|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odšli bodo
23.12.2007 22:18:21   
Anonimen
Danes sem zelo na tleh. S starši smo šli po predbožičnih nakupih. Ker mama že dva dni išče samo napake, in najeda, sem ji konec nakupov to tudi povedala. Zelo lepo, diskretno, in se umaknila, ker je delala dobesedno "cirkus" pred vsemi v veleblagovnici. V avtu je začela jokati(kar nikoli ne), in kričala je na očeta, naj ustavi, da gre ven, ker drugače se bo vrgla iz avta. Ata je v tem izjavil, da ko pridemo domov, da se bo odselil, ker ne more več prenašat vsega, kar delamo. Otroci pa v jok. Ata se ni odselil, že od popoldneva leži v postelji, in ne dovoli, da pride kdo blizu. Tudi mama ni skočila iz avta. Mislim, da je to konec naše družine. In da bo odšel. Mama krivi mene, jaz krivim sebe. Mama pravi, da ko gre oče, bo pobrala sestro in se odselila v Srbijo, jaz se bom pa že nekako znašla. Nevem, ampak občutek imam, da me ne mara, čeprav je to zelo otročje mišljeno. Ampak to, kar dela ona, ni več normalno. Pravi, da je za vse krivo njeno slabo življenje, in da vsi hodimo po njej. Jaz jo imam zelo rada, tudi očeta, le vedno povem, kar se mi zdi prav. In tega ne prenašajo. Razmišljam, da bi odšla jaz. še danes. Če povzročam težave, nima smisla, da ostanem. Vsa krivda je na meni. In prazniki so pred nami, ki sem si jih tako želela, pa bom najvrjetneje sama, kje v kakšnem kotu. In tudi vsa darila imam že nakupljena. Pa kaj naj sedaj z njimi, če jih nimam nikomur pokloniti?!
Da gre oče, in potem še mama s sestro... tega ne bom preživela.

user posted image user posted image user posted image

Do danes sem mislila, da imam čudovito in srečno družino. Pa je več kot očitno takšna samo na zunaj.

Še sedaj, ko pišem ta post, poslušam mami, kako se jezi na sestro, in jo krivi za svoje težave.

Oooo, bel in miren božič- pridi tudi k nam.user posted image  Ne potrebujemo daril, le mir.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odšli bodo
23.12.2007 22:21:35   
rija

ni trapi se....nisi nič kriva....si samo slab izgovor tvoje mame za njene težave...

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2007 22:24:08   
Anonimen
Žalostno... user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Če te krivi, nevem, kaj storiti, a jaz vem, da bi odšla.. Nisi kriva ničesar, si direktna, kar je včasih dobro, včasih pa sploh ne.. Verjamem, da ti je hudo, a poskusi se pogovoriti z mamo, da za nastale težave nisi ti kriva, ampak ona sama.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.12.2007 22:27:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2007 22:28:41   
lelaval
Anonimna, predpraznični čas ni le lep, pač pa tudi zelo stresen. Danes ste očitno vsi, ne le ti imeli slab dan. Jutri pa je nov dan - in ni vrag, da bo zopet tako črn. Za vsakim dežjem je še posijalo sonce. user posted image
Vsekakor ti želim lepe in čim bolj mirne praznike user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2007 23:12:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Do danes sem mislila, da imam čudovito in srečno družino. Pa je več kot očitno takšna samo na zunaj.

A ti to resno? In je en dan počilo pa je vsega konec? Ne vem, ne vem, kaj če je pa samo polna luna? Prespite za začetek in se pogovorite in ne zatiskajte si oči, tudi ti ne. Pravis, da starši ne sprejmejo resnice; verjetno je tudi ti ne, če si živela v iluziji perfect happy family?

Tudi prazniki imajo svoje finte....nas dobijo na levi nogi, ker od njih preveč pričakujemo. Ker v njih iščemo srečo za celo leto nazaj in naprej, namesto da bi to počeli sproti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2007 23:27:12   
Anonimen
razumem te kako se počutiš, ker sem bila v podobnih situacijah tudi sama... user posted image

tile dogodki so prinesli na plan, vse kar se med vami dogaja že dalj časa, predvsem pa te oče, najbolj pa tvoja mama čusteno izsiljujeta... ja prav si prebrala, to je delala tudi moja (no še vedno kdaj poskuša) dokler se ji nisem uprla... Vse svoje življenje je žrtvovala zame, jaz ji pa tega nisem vračala oz sem vedno ka naredila narobe... Pa to ni moj problem, da je ona žrtvovala svoje življenje zaradi mene (sem ji hvaležna za vse kar je zame naredila - da ne bo pomote) kjub temu pa nisem jaz odgovorna za njene odločitve... TAKO KOT TUDI TI NE za  odločitve/dejanja tvoje mame. Nisi ti kriva za njeno slabo življenje in da ljudje hodijo po njej, to je sama dovolila... Vem grobo se sliši, vendar je temu tako in prej dojameš/razumeš tvoji starši ne bodo več manipulirali s teboj in tvojimi slabimi občutki...

Po eni strani imajo punce prav- nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha - tudi jaz sem take izpade doživela doma. Res so tile prazniki, dnevi ko si vsi predstavljamo kako je lepo in kakobi lepo moglo biti, in ko se zaveš da tega nimaš, povrhu vsega pomanjkanje časa, naglica, utrujenost..vse to pripelje v stres in kreganje....
Jutri bo stvar drugačna, prespala boš in drugače pogledala na vse skupaj...mogoče tudi tvoja starša..
Jaz upam da se nihče ne bo selil in da se boste uspeli pogovoriti kot družina...

Srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2007 23:28:28   
Marogica

razumem te kako se počutiš, ker sem bila v podobnih situacijah tudi sama... user posted image

tile dogodki so prinesli na plan, vse kar se med vami dogaja že dalj časa, predvsem pa te oče, najbolj pa tvoja mama čusteno izsiljujeta... ja prav si prebrala, to je delala tudi moja (no še vedno kdaj poskuša) dokler se ji nisem uprla... Vse svoje življenje je žrtvovala zame, jaz ji pa tega nisem vračala oz sem vedno ka naredila narobe... Pa to ni moj problem, da je ona žrtvovala svoje življenje zaradi mene (sem ji hvaležna za vse kar je zame naredila - da ne bo pomote) kjub temu pa nisem jaz odgovorna za njene odločitve... TAKO KOT TUDI TI NE za  odločitve/dejanja tvoje mame. Nisi ti kriva za njeno slabo življenje in da ljudje hodijo po njej, to je sama dovolila... Vem grobo se sliši, vendar je temu tako in prej dojameš/razumeš tvoji starši ne bodo več manipulirali s teboj in tvojimi slabimi občutki...

Točno tako, anonimna.... Ti ta prva anonimna, pa si to 3x preberi in se ne pusti več izsiljevati.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2007 23:44:17   
Anonimen
Ta trenutek v luftu niso taksne energije.. da se bi kej prevec fajtali.. Zdaj je boljse dati mir.

Je pa precej vpliva polne lune.. in se lune v Raku, ki potencira custvenost.. cez 3 dni bo minilo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2007 0:00:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

nisi nič kriva....si samo slab izgovor tvoje mame za njene težave...

Bolje ne bi mogla povedat. Se podpišem.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.12.2007 6:45:06   
Peteršilj
strinjam se s tašonko in rijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.12.2007 7:44:17   
Anonimen

poslušam mami, kako se jezi na sestro, in jo krivi za svoje težave.

Samo ena stvar mi pade na pamet ob tem user posted image

Ja uvek vidim greh i uvek prvi,
ma koliko bio oprezan i mali,
ja ga vidim i ja sam uvek tu

Ja sam spontan kao munja
Ja sam prirodan čin
Ja sam pravde šraf
Što dolazi da udari paraf

Da me bije glas da me ima svuda
Da ih sečem posle konopca i ropca
Milosti nema, nema žala
za njih je moja četa četa kanibala
Što dolazi ko vetar
Što nas nosi kao glas
Kao silan at što prašina prati
Iza horizonta

...
Hoću da prosi, hoću da moli
Hoću da oseti da ga zaboli
Ološ - pada u koš
Pred noge
Jer sam dželat, egzekutor
Grešnih ljudi zadnji tutor
Što ih krati prosto
Ko dlanom o dlan
Puni šat-gan

Da sam zajeban kao Atila Han
Da me bije glas
Da sam zajeban kao Atila Han
Da sam zajeban

Na strujanju zraka se čuju i njišu
Kosti o niti
Da li bi i ti?!
Iza horizonta
Da iskopa te pas
I ptice nađu
Rasutog po zemlji
Nad grobom
I da se slade tobom?!
Iza horizonta

Sunshine - Iza horizonta

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.12.2007 7:52:20   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Točno tako, anonimna.... Ti ta prva anonimna, pa si to 3x preberi in se ne pusti več izsiljevati.

Bi se kar dvakrat podpisala pod tole user posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2007 12:53:25   
Naty*Taja
Ah, jaz pa pravim, da če niste za skup pa pejte narazen. Jaz sem se tudi raje umaknala od doma in imam zdej svoj mir. Na žalost je tako, da si žlahte ne moreš zbirat, lahko pa izbiraš kako boš živel. Še posebej, če nisi več finančno odvisna od staršev. Liči pa meni tole na fajt med staršema? Ja in da nismo sami krivi, najdemo grešnega kozla - in v tem primeru si to ti!
Dejte se pogovorit in rešit zadevo, drugače pa iščite drugo rešitev. Pa mogoče vprašaj mamo, zakaj misli, da si ti kriva za Kake njene težave? A zaradi dolgega jezika?... Miren Božič in srečno ter manj stresno novo leto ti želim...

MONTIGNAC

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.12.2007 15:27:34   
Teya*D.
Oče je samo zagrozil da bo odšel, ker je tako dosegel avoj mir...zdaj če je pa mama že dlje časa taka ga/te pa razumem. Seveda da nisi kriva ti, le zakaj. Mama ima slab dan in ga je pokvarila še očetu, potem pa vse navalila nate, da se nebi ti imela slučajno lepše. Saj se bosta oba pomirila, upam. Vsega pa brez razloga kar naenkrat ne more bit konec ali ne?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.12.2007 16:30:39   
Gina
O, luba duša, pa ne more biti tvoja sreča odvisna od tega, kakšne volje je tvoja mati. Zakaj pa en tak špetir tako resno jemlješ? Vse je igra, teater. Zganja ga tvoja mati, ti pa namesto da bi to vzela kot eno komedijo, delaš iz tega tragedijo, pa kar konec sveta. Tvoja mati je sama odgovorna za svojo srečo, vendar si ti tudi sama odgovorna za svojo srečo. Ne dodeljuj pravice za to nikomur.
Ste se pač skregali, pa kaj. Oče počiva, odsegel je, kar je želel in prav ima: Ti pa si podlegla strahu. Česa te je strah, ne vem. Morda tega, da se mama odseli? Naj se, kaj pa potem. Da se oče odseli? Naj se, kaj pa potem. Da si ti kriva vsega? Saj veš, da je to totalna bedarija mislit, pa četudi bi bila  v resnici ti kriva, je še vedno kaj pa potem. Vsi smo ljudje in imamo se pravico po človeško neumno vesti, ....celo tudi tvoja mama. Brez smisla pa je to prav resno vzeti. Pusti jo, naj se kopa v samopomilovanju, to ni tvoj problem, ti pa pojdi na eno kavo ali samo na sprehod, ali pa telovadit, ali pa se usedi pred rr in uživaj življenje. Če dologoročno ne bo dala mir, se odseli, pa ne zaradi nje, zaradi sebe, da ne boš rabila terapije vsakič, ko jo zagrabi najedanje.

Pa še enkrat: "odšli bodo" ni nekaj katastrofalnega. Vsi enkrat gremo, celo tvoji otroci bodo enkrat odšli, ne zgolj samo starši, kar se vendarle dolgoročno pričakuje, sprejmi to, pa te ne bo več strah. In pusti jim, naj delajo, kot jim paše. Svoboda je fajn stvar, veš. Vzemi si jo tudi ti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Rok
пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!