Anonimen
|
Tu ti kopiram s svojega Worda to, kar sem pred meseci shranila zase! Se ponavlja, ker sem kopirala s strani več uporabnic, ti pa izberi in preberi. lp SEZNAM STVARI ZA NAKUP OPREMA: Vozicek (1) Lupinica (1) Stolcek Trip trap (1) Posteljica, premično dno po višini in premične stranice (1) Jogi (1) Rjuha (1) Odejica za spanje (1) Preobleka za odejico (3-4) Jogi rjuha (3-4) Gumirano platno (1) Previjalna podloga (1) Banjica (1) Rokavica za umivanje (2) Brisače kopalne (2) Termometer za vodo (1) Termometer za zrak (1) Termometer za telesno temperaturo (1) Škarjice z zaobljenimi konicami (1) Gost glavniček (1) Mehka krtača za lase (1) Steklenička (2) Duda (2) OBLAČILA: Tetra plenice (20-30) Povijalne plenice (10) Pampers (sproti) Pajacki z zaprtimi nogicami zapenjajoč na ramenih (6-10) Tetra majčke dolg rokav (5) Mako majčke dolg rokav (5) Kapica mehka tanka (2) Topel kompletek (2) Copatki / nogavičke (2) Slinček (10) Topla vreča / topel pajac za hladne dni (1) KOZMETIKA: Mandljevo olje Hladilno mazilo Zaščitna krema za obraz (za otroke) Otroško milo, trdo, Bubchen (1) Bombažna vata 70 % alkohol Fiziološka raztopina za nos Gaze za umivanje popka Robčki za brisanje rite ZA MAMICO: Blazinice za dojenje za večkratno uporabo Nederček za dojenje (2) **************** SEZNAM ZA DOJENČKA 1x paket, ne vem kateri – včasih je bil C, zdaj pa malo poglejte, ker so drugačni... (v njem so: 2 majcki 62, 2 majcki 68, 1 body 68, 1 body 62, 1 pliš komplet, 5 povijalnih, 1 krema, 1 posteljnina, 1 spalna vreca, 1 brisaca, 10 tetra plenic, vata in palcke.) OBLACILA DOKUPITI: 3 povijalne male plenice (V TOSAMI!) 8 majck (zavezovanje zadaj ) ( V TOSAMI!) 4 žabice ( V TOSAMI!) 1 komplet za ven za domov iz porodnišnice (jopica, hlace, kapa) 2 kapice ( V TOSAMI!) 2 copati (štumfi) 1 odejica mehka kaksen slincek V INDUSTRIJSKI PRODAJALNI TOSAMA DOMZALE - je najceneje: 20 tetra plenic 6 krpic za umivanje (male zarobljene pleničke) 1 x 50 kosov zloženec sterilni 5x5cm 10 x cik cak jasmin vata (zarezana) 30 x vlaknaste krpice za umivanje blazinice za dojenje (2 škatli) KOZMETIKA / LEKARNA / Sanolabor: otroško milo (trdo) (Bubchen) Bubchen olje (olivno olje iz lekarne!) hladilno mazilo za ritko (ki ga mesajo in naredijo kar v Lekarni ali Bubchen krema za ritko) alkohol 70% fiziološka raztopina za umivanje popka in po potrebi tudi za ciscenje noska bepanthene krema (za bolece bradavice ali vneto ritko) Spitaderm – za dezinfekcijo rok – ali pa Dezinfekcijski robcki Incides Digitalni toplomer (lahko laserski ali - moj najljubši čelni..) Otroške škarjice za nohte glavnik, krtacka za lase Aspirator za nos Calpol (Paracetamol) – sirup za zniževanje temperature pri dojenčkih Vložki (veliki bombažni zloženci) - če imaš šive TRGOVINA: Papirne brisacke, robcki za nego ritke 1 Plenicke PAMPERS NEWBORN (številka 1) ali pa Huggies, Fixies… (Vložki, nekateri prisegajo na bombažni Vir (ki jih kupiš v Tosami)) HRANA: Milupa Comformil 1 (KOLINSKA ali lekarna ali baby center…) - (ce ti slucajno zmanjka mleka, za vsak slučaj) Čaj za novorojencke – HIPP (ali pa raje samo prekuhaš par borovničk in janeža, brez sladkorja) PRIPOMOCKI ZA HRANJENJE: (flaške znamke AVENT - v trgovini Ariel, so direktni uvoznik je najugodneje) 2 x dudica za novorojencka (raje dve, ce ti ena pade na tla, je druga cista) 2 steklenicki srednje velikosti s cucljem 2 cuclja za steklenicki za novorojencka številka 1 (za vodo ali materino mleko) Ščetko za čiščenje steklenick Prsna crpalka AVENT (Mikrovalovna ali grelec za steklenicke ali sterilizator (posoda za steriliziranje za v mikrovalovko)- kasneje, samo v primeru, da ti dojenje ne bo slo, bos potrebovala ta pribor za steklenicke, ce bos dojila nic od tega, razen morda črpalke) * Banjica (s previjalno mizo za na kad) oziroma mani je bolj všeč Tummy Tub * Košek za smeti (Palcek ZAVIJALCEK - kasneje) * Posodica za vodo (da imaš vodo na previjalni mizi) * POSTELJA + jogi + okrasna obloga za posteljico in kovtrcek * PREVIJALNA MIZA velika, s predali… ali kaj podobeneg * VOZIČEK * s prenosnimi avtosedeži ki so tudi stoli za guganje in hranjenje in prenašanje (po možnosti kombiniran vožicek (globok del in potem športni del) - ce ni prenosni avtosedež, boš potrebovala tudi ležalnik za dojenčka za na mizo. Modrcek za dojenje (mothercare - meni je na koncu najbolj ustrezal kar Triumpf običajen, ki sem ga le privzignila) Knjiga – Dojenček, kaj pričakujemo v prvem letu – Vale Novak Dojenje in materinstvo od srca - (Ksenja Šoster Olmer) Dojenckova spominska knjiga Fotoaparat in kamera ********** - vazelin za ustnice (prav pride že v porodni)- krema za telo- krema za obraz- vložki Vir 80 in extra- zloženci - šampon- milo za telo- poročni list- potrjena zdr. kartica- materinska knjižica- deodorant- voda (v plastenki)- napotnica ginekologa- vsi laborat. izvidi- osebna izkaznica- natikači (naj bodo taki za na plažo, ker je v kopalnicah ponavadi poplava)- mobitel + polnilec- fotoaparat ali kamera (jaz sem ga velikokrat snemala, ko je spal, ker je taaaake smešne face delal)- zobna ščetka in pasta- Bepanthen (roza)- nedrček za dojenje- 2-3 spodnje hlačke (zadnja 2 dneva je pasalo imet svoje gate)- bazinice za dojenje- škarjice (vsestransko uporabne)+ pilica za nohte- nastavki za dojenje- piškoti- denar (za avtomat)- nogavice- improvizirane rokavičke (če ima dojenček dolge nohte, da se ne popraska)- knjiga/revija za brat (sicer odsvetujejo branje ampak jaz sem v 6. dneh prebrala 2 romana)Za dojenčka (je prinesel mož zadnji dan)- 2x tetra plenica- 2 x huggies- povijalna plenica- 1 x kapica- 2x body- žabice- pajacek- nogavičke- dekica- avtosedež- moja oblačila za domov, ki sem jih prej pripravila. *************** Hoj! Jaz bi prejšnemu seznamčku dodala še: SUŠILEC ZA LASE BLOKEC IN PISALO (za zapis vprašanj, ki jih sicer na viziti zagotovo pozabiš :-))) ) NAPIHLJIV OTROŠKI OBROČ ZA PLAVANJE (sedenje s šivi je na njem nepirmerno enostavnejše in manj boleše) ****************** OBLAČILA (ne kupovati manjše od št.62): - 30 kom tetra plenic - 10 kom povijalnih plenic; 5 kom za široko previjanje - 12 kom krpic za kopanje - gaze - 10 kom bombažnih majčk – mako - tetra majčke - 8 kom bodi z dolgimi rokavi - 6 kom bodi s kratkimi rokavi - 3 kom žabic do pasu - 2 kom hlač z naramnicami - 5 kom plišastih pajackov - 2 kom bombažnih pajackov - 4 kom bombažnih kapic - 2 kom pižama (pajacek) - 1-2 kompleta - 3 kom nogavičk, copatk - 2 kom brisač za kopanje - 2 kom dekica - 1 kom blazina za na tla - komplet za iz bolnice ZA HRANJENJE: - steklenička za mleko (220 ml) – od 0-6, velikost 1, NUK s silikonskimi nastavki - steklenička za čaj (125 ml) - 2 dudi - ščetka za čiščenje stekleničk - slinčki ZA NEGO (priporočajo Bubchen kozmetiko): - kopalna kad - mali umivalnik - vedro s pokrovom (bombažne pleničke) ali palček zavijalček (pampers pleničke) - otroško milo, neutralno - otroško olje, mandljevo ali olivno - vata - vatirane palčke - škarje za nohte (zaobljena konica) - glavnik ali mehka ščetka za lase - telesni termometer - vodni termometer - hladilno mazilo - fiziološka raztopina - 70% alkohol za popek - sterilni zloženci – popek - umivalne vrečke (Sanolabor, Tosama) - Bepanthen mazilo za ritko in bradavice - robčki za previjanje (ne olje, ne alkohol) - aspirator za nosek - krema za sonce OSTALO: - voziček - lupinica - posteljica & jogi & 2 kom posteljnine - miza za previjanje - kengurujček ( po potrebi, od 3. meseca dalje) - polivinil za jogi ************** OPREMA ZA NOVOROJENČKA!!! LEŽIŠČE: - postelja, košek ali zibelka z varnostno ograjo - trdna podlaga "pena, žimnica, vzmetnica" - gumirano platno za zaščito postelje (jaz nimam) - kovter + deka - 2 rjuhe - prevleka za kovter - jaz imam pojstlco
|