kekec in mojca
|
Moj mali triletnik je na začetku tega šolskega leta v vrtcu dobil od sovrstnika močan ugriz. Mislila sem, da je že pozabljeno, pa se vsake toliko časa spomni na ta dogodek. Nekoč sem se pogovarjala z njim o tem in je rekel, da temu otroku raje pusti vse igrače in gre vstran od njega, ker se boji, da ga bo popraskal. Povedala sem mu, da se ga ne rabi bat, pa da je bolje, da pove vzgojiteljicama, če se ga boji, ker mu bosta pomagali in ga zaščitili. Včeraj zvečer pa je nastal jok, ker sem mu hotela postriči nohte na rokah. Rekel je, da se potem ne bo mogel branit pred njim ("... če me bo slučajno M. pokrampal, ga potem jaz ne bom mogel nazaj...") in ful jokal. Seveda sem ga vprašala, če ga je že kdaj pokrampal, pa je rekel, da ne, da pa praska in ščipa vse ostale otroke in da se ga boji. O tem sem povedala tudi vzgojiteljicama, ampak pravita, da verjetno vidi pri ostalih otrocih, ker njega pusti na miru. Zdaj pa res ne vem več, kaj naj naredim. Smili se mi, ker vidim, da ga takšne stvari prizadenejo... ampak brani se pa ne! Naj omenim še to, da je moj otrok med najstarejšimi v skupini, tale fantek, o katerem govorim, pa je najmlajši in najmanjši... Prosim, dajte mi kak nasvet, res več ne vem, kako mu naj še pomagam. Na splošno se nikoli ne bo branil, če ga bo kdo udaril, ampak bo le tu in tam povedal ali pa celo samo sedel in žalostno gledal...
|