|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stiki z otrokom
22.12.2007 11:58:19   
Anonimen
Z bivšim imava velike probleme glede stikov. Drugače imava vse urejeno na sodišču, ampak občasno začne groziti...

Zdaj pa me zanima naslednje: Moram sporočiti na socialno ali na sodišče oz. sploh komu (razen bivšemu, ki ne dovoli), da grem z otrokom za 1 teden v toplice? Problem je to zato, ker ima on stike enkrat tedensko in vikend na 14 dni, v času počitnic pa pol pri njemu, pol pri meni. In če bi šla takrat, ko je "moj" vikend, se vseeno pojavi tisti dan v tednu, ko ima on stike.

Sploh lahko kdaj v življenju, brez dovoljenja bivšega, grem z otrokom za 1 teden v toplice ali 14 dni na kanarske?

Kako to urediti, če sploh?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stiki z otrokom
22.12.2007 12:03:14   
Anonimen
Seveda, da lahko greš.. Mislim, da moraš to na sodišče, nevem, še nisem bila na tem, a tudi ti imaš pravico z otrokom iti na potovanje, pač ga tisti dan, ko ga ima on, ne bo videl...

A ti grožnje sploh dopustiš? Jaz bi ga šla tožiti, saj mi nima nihče za groziti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2007 12:44:33   
Naja30
Ne sekiraj se za grožnje. Pes, ki laja, ne grize. S tem si samo rane liže user posted image

Po moje moraš na socialni povedat, da greš z otrokom. Sodišče je res določilo, kdaj in kako bodo potekali stiki, drugače pa ima to čez in ureja socialna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2007 13:33:17   
Anonimen
Moram sporočiti na socialno ali na sodišče oz. sploh komu (razen bivšemu, ki ne dovoli), da grem z otrokom za 1 teden v toplice?

A vsak korak je treba sporočat user posted image . Žalostno se mi zdi to...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2007 13:40:30   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Moram sporočiti na socialno ali na sodišče oz. sploh komu (razen bivšemu, ki ne dovoli), da grem z otrokom za 1 teden v toplice?

A vsak korak je treba sporočat user posted image . Žalostno se mi zdi to...

ja, meni tudi. ful žalostno. kot da ljudje enostavno ne bi znali več normalno funkcionirat ali se pogovarjat.

pomojem je kot prvo najbolj važno, da pokličeš svojga ex in mu sporočiš od xx do **** sva s tamalo na dopustu tamintam.če se strinjaš bi potem prišla k tebi takratintakrat in ostala do takrat.

v vsakem primeru je on oče, verjamem, da ima vso pravico vedet, kam gre otrok za dlje časa in zakaj ga ne bo videl.
sej se da na kulturnem nivoju, samo poizkusit je potrebno. in enostavno ne vidim, kaj ti bi on pri tem grozil??? ne razumem....

je pa pomojem res, da ko mamice tle gor berejo vaše odgovore, kako bi ve nekoga kar stožile (kar ni majhen strošek in preprosto dejanje, je travmatično za vas, za partnerja, celo za otroka), se še bolj naspidirano in sovražno obnašajo do svojih bivših partnerjev. dejansko ima tudi on pravice do otroka, in tako kot ve ne želite, da se kratijo vaše pravice, tako imejte v glavi, da tudi oni ne želijo, da bi se kratile njihove pravice. dejte enkrat poizkusit z normalnim človeškim pogovorom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2007 13:51:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

dejte enkrat poizkusit z normalnim človeškim pogovorom.

Mene tudi zanima, zakaj se to ne da.....potem ko se prve strasti umirijo, ko gre ločeno življenje spet po nekih tirnicah....zakaj se ne poskušate o teh stvareh dogovarjat? Zakaj dovolite, da o življenju vašega otroka odloča birokracija, ki o vašem otroku in vašem družinskem življenju ve zelo malo?

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2007 16:26:23   
Naja30
Če ji grozi, s takim človekom se ne moreš normalno pogovarjat. Drugače pa se strinjam, da bi se starša morala sama med sabo pogovarjat o otroku, ne pa da je treba na sodišču reševat glede stikov in ostalega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2007 18:01:05   
TIA22
Svetujem ti, da mu vse informacije posreduješ pisno. Pošlji mu pismo z vsebino iz katere bo razvidno od kdaj do kdaj bo otrok odsoten.  In to je vse. Drugače te zna še naprej izsiljevati in kolikor sem razbrala, ti tudi grozi.  Pošlji mu z povratnico priporočeno pošiljko, da boš imela dokaze, da si mu javila otrokovo odsotnost. Dopustovanje in počitnice so v korist otroku in zagovarjaj se s tem. V kolikor pa ti bo še naprej grozil( nisi navedla v kakšnem smislu ti grozi) podaj prijavo na bližnjo policijsko postajo. Žalostno je, da se bivša partnerja na koncu tako grdo obrneta drug proti drugemu, ampak včasih je pač žal to tako.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2007 18:24:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Če ji grozi, s takim človekom se ne moreš normalno pogovarjat.

Ja, se strinjam....user posted image .

Anonimna, kaj konkretno pa pomeni, da grozi?

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2007 16:40:48   
Gina
Meni se zdi pa čudno, da greš ti v toplice, veš da bi naj nek določen dan, npr. v sredo, bil otrok pri njemu, pa mu ne poveš. To je osnovna kultura, da sporočiš bivšemu, da te ne bo, pa otroka tudi ne, pa da se sproti dogovoriš, kdaj pa bo morda namesto tega pri njemu. Ne vem no, pri nas se vse dogovarjava sproti, pa tudi se ne drživa kot pijanec plota tistih dogovorjenih dni. Vendar mi ne pride na misel, da mu ne bi povedala, da nas ne bo ali obratno, on tudi meni sporoča vse pravočasno, nikdar zanji hip, pa se vse da. Vedno morata biti oba normalno spoštljiva drug do drugega, če hočeta, da bodo otroci normalno z normalnimi odnosi do soljudi gor zrasli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2007 16:46:32   
Dashenka
Jaz pa te sploh ne razumem. A ne bi bilo lažje, če bi se z bivšim možem preprosto zmenila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2007 18:24:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

To je osnovna kultura, da sporočiš bivšemu, da te ne bo, pa otroka tudi ne, pa da se sproti dogovoriš, kdaj pa bo morda namesto tega pri njemu.

Absolutno....če je na drugi strani tudi kultiviran človek...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2007 19:01:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Jaz pa te sploh ne razumem. A ne bi bilo lažje, če bi se z bivšim možem preprosto zmenila.

Ko bi le bi tako preprosto. tiste, ki niste na tem ,težko nerkaj svetujete. Če grozi, da ne bo ON dopustil, da bi šla v času njegovih stikov kam, kaj naj potem? To sem spraševala. In napisala sem, da on bi PRVI izvedel in ima tudi vso pravico, pa tudi normalno in logično se mi zdi,da mu povem. Ampak, kaj ko želi nagajat? Kaj potem?

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.12.2007 19:06:41   
Dashenka
Sicer ti čisto verjemem, da je tvoj bivši en bukselj. Ampak po mojem mnenju je vseeno bolje, da intenzivno delaš na tem, da vzpostaviš neko normalno komunikacijo.

Ker to, da boš čez CSD planirala vse svoje dopuste naslednih 15 let, ni ravno nekaj, česar bi si človek veselil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2007 19:08:59   
natasaom
kaj pa če gre on na dopust z malim?kako pa to rešita?če ga ne vzame s sabo,prekine dopust in pride za tisti dan domov?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2007 19:09:20   
Anonimen

Ker to, da boš čez CSD planirala vse svoje dopuste naslednih 15 let, ni ravno nekaj, česar bi si človek veselil.

A tega se ne da v sporazum o stikih (ali kako se že reče) zapisat? Kakšen je postopek v primeru dopusta, koliko časa naprej je treba obvestiti in koga?

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2007 19:11:39   
Anonimen

A tega se ne da v sporazum o stikih (ali kako se že reče) zapisat? Kakšen je postopek v primeru dopusta, koliko časa naprej je treba obvestiti in koga?

Ne, tega nismo nič zapisali.

Jaz komuniciram normalno, ampak kaj naj, če hoče vsake toliko grozit? Preslišat ravno ne morem, ni tako lahko.

Zanima me samo, če lahko v času, ko ni počitnic, grem z otrokom v času njegovega stika, za 1 teden ali 14 dni nekam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.12.2007 19:12:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ampak kaj naj, če hoče vsake toliko grozit?

S čim pa grozi?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2007 19:16:45   
Anonimen

ampak kaj naj, če hoče vsake toliko grozit?

S čim pa grozi?

Da če bom šla z otrokom za dlje časa, v času njegovega stika, da me bo prijavil na csd. Sem mu rekla, da greva čez 3 mesece na morje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.12.2007 19:18:34   
Anonimen

Da če bom šla z otrokom za dlje časa, v času njegovega stika, da me bo prijavil na csd. Sem mu rekla, da greva čez 3 mesece na morje...

Ekola, potem pa že  zdaj javi na Csd, vprašaj njih, kaj je potrebno narediti, da bosta šla in povej, da ti grozi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
23.12.2007 19:19:19   
Gina
1. Lahko se poskusiš prijazno pogovorit, brez zamere v grlu - važen je cilj in cilj je to, da bo otroku fajn pri tebi in pri njem in cilj je tudi to,d a dolgoročno zrihtaš neke urejene stike, odnose, kjer se ne bosta kregala, torej ga pokliči in prijazno vprašaj, če bi se dalo zmenit lepo prosim, da bi otrok šel tja in tja, če ne gre prvič, ga kliči čez en teden še enkrat, pa bodi prijazno sldka, pa ne misli na to, kaj ti reče, ampak na to, kaj hočeš doseči, ni važen ton v njegovem glasu, važno je, da boš naslednjič lahko mirne duše šla, ne da bi trpela zraven tri tedne, tako kot zdaj

2. četudi bi šla v toplice, ti zihr zato ne bodo vzeli otroka, samo... boš verjetno trpela tam, ker ti bo šlo ves čas čez možgane...ker ni rešen problem sploh....a je to vredno ignorance?

3. lahko vprašaš na csd, kaj ti je storiti

4. lahko se sekiraš, ga preklinjaš, si jezna in užaljena, pa te on s tem upravlja na daleč, torej doseže točno tisto, kar si je želel: da bi bila ti slabe volje

5. lahko vendarle poskusiš s prvo varianto še enkrat...in ti dosežeš svoje

srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.12.2007 19:21:44   
Anonimen

To je tako kot pri Murphy-ju, šef (mama) ima na koncu vedno prav...user posted image .
A za čisto malo heca pa ni tale možak?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
23.12.2007 19:28:50   
Anonimen
Ne sekiraj se za grožnje. Pes, ki laja, ne grize. S tem si samo rane liže.

Tle pa se zelo,zelo motiš.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
23.12.2007 20:12:02   
Gina

To je tako kot pri Murphy-ju, šef (mama) ima na koncu vedno prav...user posted image .
A za čisto malo heca pa ni tale možak?

Ma ja, jaz sem to napisala iz enega samega razloga, ker imam strašno močan občutek, da je ful jezna nanj, užaljena in še strah jo je. In da mu zameri. In niti pod razno se mi ne zdi, da bi ona šla telefonirat prav prijazno, ker se ji to sploh ne zdi opcija, ker je prepričana, da je to pod nivojem, glede na njegovo vedenje. Lahko pa da se motim. Upam, da se. Ker malo dvomim, da csd uredi boljše, kot prijazna ženska dušica. no ja, mogoče se pa tudi tukaj motim. Upam, da se.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.12.2007 20:17:45   
Anonimen

Ker malo dvomim, da csd uredi boljše, kot prijazna ženska dušica.

Itak da mama in oče znata bolje od vsake birokracije....če hočeta znati.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?