Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Lahko mož vzame bolniško ... 21.12.2007 22:07:30
|
|
|
|
Mesečnica
|
... za nego otroka, čeprav sem jaz še vedno na dopustu za nego in varstvo otroka? Zanima me v primeru, da se mi ponovi ena zoprna situacija, ki se mi je zgodila ta ponedeljek. Namreč, zagrabila me je ena čudna zadeva, ne vem, ali je bila trebušna gripa ali pa sem preprosto nekaj takega pojedla, ampak od zgodnjega jutra sem imela hudo drisko, potem mi je pa postalo še ful slabo, na srečo sicer šele popoldne, tako da sem nekako prebrodila čas do takrat, ko je mož prišel iz službe. Naš polletnik je pa ful aktiven in sem res komaj zdržala, tako sem se slabo počutila. Zvečer mi je bilo tako slabo, pa še vrtelo se mi je v glavi, da si malega niti ne bi upala dvigniti . Še dobro, da je bil mož zvečer doma, drugače res ne vem, kaj bi storila . Kaj lahko narediš v takem primeru? Jaz sem bila na srečo v torek že OK, ampak kaj pa, če ne bi bila? Ali pa če bi zbolel še otrok? Kaj ve storite v taki situaciji?
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 21.12.2007 22:41:58
|
|
|
|
živa
|
Ne, lahko pa jo vzame za nego ožjega družinskega člana, torej tebe, do 7 delovnih dni na leto, če mu jo predpiše osebni zdravnik. Lp, živa
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 21.12.2007 22:43:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali zase, če ima dobrega zdravnika.
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 21.12.2007 22:57:55
|
|
|
|
eva1
|
Ne! jaz sem imela 2 letnika z rota virusom-nejprej 3 dni doma bruhal in driskal, nato šel v bolnišnico in je moj mogel dati dopust ali pa neplačan očetovski dopust, ker sem bila jaz na porodniški z mojo takrat 3- mesečno čebelco! Men se je kr mešalo, brisala sem kozlanje, menjala podriskane plenice, pol se cela razkužila, poštimala tamalo, podojila...pa spet jevo na novo! ampak važno pa je, da tamala ni fasala tega !
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 22.12.2007 5:19:42
|
|
|
|
Lunca1
|
Eva1 to pa težko verjamem. On bi lahko vzel bolniško za večjega. Ta nima nobene veze s tvojo porodniško. Bolniško pa verjetno ni dobil, ker je bil otrok v bolnici. Drugače bi jo sigurno lahko dobil.
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 22.12.2007 7:46:54
|
|
|
|
tjaga
|
Ne vem kako je sedaj, vendar ko sem bila jaz med prvo porodniško pet tednov v bolnici, mi je patronažna post festum povedala, da bi za ta čas jaz morala prekinit porodniško, vzeti bolniško, mož pa bi koristil porodniško. Ja no, kaj hočemo, informacija je prišla prepozno. Vprašaj svojo patronažno ali pa osebnega zdravnika.
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 22.12.2007 11:04:55
|
|
|
|
bskrle
|
Načeloma ne, mi tako urejamo,da mož vzame bolniško zase.
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 22.12.2007 16:50:04
|
|
|
|
Tasika
|
Če je eden od staršev doma (nezaposlen, porodniška) potem drugi ne more dobiti bolniške. Razen če gre za res hudo bolezen. Tako je meni razložila pediatrinja ko je imel starejši bronhitis. Menda mora v takem primeru, če odobri bolniško, zagovarjati svojo odločitev neki komisiji na ZZZS. Menda se to rešuje z bolniško za očeta, čeprav ni bolan.
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 23.12.2007 21:37:19
|
|
|
|
sazi
|
Menda se to rešuje z bolniško za očeta, čeprav ni bolan. Možu da zdravnica težko bolniško že, ko je zares bolan. Kar tako mu je nikoli ne bi dala.
|
|
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 3.1.2008 11:32:10
|
|
|
|
Tasika
|
Našega je pa ravno pred novim letom nahrulila da naj se ne zeza in naj gre na bolniško (viroza z gnojno angino). Menda je imela primer 30-letnika z popuščanjem srčne mišice zaradi nepozdravljeni viroz. Mislim da bi mu dala tudi boln. zanj namesto nege.
|
|
RE: Lahko mož vzame bolniško ... 3.1.2008 11:35:58
|
|
|
|
visnjaaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1 Eva1 to pa težko verjamem. On bi lahko vzel bolniško za večjega. Ta nima nobene veze s tvojo porodniško. Bolniško pa verjetno ni dobil, ker je bil otrok v bolnici. Drugače bi jo sigurno lahko dobil. kar vrjemi,smo mi hodili od poncija do pilata,pa se ni dala urediti bolniške za lukca,ker sem bila jaz na porodniški. edino upanje je bil da bi šel ati na bolniško zase,ali pa če bi vzel očetovski dopust! 100% t drži.sem tudi na netu pri pediatrinji na monu vprašala in je potdrila..in tudi na zzzs so isto rekli! Žal tako je!!! Pa tudi luka ni bil takrat še v bolnici ampak v domači negi..šele kasneje je šel v bolnico,tako da nima to veze! Eva1
< Sporočilo je popravil visnjaaa -- 3.1.2008 11:36:23 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?