elektrika prevajala tudi na otroka.

PS V šoli sem bila komaj pozitivna pri fiziki, tako da vzemite tole z rezervo, pa ne se smejat, čeprav je verjetna razlaga ...

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.1.2008 9:31:29   
špelin@
Depilacija (z voskom, silk-epilom, brazilska,...) v nosečnosti NI ŠKODLJIVA! V iskalnik foruma dr. Pušenjaka vtipkajte besedo "depilacija" in se nehajte obremenjevati, lepo vas prosim.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.1.2008 10:06:51   
Dinki
Tudi jaz v času moje user posted image  nadaljujem z depilacijo nog in celo bikini predela(z voskom v salonu). Sem mislila s tem prekiniti, vendar ne zato ker bi se bala da je škodljivo, ampak ker sem mislila, da bo zoprno moji depilatorki, ker se ne morem več na trebuh vležt, pa mi je rekla, da nisem ne prva ne zadnja user posted image  pri njej in da lahko še hodim k njej....sem prav zadovoljna, kajti od kar vem za depilacijo - britje user posted image ....
Tko da punce, nč skrbet....tudi v user posted image  smo lahko lepe in gladke user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.1.2008 10:08:19   
lilija*
Zadnjič sem bila pri frizerju, pa sem ji rekla, naj mi populi obrvi. Pa je rekla da jih v nosečnosti ne puli rada ampak brije, ker ti lahko ostanejo "grde pikice! - brazgotinice, ker je koža bolj občutljiva. Verjetno ne pri vseh, ampak pač preventiva...
Pri aparatih je pa po moje tako: tisti, ki pišejo navodila se pač raje zavarujejo in pač to napišejo. Same pa presodimo oz. se posvetujemo, kako in kaj...

Lp

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2008 18:39:29   
Anonimen
KER MAM NEKAJ DALJŠIH DLAČIC POD POPKOM IN SEM SI JIH IZPULILA Z PINCETO KAR JE BILO ZELO BOLEČE ME ZANIMA ČE JE ŠKODLJIVO UPOR. PINCETU V ZADNJEM TROMESEČJU NOSEČNOSTI. SEDAJ ME JE STRAH DA SEM ŠKODILA Z PULJENJEM OTROKU.

(odgovor članu onur)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2008 18:51:53   
Anonimen
Kolikor jaz ve, je uporaba depilatorja med nosečnostjo prepovedana predvsem zaradi nastanka žil. Ker v skoraj vseh anvodilih piše, da se ne smejo depilirati ženske, ki so podvržene žilam. Ker je pojav žil v nosečnosti že itak povečan, se depilator še toliko bolj odsvetuje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2008 21:12:23   
Pia77
Ma dejte... s puljenjem dlak pod popkom škodit otroku, a se kera heca al kaj...

Koža je med nosečnostjo bolj občutljiva in logično, da se proizvajalci (sploh kakšni ameriški) zavarujejo tako, da uporabo depilatorja enostavno odsvetujejo. Samo zaradi depilacije ziher ne nastanejo krčne žile, da pa hitreje nastane kakšna modrica ali pikčasta krvavitev, je pa logično.

Nobeno depiliranje nosečnice pa ne škodi otroku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2008 8:06:46   
Skabi
Depilator lahko pospeši nastanek krčnih žil pri tistih, ki so nagnjene k njim. Ne govorit, da to ni res, ker so mi zdravniki  po operaciji krčnih žil depilator in vosek zelo odsvetovali.
V nosečnosti so žile vsaj 100 krat bolj obremenjene (tako meni Pušenjak), torej je logično, da odsvetujejo še dodatno obremenjevanje z depilatorji.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.1.2008 1:33:38   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi

Depilator lahko pospeši nastanek krčnih žil pri tistih, ki so nagnjene k njim. Ne govorit, da to ni res, ker so mi zdravniki  po operaciji krčnih žil depilator in vosek zelo odsvetovali.
V nosečnosti so žile vsaj 100 krat bolj obremenjene (tako meni Pušenjak), torej je logično, da odsvetujejo še dodatno obremenjevanje z depilatorji.

Skabi, se strinjam. Ampak SAMO zaradi depilatorja pa krčne žile ne nastanejo, sem hotla povedat...
Ene so lahko skoraj celo nosečnost na glavo obrnjene, pa jih bodo vseeno dobile, druge bi se pa lahk vsak dan depilirale z voskom, pa ne bi blo nič narobe.
Zato je depilacija odsvetovana, prepovedana pa seveda ni, saj otroku NE škodi.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.1.2008 14:01:31   
Skabi
Pia77, se strinjam user posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?