|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prijateljstvo
23.12.2007 17:20:49   
Anonimen
Kaj vam pomeni prijateljstvo? Lepo, če imš nekoga ki mu lahko zaupaš....Ampak..Prave prijatelje je težko najti. Imate včasih občutek da nekdo z vami pretvarja prijateljstvo? Ko je z vami se obnaša tako, ali ko je zraven še tretja oseba spet drugače?
Najbolj so mi zoprni ljudje, ki imajo "dva obraza", takoj ko ti obrne hrbet že govori drugače...
Kakšne so vaše izkušnje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prijateljstvo
23.12.2007 17:32:14   
malecka
Imate včasih občutek da nekdo z vami pretvarja prijateljstvo?

včasih, ja samo hitro naredimo konec temu.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2007 17:34:31   
Anonimen
Meni ogromno.
Ločim pa med prijatelji in kolegi in znanci.
Problem je samo da kdaj kakšen po mojem mišljenju kolega misli da smo prijatelji. Jaz pa da ne mislim tako. Nekateri pač kar po dveh kavah lahko nekoga proglasijo za prijatelja. Jaz pač ne. Imam malo prijateljev, tiste taprave, pa veliko znancev in kolegov, ki jih po pravici nebi ravno pogrešala. Prijatelje imam iste že dolga leta, znanci in kolegi se pa menjajo, odvisno od družbe, odvisno od tega ali sploh imamo še teme za pogovor, odvisno od tega če imamo čas....
Se pa niti malo ne sekiram če komu ne odgovarjam. Če bi mi povedal v obraz bi ga spoštovala, če pa zvem od drugih, kakšne take nizke, se mi pa samo smili. Ker nima jajc. Taki ljudje se mi pa smilijo. Če si že tako fejst in boljši kot tisti katerega šinfaš mu to povej v obraz. Če pa tega ne zmoreš pol pa bolj da o tem sploh ne govoriš, tudi z drugimi ne.
Škoda časa in živcev za take ljudi. Jaz imam okoli sebe raj karakterne ljudi k mi znajo v oči pogledat pa mi povedat da se ne strinjajo z mano. Taki so moji prijatelji. So pa zelo redki taki ljudje, zato jih še toliko bolj cenim. Vsi ostali so pa samo znanci, kolegi, ljudje z katerimi si krajšam čas če ga imam že preveč. In za njih se ne sekiram, če imajo prebliske šinfanja. Saj me v bistvu ne poznajo. Ne pustim ravno vsakemu ki ima 5 min časa tako blizu da bi me v resnici spoznal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2007 17:45:29   
Gina
Pretvarja prijateljstvo? A maš mogoče ti kakšnega znanca, mogoče celo dobrega znanca, znanko, ki jo imaš prav rada, čeprav ti morda kakšna njena lastnost gre prav na živce in imaš morda v marsičem čisto druge poglede na svet, ali življenje? No in ne glede na to, da jo imaš rada, boš morda v primeru, ko pride zraven ena druga frendica, morda raje z njo klepetala, ker si imaš več za povedat, kot s tisto prvo. Morda se boš celo pohecala čez kakšno karakterno lastnost tele prve kolegice, vendar ne v zlobnem smislu. A veš, tale prva kolegica bo morda rekla, da pretvarjaš prijateljstvo. Vendar ne gre za to, gre za to, da ti je lahko ona čisto fajn, vendar je ne čutiš kot res dobre prijateljice. Lako gre še za eno drugo stvar. Ne vem kako je pri tebi, vendar je  z mojimi frendicami tako, da so čisto različne. Z eno se zelo veliko o življenju nasploh pogovarjava, z drugo o vsakdanjih tegobah, tretja je iz čistodrugega štosa.....Vsakega prijatelja imaš lahko na svoj način rad in ti "koristi" na drugem področju. Vsekakor pa moraš imeti kaj skupnega z njim, sicer je težko tvoj prijatelj. Saj veš, prijatelji načeloma sledijo istemu "trobentaču", cilju, vsaj v nekem oziru. Je pa tudi tako, da če zgubiš prijatelja, itak pride kmalu nov ali dva. Samo narediti morašpa tudi kaj za to. Aja, pomembna so tudi pričakovanja. Če pričakuješ od prijatelja, da bo bog, potem ne moreš imeti nobenega. Če pa razumeš, da je človek, s človeškimi težavami in lastnostmi, potem pa lahko imaš dovolj prijateljev, da to zadovolji tvoje potrebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2007 17:58:55   
Anonimen
Zame je prijatelj tisti, ki mi brez olepšav pove vse v obraz.Čeprav včasih boli, vem, da mi je hotel/a samo dobro. Ne maram, da mi samo prikimava in se vedno z menoj strinja.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2007 18:11:51   
lelaval
Imate včasih občutek da nekdo z vami pretvarja prijateljstvo

Ne. Imava malo prijateljev, ampak so tisti pravi prijatelji.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2007 18:17:39   
kovač
Sem pa rajši sama kot pa da bi imela take prijatelje. To sploh niso prijatelji. Vsaj zaslužijo si ne tega naziva prijatelj. Ker prijatelj ti je kot brat.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2007 18:18:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Najbolj so mi zoprni ljudje, ki imajo "dva obraza", takoj ko ti obrne hrbet že govori drugače...

To so znanci, a niso, ne prijatelji?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2007 18:19:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Zame je prijatelj tisti, ki mi brez olepšav pove vse v obraz.Čeprav včasih boli, vem, da mi je hotel/a samo dobro. Ne maram, da mi samo prikimava in se vedno z menoj strinja.

Ja, tako nekako.

Čeprav je z mano težko prijateljevat....ker sem zahtevna, v obe smeri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2007 18:41:05   
Kepica83
Jaz pa sem obupala nad prijatelji.Z partnerjem sma imela skupnega prijatelja in prijateljico ki sta prav tako bila par. Veliko smo bili skupaj in dokaj dobro smo se razumeli dokler nismo letos šli na morje. Dan se je začel super kot ponavadi in tako je bilo vse do večera. Šli smo delat večerjo in ker sem jaz bila kuhanja prosta sem se odločila da grem pred večerjo malo dolj do plaže. Vsedem se na obzidje in gledam mesečino. Ko začutim poljub na vratu. In cela vesela sem mslila da je prišel moj dragi po mene. Ampak ne. Bil je najin ˝prijatelj˝. Jaz cela šokirana in ga vprašam kaj se gre. Vsedel se je zraven mene in me začel božat. Halo? In mu rečem da naj neha. Pa je rekel daj no saj nebo nihče zvedel. Pa sem popizdla. Pol pa mi je rekel da naj nikomu ne povem. In pol pride moj tip in seveda sem vsega bila jaz kriva. Ta prijatelj odide in nihče ni vedel kje je. Pa smo ga iskali skoraj eno uro po kampu ko ga najdemo objokanega. Jaz še mojemu nisem povedala kaj je bilo ker nisem hotela sranja skuhat. In ta prijatelj se joče in joče in z solzami izsiljuje da mu je moj verjel. Jaz pa še vedno tiho. Z mojim seveda nisem govorila. In ni bilo 30 minut od tega on spet mene dobi na samem in spet ista pesem. In takrat se mi je film utrgal. Ampak tega spet nisem mojemu povedala. Nakar ga naslednjo jutro zbudim in ga prosim če gre z mano na sprehod. No in takrat sem vse povedala. Seveda je tudi on popizdil. Odločila sma se da neboma nič komentirala in se delala kot da nič ni. Pridema nazaj gor in onadva sta že naredla zajtrk. In od pogovora dalje je bil moj full pozoren na vse. Pa sem rekla da grem umit posodo in se prijatelj takoj ponudi da gre on zraven. pa mu je moj rekel ti neboš nikam šel ampak bom šel jaz z njo. In pridema nazaj se najemo in mi reče da mu naj dam  adapter. Mu ga dam in on začne mene božat. Kriza komaj sem čakala da ti dnevi minejo. Žal sem od mojega zvedla da je prijateljica isto poskušala pri mojem in sma takoj stike prekinla. Takih prijateljev midva ne potrebujema. Zato sem sedaj vse prijatelje dala na rezervno klop ker nikom več ne zaupam. O vsem se lahko pogovorim z mojim partnerjem drugih pa ne potrebujem.

< Sporočilo je popravil miniko -- 23.12.2007 18:42:48 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2007 20:19:13   
Teya*D.
No, meni je tudi prijateljica tista, ki mi pove kaj misli in to takoj, ne opravlja za hrbtom kar najbolj sovražim in mi je vedno v pomoč, ko jo potrebujem ali ona potrebuje mene. Čeprav imam samo eno najboljšo in dobro prijateljico, mi je čisto dovolj in jih ne potrebujem več. Sem jih pa imela ogromno ampak ker nekaterim nisem mogla povedat vsega jih nisem smatrala kot neke prijatelje ampak bolj kolege. Znanci pa so tisti s katerimi se vidimo enkrat na par mesecev in če pokličejo potem je to takrat, ko nekaj rabijo...takšnih pa po moje nihče ne rabi! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2007 20:22:38   
Anonimen

Imam enega  zaupnega "prijatelja",ki me do zdaj nikoli ni pustil na cedilu,ki mu lahko povem vse in on meni.

Imam no sem imela pa tudi take,ki so bili kot nož ampak opravila z njimi.

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2007 20:26:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Teya*D.

...takšnih pa po moje nihče ne rabi! 

A prijatelji so zato, da jih rabimo? Ali ni dovolj, da so samo prijatelji?

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2007 21:01:21   
caillou
Kaj pa vem ?  Jaz prijateljev sploh nimam, imam pa ogromno kolegov in znancev.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2007 21:04:52   
Anonimen
Meni prijateljstvo ne pomeni nič kaj posebnega, živim normalno z njimi ali brez. Se držim bolj dom-a in najbližnjih.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
23.12.2007 22:06:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2007 22:38:35   
Rožica I
Cenim prijateljstvo. Tudi imam prijateljico še iz srednje šole (cca. 19,20 let user posted image - sedaj me je skor kap, ko sem ta leta mal seštela user posted image !).
V glavnem, mislim, da bi bilo življenje brez pravih prijateljev manj kvalitetno user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.12.2007 22:45:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: miniko

Jaz pa sem obupala nad prijatelji.Z partnerjem sma imela skupnega prijatelja in prijateljico ki sta prav tako bila par. Veliko smo bili skupaj in dokaj dobro smo se razumeli dokler nismo letos šli na morje. Dan se je začel super kot ponavadi in tako je bilo vse do večera. Šli smo delat večerjo in ker sem jaz bila kuhanja prosta sem se odločila da grem pred večerjo malo dolj do plaže. Vsedem se na obzidje in gledam mesečino. Ko začutim poljub na vratu. In cela vesela sem mslila da je prišel moj dragi po mene. Ampak ne. Bil je najin ˝prijatelj˝. Jaz cela šokirana in ga vprašam kaj se gre. Vsedel se je zraven mene in me začel božat. Halo? In mu rečem da naj neha. Pa je rekel daj no saj nebo nihče zvedel. Pa sem popizdla. Pol pa mi je rekel da naj nikomu ne povem. In pol pride moj tip in seveda sem vsega bila jaz kriva. Ta prijatelj odide in nihče ni vedel kje je. Pa smo ga iskali skoraj eno uro po kampu ko ga najdemo objokanega. Jaz še mojemu nisem povedala kaj je bilo ker nisem hotela sranja skuhat. In ta prijatelj se joče in joče in z solzami izsiljuje da mu je moj verjel. Jaz pa še vedno tiho. Z mojim seveda nisem govorila. In ni bilo 30 minut od tega on spet mene dobi na samem in spet ista pesem. In takrat se mi je film utrgal. Ampak tega spet nisem mojemu povedala. Nakar ga naslednjo jutro zbudim in ga prosim če gre z mano na sprehod. No in takrat sem vse povedala. Seveda je tudi on popizdil. Odločila sma se da neboma nič komentirala in se delala kot da nič ni. Pridema nazaj gor in onadva sta že naredla zajtrk. In od pogovora dalje je bil moj full pozoren na vse. Pa sem rekla da grem umit posodo in se prijatelj takoj ponudi da gre on zraven. pa mu je moj rekel ti neboš nikam šel ampak bom šel jaz z njo. In pridema nazaj se najemo in mi reče da mu naj dam  adapter. Mu ga dam in on začne mene božat. Kriza komaj sem čakala da ti dnevi minejo. Žal sem od mojega zvedla da je prijateljica isto poskušala pri mojem in sma takoj stike prekinla. Takih prijateljev midva ne potrebujema. Zato sem sedaj vse prijatelje dala na rezervno klop ker nikom več ne zaupam. O vsem se lahko pogovorim z mojim partnerjem drugih pa ne potrebujem.

U mater, kakšna zgodba....user posted image  Da popizdiš....

SE pa mi sedaj ne da pisati kaj več, razen to, da je zame prijateljstvo zelo pomembno in ga tudi negujem...kot rožico...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2007 22:50:46   
Anonimen
Imam eno prijateljico, ki je ne moti, da sem direktna, da povem brez izgovora ja to ti ne paše, pa take no... Drugi me žal niso sprejeli takšne, raje so videle, da jim lažem, in govorim, oh kako si luštna v tem, pa bla bla...

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2007 0:30:44   
piščanc
par kolegic imam še iz srednje šole. in z njimi grem lahko kamorkoli, ker se res poznamo v dušo. je pa res, da sem po duši bolj samotar in se nerada vežem na druge.

najboljši prijatelj je pa moj mož

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2007 6:41:56   
Peteršilj
zame je prijatelj tisti, s katerim lahko počneš vse, se pogovarjaš z njim o vsem, ob katerem se lahko nasmejiš, mu zaupaš in predvsem tisti, ki te jemlje takega kot si.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.12.2007 7:35:55   
Anonimen
Ravno zaradi tega zelo dobro ločim med znanci, kolegi in prijatelji.

Znancev imam toliko, da jih že zdavnaj ne stejem več. So, ko so. Ko jih ni, jih ni. Ne vabimo se na zabave, ne obiskujemo se na domu, ne kupujemo daril otrokom. Ko se srečamo, gremo na kavo. Ko kaj potrebujemo (specifične stroke in/ali znanja), se pokličemo (usluga ali pa plačljiva storitev, vseeno). Od vseh niti nimam njihovih GSM stevilk ali rojstnih datumov.

Kolegov je nekaj deset. Nekajkrat letno se načrtno družimo, ne glede na razlog ali kraj bivanja. Pridemo na obisk, ko smo na "tistem" koncu. Pokličemo se za rojstni dan in praznike in če je prilika, se običemo in obdarujemo. Po GSM-u se slisimo najmanj 1x mesečno, komuniciramo preko MSN-ja in e-mail-ov.

Prijatelje lahko prestejem na prste svojih okončin. Ti imajo pa vse prioritete, ki jih prijatelj mora imeti. Pokličejo lahko sredi noči, pa bodo dobili, kar potrebujejo. Kadar le utegnemo (družine in službe imajo pač prednost), se dobimo. Obdarujemo se za vsako figo in kamor le moremo, gremo skupaj.

Nekaj je takih, ki jih občasno "premestim" iz ene "kategorije" v drugo. Na srečo jih ni veliko. Se pa to zgodi predvsem takrat, ko ugotovim, da niso tisto, kar bi "morali" biti oz. da jaz njim nisem tisto. Takrat enostavno potegnem črto in si lepo rečem, da mi nihče od njih ni ne mama, ne Bog, ne banka - če lahko oni živijo brez mene, potem lahko tudi jaz brez njih.

In problem je ekspresno hitro resen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

kašica
Ines_L

Katere kašice kupujete otrokom?

Bebivita (16%)

Hipp (28%)

Alete (2%)

Frutek (53%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!