Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 18:28:18
|
|
|
|
eya
|
Gre za ultrazvok, preko trebušne stene, kjer ti zmerijo debelino nuhalne svetline, predel na otrokovem vratu in ti potem s posebnim programom preračunajo, kakšna je verjetnost, da bo otrok imel Downov sindrom. Poenostavljeno napisano.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 18:32:15
|
|
|
|
Majuska
|
No, ravno to me je zanimalo ... zdelo se mi je, da gre za nekakšen bolj specifičen ultrazvok. Koliko časa pa vse skupaj traja? A to dobiš kako slikco ali kako? Saj vem, vse me zanima
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 18:57:18
|
|
|
|
J.L.
|
Slikco dobiš, po želji tudi cd, ki se zaračuna, vendar povsod nimajo snemalnika, zato se boš v tem primeru mogla zadovoljit samo z slikicami. Trajanje pregleda pa je čist odvisni, lahko pol ure ali manj, lahko pa tudi dlje. Jaz sem bila 45 min, zraven pa je bil še partner. Se pa opravi med 11 in 14tednom.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 18:59:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri ginekologu z licenco (kar ti priporočam)traja okoli 20 minut.Slikico pa dobiš ja
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 20:14:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je naredil vaginalni UZ, ker se skozi trebuh ni dalo izmerit, je otrok ravno bil v takem položaju. Mi je pa naredil zdravnik to kar samoiniciativno, je ravno slučajno bil en prijazen, Drugače mi je sploh ne bi delali. Je bil potem moj G ful presenečen, ko je na izvidu videl, da mi je nadomestni G to izmeril. To je bilo pred 6 leti. A zdaj pa to vsaki naredijo?
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 20:19:34
|
|
|
|
J.L.
|
Splišni nuhalno opravijo samo tistim, katere se zanjo odločijo same in jo je treba plačat, pa še kot je napisala ****, jo mora opraviti zdravnik z licenco.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 21:10:51
|
|
|
|
Majuska
|
Ja, na žalost imam G. na ljubljanski kliniki in je že tko al tko tu mač drago. Za NS bom dala okoli 70 €, se mi zdi. Ravno zaradi tega sem razmišljala, če bi zamenjala G, tole se mi zdi pravi rop. In vsak pregled me bo stal 25 €
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 22:23:00
|
|
|
|
J.L.
|
Nuhalna se plača povsod. Pregledi pa so zastonj, če si zavarovana.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 22:48:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Nuhalna se NE plača na Jesenicah če zanjo dobiš napotnico.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 22:53:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Splišni nuhalno opravijo samo tistim, katere se zanjo odločijo same in jo je treba plačat Avtomatično in brez plačila pa nosečnicam od dopolnjenega 35.leta starosti naprej.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 22:56:19
|
|
|
|
J.L.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Nuhalna se NE plača na Jesenicah če zanjo dobiš napotnico. Kolikor jaz vem, je plačljiva povsod, kjer jo opravljalo ginekologi z licenco. Da bi pa zanjo dobil napotnico, pa sem bolj v dvomih, ker bi pol vse hotele iti na ta pregled zastonj na napotnico.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 22:59:48
|
|
|
|
J.L.
|
Sem pozabla dopisat, to kar je že MIČ RR.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 29.12.2007 23:03:51
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: J.L. IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Nuhalna se NE plača na Jesenicah če zanjo dobiš napotnico. Kolikor jaz vem, je plačljiva povsod, kjer jo opravljalo ginekologi z licenco. Da bi pa zanjo dobil napotnico, pa sem bolj v dvomih, ker bi pol vse hotele iti na ta pregled zastonj na napotnico. Kot je napisala Mič RR. Ženskam po 35 letu pripada NS brezplačno, pri svojem g. dobi napotnico in gre z njo v porodnišnico. Za ženske do 35 pa je samoplačniško in kolikor je meni znano stane 60€.
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 30.12.2007 9:14:17
|
|
|
|
Tinky
|
V Postojni stane NS 42 EUR.
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 30.12.2007 11:54:21
|
|
|
|
ina82
|
Ali moreš imeti na pregledu tudi materinsko knjižico? Hvala za odgovore,lp
|
|
|
|
RE: Nuhalna sv. - kako to zgleda? 30.12.2007 12:16:41
|
|
|
|
Putka
|
Materinsko rabiš, da notri pregled vpišejo. Jaz sem bila v Dravljah pri dr.Pušenjaku, pa ni bilo 80€, mislim da sem dala 50€ in še dve slikci mi je naredil. 3D bi pa znal biti 80€. Naročila sem se po telefonu, datum dobila čez en teden in še na soboto.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?