|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Psu se bo zmešal od pokanja
21.12.2007 23:25:53   
monja79
... men pa tud in to že tri dni pred prazniki ... kaj še bo!user posted image

Imamo nemškega ovčarja, ki mu gre pokanje strašno na živce. Bogi revček laja nepretrgoma in blazni po pesjaku gor in dol; ga kar privzdigne, ko poka tale pirotehnika tule naokrog. Ne pomaga nič. Smo ga že v garaži poskusli imet v takšnih situacijah, pa tudi tam nori in nam povrhu vsega še po vratih kraspa, ker je navajen bit zunaj.

Kako naj ga pomirimo, ker se mi res smili? A bi mu lahko dali kakšno pomirjevalo, da se revež ne bi tolk sekiraluser posted image .

Pol pa sam naj še kdo reče, Kok je vse drago, pa hude cene in brez denarja ... če pa že en teden pred prazniki ljudje na veliko denar v luft mečejo! Tega res ne kapiramuser posted image !
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Psu se bo zmešal od pokanja
21.12.2007 23:31:50   
Anonimen
Pojdi do veterinarja in naj ti da pomirjevala. Sosedova bassetka se tudi boji petard in je vsako leto takle cas na pomirjevalih, ven jo morajo pa dobesedno zvlect user posted image

(odgovor članu monja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2007 23:33:47   
Anonimen
Dekco mu dajte v dnevno sobo pa boš vidla reakcijo psa. Kako bo užival z vami v hiši.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2007 0:07:38   
Anonimen
Zakaj ga pa ne vzamete k sebi, pa ga cartate? Mogoče bo boljše no...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2007 5:14:17   
Lunca1
Meni gre tudi tole pokanje na živce. Naš pes se trese kot šiba na vodi, pa je vedno v stanovanju. k mojemu očetu je vedno v takem času hodil en  pacient, da mu je predpisal apaurin za psa. jaz bi petarde kar ukinila.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2007 9:10:41   
Anonimen
Jaz bi ga tudi dala notri, ampak ne samo v garažo. V dnevno bi mu naštimala njegov prostor. Ker po moj se mu resnično  lahko zmeša od teh petard, to je res hudo. Moja psička je v najhjšem v kopalnici, ki nima oken. Tam ji naštimam njeno posteljico in prižgem radio, da se petard ne sliši.

Drugače sem pa brala, da imajo zdaj ene spreje, s katerimi psu pošpricaš prostor (ampak mora pač biti notri, seveda). V tem spreju so neki vonji, ki pomirjajo. Menda je zdaj to IN, tista pomirjevala največkrat učinkujejo tako, da pes potem npr. ne čuti zadnjega dela in vleče noge za seboj. To je pa spet grozno. Meni je enkrat veterinarka dala pomirjevalo za mojo Mišo in me je na to opzorila. No, to se ni zgodilo, pomagalo pa tisto pomirjevalloo tudi ni.

Za letos sem brala nasvete o tem spreju, vprašala pa še nisem. Naj bi pa to imeli veterinarji. Vprašaj in sporoči, če boš.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2007 9:19:42   
šnucika
Naša dva user posted image user posted image  sta si zelo različna glede pokanja.
Starejši mešanec se grozno boji, ker ima pač slabe izkušnje iz mladosti, ko so mu eni kreteni spustili raketo v boks.user posted image
Tamlajši je pa čisto kul.Pa čeprav to ni značilno za njegovo pasmo-veliki šnavcer.Vse nevihte in novoletno pokanje prespi...lahko mu tudi poleg glave poka.Pa ni naglušenuser posted image .
Sta pa itak oba v hiši in ko najbolj poka,jih dam v dnevno,TV vžgem in radijo.Okna so itak zaprta in rolete dol.Ta star se stisne ob kavč ali pa mu pustim,da kar gor skoči in ga crkljam.Lani pa je ležal kar ob "tamalem" pesjanu in je šlo mimo najhujše pokanje ob polnoči.Na srečo je malo pokanja pri nas na vasi...razen polnočnih home made ognjemetov.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2007 10:10:43   
Anonimen
veterinar svetuje pomirjevalo.samo,kaj ko pa vsak dan poka in ga spet ne moreš zadrogirat čist vsak dan.svetujejo tudi,posebno na silvestersko noč,psa v hišo vzet in magari radijo ali TV na ves glas,da ne bo slišal pokanja.Jaz to naredim,ker so vsi trije občutljivi na pokanje,posebno tastar,TV na glas.

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2007 13:14:20   
SabinaV
ojla!

Mi uporabljamo Dap razpršilec in pomaga. Dobi se pa tudi spray.

DAP razpršilec se dobi  v večini veterinarskih ambulant ali pa direktno na [www.vet4you.com].

[www.vet4you.com]

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2007 13:25:51   
helloKitty
Jst bi ga tudi vzela noter. Vsaj zdej za čez zimo.

(odgovor članu SabinaV)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2007 15:04:03   
monja79
Smo poskusili tudi not, pa se ni obneslo, ker je čisto nemiren, saj ne moremo povsem zatemnit in se nam ognjemet not svet; pol pa še dojenček in majhen otrok pa TV-ja tudi ne moremo bolj na glas dat ... v glavnem da bi bil not, ne gre oz. nič ne pomaga in imamo spet cel agadir.

Bomo pa poskusili s temi veterinarskimi zadevami, grem takoj jutri iskat k dežurnemu veterinarju. Hvala za nasvete. Za ta sprej pa res nisem vedela. Bomo poskusili in upam v miru preživeli praznike.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2007 18:47:05   
lex
naša psička si je celo lopatico spredaj olupila do kosti ko je lezla ven. Mi niso verjeli pri nas, da otroci že ob 12h!!!!!!!!!!!!!! ko gredo iz šole naredijo celo fronto s temi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  petardami. Naša Luna pa se boji vsakega poka in potem jo pobriše, k sreči k nam, a eno leto je 2 dni ni bilo domovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne vprašite kakšna je takrat prišla k nam, cela krvava, vse kremplje si je dol nesla ko ni prišla ven. Sedaj je pa cele dneve v hiši ven gre le pod pogojem, da je kdo od nas doma in zraven zunaj.
Mogli bi jih totalno prepovedat.
Najbolj grozno pa je, da jih pri nas decembra koroška trgovina 20m od osnovne šole prodaja in me zanima katera trgovka zahteva kakšno osebnouser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2007 9:22:21   
Anonimen
Smo poskusili tudi not, pa se ni obneslo, ker je čisto nemiren, saj ne moremo povsem zatemnit in se nam ognjemet not svet; pol pa še dojenček in majhen otrok pa TV-ja tudi ne moremo bolj na glas dat ... v glavnem da bi bil not, ne gre oz. nič ne pomaga in imamo spet cel agadir

Kaj pa kakšen osrednji del hiše?Kopalnica,ali klet?tam pa lahko radijo na glas naviješ,da ibogi kuža ne sliši pokanja in vas ne moti glasba?

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.12.2007 8:29:32   
kitt!
Tudi mi smo že poskusili s feromoni in je delovalo. Sicer je bolje, če se jih začne uporabljati že kak teden pred pričakovanim pokanjem, ampak bolje je vsaj poskusiti kot pa ne narediti ničesar in samo čakati.
Za uporabo feromonov pa morate imeti kužka notri, saj so v obliki električnega razpršilca (kot sredstva za zaščito pred komarji).

Morda pa lahko poskusite s sprayem tudi, če je kuža zunaj. Popršite ga na kakšno rutko, malo počakajte in rutko zavežite okrog vratu kužku. Je pa res, da se feromoni oddajajo z izhlapevanjem in je vprašanje koliko časa bi to delovalo zunaj.
Če ga moti svetloba ognjemeta, pa ga namestite v prostor brez oken ali jih zatemnite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.12.2007 17:20:05   
Klarita
Naša boga psička je tudi čist prestrašena in se trese revica. Poskušamo jo vsepovsod vzet zraven, če kam gremo, drugače pa ji doma naredimo TV na glas, da ne sliši pokanja. Lulat gre tudi zgodaj zjutraj in pozno ponoči.
Jaz bi tudi prepovedala pokanje. Boge živalce.

(odgovor članu kitt!)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.1.2008 23:14:53   
eya
Bogi kužki. No, naša se ni nikoli tako bala petard, zdaj je pa že tako napol gluha in jih večino presliši.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.1.2008 11:23:17   
Anonimen
O telih foromonih: sem jih naročila, dala za to 25 evrov, kar se mi ne zdi malo in se mi zdi, da ni kaj prida pomagalo. Mogoče čisto majčkeno. Mogoče. Če si nekako močno želiš tega.

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.2.2008 20:45:35   
hmm...
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Dekco mu dajte v dnevno sobo pa boš vidla reakcijo psa. Kako bo užival z vami v hiši.user posted image

Se popolna strinjam.

Oprosti ampak meni se zdijo tisti ljudje, ki imajo v takšnem času psa zunaj popolnoma nečloveški. Kljub temu, da krampa v garaži, ko bo z vami ne bo, saj se bo počutil varnega.

Res mi ni jasno, zakaj imate psa če more bit v takem zunaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.2.2008 8:52:28   
honey
Mi smo pri našem poskusili vse, da ne bi bil zunaj čez novoletne praznike: od tega, da je bil v garaži, kurilnici, pri nas, ampak ni pomagalo nič - pes je hotel biti na vsak način zunaj in to je bilo to. Čeprav je lajal zunaj 100/h, notri ni hotel biti. Res je, da že tako ni vajen biti v hiši, ker je to ogromna mrcina in je neroden kot sam user posted image , ampak smo rekli, da bo pač čez 1. novoletne praznike notri, sploh ko je bil še majhen kužek, star 3 mesece - pa ni bilo variante. Se mu je skoraj zmešalo notri. Ko je bil pa zunaj, je bilo pa v redu user posted image . Saj vem, da je naš pes nekaj posebnega - do 5. leta skoraj ni jedel mesa user posted image , same žgance, palačinke ipd. Tako da ja, naš kuža je za vsake novoletne praznike zunaj - prostovoljno.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?