Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 18:13:42
|
|
|
|
pika74
|
Ali mogoče kdo ve, kolikšen je odstotek spontanih splavov v zgodnji nosečnosti (se pravi v prvih 3 mesecih)? Jaz sem samo nekje na netu zasledila, da je 50% od ss v zgodnji nosečnosti takšnih, kjer je razlog prazna gestacijska vrečka oz. blighted ovum. Prilagam en link: http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/blightedovum.html Predvidevam, da se v preostalih 50% skrivajo še izvenmaternična nosečnost, kaj pa potem še ostane? Poznam tudi en primer, kjer je bil plod OK, gestacijska vrečka pa ni dovolj hitro rastla in je bila torej premajhna v primerjavi s plodom. Potem poznam še primer, kjer srček neha utripati zaradi določenih (ne vem, točno katerih) razlogov. Kolikšen pa je torej skupen % ss v zgodnji nosečnosti? A kdo ve? Hvala. Lp
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 18:16:57
|
|
|
|
Naja30
|
Mislim, da je okoli 70%, čeprav se to meni zdi veliko. Razlogov je res veliko. Meni se je v prvi zgodilo, da je na enkrat nehal biti srček. Brez kakršnihkoli znakov in tega sem se vedno tudi kasneje bala.
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 18:23:08
|
|
|
|
pika74
|
Ma ne... pomoje je ful manj... mislim, da mora bit pod 20%... vsaj upam, da je manj no... ma grem še malo po netu pobrskat.
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 18:34:45
|
|
|
|
pika74
|
Ja, tale članek kar nekaj dejstev pove... npr.: Incidenca izvenmaternične nosečnosti je 2%. Ne zasledim pa nobenega % za skupno vrednost ss v zgodnji nosečnosti... me pa prav zanima, kolikšen je ta delež, da vidim, kako veliko "srečo" sem imela, da sem padla ravno v to skupino.
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 18:40:55
|
|
|
|
pika74
|
U najdla Številne nosečnosti so spontano prekinjene v prvih mesecih, tednih ali celo prvih dneh nosečnosti. Govorimo o spontanih splavih. Njihova pogostnost je ocenjena na 10-20% vseh nosečnosti. Tule je pa cel članek... nisem sicer še pogledala, kako zanesljiv je vir teh podatkov... ma pomoje bo kar držalo... http://www.mama.si/?menu=A007
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 19:36:43
|
|
|
|
Muca83
|
Men je ginekologinja rekla da se vsaka četrta nosečnost slabo konča. In da lahko naslednjič (tretjič) samo upam, da ne bom ta 4. Vzroki so pa lahko prazna vrečka, spontani splav ko pač začneš krvavet in gre vse ven, prenehanje bitja srčka pa delna in delotna mola. Mislim, da je to vse. Spontani splavi so res grozna stvar... Nikomur tega ne privoščim.
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 26.12.2007 21:54:32
|
|
|
|
Olivija
|
Nekaj sem našla, domnevajo da se 40 - 70% nosečnosti konča z zgodnjim splavom, točnega števila ne vedo, ker veliko žensk včasih še niti ne ve, da so sploh noseče. Zato prepoznajo samo 15-20% ss. 30% žensk pa vsaj enkrat v življenju doživi ss. Tisto leto, ko se je naša Julija rodila, je 7 žensk v moji bližnji okolici doživelo ss, kar se je meni zdelo ogromno. Še posebej hudo mi je bilo, ker je imela ena od njih na isti dan rok kot jaz.
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 27.12.2007 10:10:19
|
|
|
|
Pobalami
|
nekje sem prebrala, da se 1 od 3 nosečnosti konča s splavom. Po mojem je razlog tudi ta, da ogromno časa preživimo pred računalnikom in smo izpostavljeni raznim elektromagnetnim sevanjem in tako pride do okvare spolnih celic. mene je vprašal ginekolog kje dela moj mož in ko sem rekla da v pisarni je rekel da je to najslabše. Sploh je pri moških slabo, ker nosijo mobitele po žepih.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.12.2007 11:48:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 27.12.2007 13:18:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Groza tile ss. Js sem imela v zadnjih 6 mesecih že dva. >Me je full strah, kaj bo...
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 27.12.2007 13:37:13
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: faca nekje sem prebrala, da se 1 od 3 nosečnosti konča s splavom. Po mojem je razlog tudi ta, da ogromno časa preživimo pred računalnikom in smo izpostavljeni raznim elektromagnetnim sevanjem in tako pride do okvare spolnih celic. mene je vprašal ginekolog kje dela moj mož in ko sem rekla da v pisarni je rekel da je to najslabše. Sploh je pri moških slabo, ker nosijo mobitele po žepih. To glede sevanja je čisto možno. Nekje sem brala, da imajo piloti (sevanje), peki (vročina) in kakšni podobni poklici večje možnosti za punčke. Naš pa dela na letališču in imajo zanimivo statistiko: same punce (okoli 20), razen zelo redkih izjem (3 fantki).
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 13.1.2008 14:26:06
|
|
|
|
Anonimen
|
20% že znanih nosečnosti se konča s ss. Veliko nosečnosti se konča, ko sploh ne vemo, da smo bile noseče, ker nastopi M in se samo sčisti, ker je tako zgodaj.
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 13.1.2008 14:55:12
|
|
|
|
*talcy*
|
.,...ojla...... jaz sem imela septembra splav oz. abrazijo zaradi prenehanja bitja srčeka.... ...juluja lani nas je v istem času zanosilo 6 prijateljic k smo kar povezane skup.... septembra smo imela 4 splav druge dve se že veselijo bližajočega datuma poroda....tak da katastrofa.....
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 13.1.2008 15:12:00
|
|
|
|
Anonimen
|
groza, žal mi je.
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 13.1.2008 22:36:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja G mi je takrat rekla, da se 25% vseh konča s ss oz. vsaka četrta.
|
|
|
|
RE: Kolikšen je % ss v zgodnji nosečnosti? 14.1.2008 22:00:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Vebo, pozdravljena! Žal mi je , eda moraš tudi ti skozi to . Na histološki izvid mislim da se čaka sigurno kakšen mesec, ne vem pa zagotovo. Na histeroskopiji še nisem bila, ta teden bom izvedela datum posega in upam, da bo čimprej. SREČNO!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?