Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 17:02:23
|
|
|
|
jaša2
|
naša je stara 7,5 mescev in sploh nimava tolko obrokov. zjutraj in zvečer dobi flašo, za kosilo imama sadje in zelenjavo, popoldan pa kake skutke, jogurte, kosmiče... v bistvu ima 4 obroke, kakih malic nimama, ker ni lačna oz. potem noče v redu jest, če ima vmes malico. ne vem, ali bi mogla imet več obrokov?
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 18:27:50
|
|
|
|
kaya2007
|
mi dopoldne jemo jabolko+banano, za kosilo zelenjavo, zvečer pa rižolino in ostale kašice oz. jogurtke. ostali obroki (zgodaj zjutraj in pozno zvečer) pa so mleko.
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 18:33:14
|
|
|
|
biga
|
Moj sin je tud star skoraj 7,5 mesecev in ima ponavadi 4 obroke. Zjutraj in zvečer mleko, okoli poldne, enih sadje in popoldne zelenjavo. Zjutraj ko se zbudi okoli pol osmih mu še ne paše jest, tako da jeva mleko po flaški do cca. 9. ali 10. ure. Zdaj razmišljam, da bi zamenjala vrstni red, mu najprej za kosilo dala zelenjavni obrok in popoldne sadni. Pet obrokov imatežko , ker ni lačen prej kot v štirih urah, ponoči pa tudi ne je, čeprav se skoz zbuja, a ne zaradi lakote.
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 20:20:57
|
|
|
|
Liona
|
Mi2 pa s štirimi obroki ne prideva skoz. Naš je bolj lačne sorte . Zjutraj imava flašo, okoli 10-ih sadje s piškoti, okoli 13-ih kosilo (zelenjava,meso, riž ali krompir ali rezanci ali kuskus), čeprav veliko poje, ne bi zdržal do pol osmih, ko imava mlečno kašico. Vmes morava še nekaj pojesti. Danes sem mu naredila banano, hruško in ovsene kosmiče. Zvečer sva jedla keksolino. Za popoldanski in večerno obrok mi zmanjkuje idej. Kaj še jedo vaši zvečer?
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 20:53:42
|
|
|
|
kaya2007
|
verjetno je odvisno tudi ob katerih urah je obroke. mi jemo na 4 ure, torej ob 7h, 11h, 15h, 19h in 23h-in je čist logično da ji ne bom ne vem kaj dajala ob 7h in 23h, ko itak je v spanju.
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 20:57:13
|
|
|
|
petra a
|
pri 8.mesecu bi morali imeti še 6-8 obrokov (mi2 jih komaj sfolgava 6, o.k.,včasih se potrudiva in imava še kakšnega) od 9.meseca naprej pa naj bi imeli samo 5 obrokov
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 21:10:47
|
|
|
|
janca77
|
Moj je star 9 mesecev in ima tud samo 4 obroke in sicer na štiri ure čez dan. zjutraj ob 8 ih dobi 180ml adaptiranega mleka, kosilo na primer: porova juhica, riž+zelenjava+pišč., špinača+pire krompir, zelenjava+makaroni, polenta+banana,... pop. malica sadje, gresolino, frutolino, jogurt, sadna skuta, rižolino,... zvečer 210ml adaptiranega mleka Vmes spije dosti tekočine - čaj, razni frutki Spi mi celo noč in tudi čez dan ima še 2 rundi spanja.
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 3.1.2008 21:26:56
|
|
|
|
MADMAX
|
kakšne kosmiče to dajete in kako ti izgledajo? hvala
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 4.1.2008 10:10:12
|
|
|
|
januskica
|
naša tamala bo imela jutri 8 mesecev in ima ponavadi 6 obrokov (je na 3 ure), in sicer: okrog 6h: mleko (cca. 140 ml) ob 9h: sadje (jabolko, hruško, .slive, marelice, breskve ... al ma vsega po malem) ob 12h:navaden jogurt al pa skuta (+ malo sadja od zajtrka) ob 16h: kosilo (zelenjava, riž, ... polenta, meso, ...) ob 19h: mlečne kašice oz. kosmiče (od Hippa) okrog 23h: ponovno mleko (cca. 140 ml) sem prebrala, da bi morala popit nekje 500 ml adap.mleka na dan ... ampak ga nima najraje in zato jo ne silim. je pa res, da če ji kakšen obrok ne gre ravno dol ... spije potem mleko z veseljem. itak, ko je sita ne odpre več ust.
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 4.1.2008 10:15:33
|
|
|
|
jaša2
|
to so ti kosmiči, ki so v istih škatlah kot čokolino itd., so pa za dojenčke od 4.mesca naprej. so z različnim sadjem, čokolado, ali pa samo riževi ali ovseni kosmiči...
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 4.1.2008 10:19:22
|
|
|
|
jaša2
|
biga, ne morš verjet! kot bi jaz pisala tvoj odgovor tu zgoraj. popolnoma enak urnik imata naša mala dva - iste ure...v glavnem vse, kot bi sama pisala. isto zjutraj vstane, še ni lačna... zbujanje ponoči....enaki čas kosila...enako sta stara... ful sem se nasmejala zraven!! smo povezani!
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 4.1.2008 21:28:17
|
|
|
|
tinaaja
|
ZA vecerjo polento + humana jabolcno sadno kasico -> ima ful rada Hipp ali alete nocno kasico gris z vanilijo ali keks lahko das kaksno juhico z makaroncki Kaj pa kruh? nasa ful kruh papca rada.. lahko gor kaj namazes ali pa das samega. ali otroski kreker.
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 5.1.2008 12:55:03
|
|
|
|
Liona
|
Ojla tinaaja, kaj mažeš Brinki na kruh?
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 5.1.2008 13:37:47
|
|
|
|
kristinaj
|
naša je danes 9m. obroki so ostali isti,le količinsko malo večji. ob 6 zjutraj 210 ml aptamil 2, ob cca 9 uri sadje, lahko s skutko ali piškotkom. ob cca 12 kosilo je zelenjava ali s testeninami, meskom ali sirčkom, včasih ji dam tudi kruh ...če ni dovolj dopolnim s sadno skutko ali monte ob 15.30 popoldanska malica frutolino, lešnik čokolino ali stracciatela...neki od tega iz škatel... delam pa z alpskim 3,5 ob 18 večerja ali polenta ali gres ali riž na mleku...spet alpsko 3,5 včasih zmešam gres z monte pred spanjem nekje med 19 in 20 še 210 ml aptamila ... ponavadi brez piškota, če se mi pa zdi , da je lačna ji dam tudi 3 od plasmona.. ure so okvirne so pa skoraj točni približki...
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 5.1.2008 16:46:39
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Liona Ojla tinaaja, kaj mažeš Brinki na kruh? hja, B ne mara nic gor , ampak das lahko razne namaze, zdenka sir, kislo smetano, skuto.. Danes sem kupila Kiri sircek, da sprobamo, ce slucajno to pali.
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 5.1.2008 19:08:49
|
|
|
|
mami_miki
|
midva jeva tako: 1. mleko 2. frutolino 3. sadje: banana, jabolka, hruška, piškot 4. zelenjava: jeva skoraj vse, z žličko kislo smetane, s sojinim mesom, testeninami, ajdovo kašo... 5. kosmiči 6. mleko vmes, če je lačen, mu dam, žemljico z mlekom....ali kak piškot polnozrnat.... koliko pa vaši količinsko pojejo?
|
|
|
|
RE: Kaj 8 mesečniku za malico in večerjo? 10.1.2008 22:25:46
|
|
|
|
Beti S
|
Naša ima 8,5 m in ima 5 obrokov 1. 7:30-8:00 200 ml mleka Aptamil 3 2. 11:30-12:00 180 g sadja s skuto ali jogurtom 3. 15:00 180 g zelenjave z rižem, pire krompir in špinačo ali mesom in kislo smetano, pašto... 4. 18:00 180 g polente s sirčkom, gres ali frutek ali pa kakšno kašiso iz škatelj (stračatela, frutolino, gisolino, žita) 5. 21:00 200 ml mleka Aptamil 3 Ko popije mleko gre pa naravnost v posteljo in spi celo noč. Čez dan ima pa ponovem še dve rundi po 2 uri. Vse ji pa delam z adaptiranim mlekom.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?