|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velikost glavce
18.12.2007 11:44:34   
Ulla
Ojla,

kako so vam kaj izmerili pri otročku glavco, ko ste šle rodit? Danes sem imela pregled sem v 39t in je rekel, da bo kar debeloglavček in je nameril premer 94mm. Nevem ali je to normalno, ali je res debeloglavček??

Kako ste ve kaj seznanjene s tem? Lepo nosečnost vsem, ki še niste rodile. Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velikost glavce
18.12.2007 11:48:03   
*mancaG*
misliš obseg glavice?94mm to mi ni jasno?ko se otrok rodi ima obseg glavice 34-36cm?!tega podatka ne razumen

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 11:57:04   
Ulla
Ne premer glavce je izmeril 94mm, obseg pa ni povedal, to je pa treba zračunat, sam sem že pozabila čist točno kako?

(odgovor članu *mancaG*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 12:16:13   
mateyka
če se zmotjo za kilco pri teži, a sem vam ne zdi možno, da je lahko podobno tud pri obsegu glavce? sam tko, razmišljam..
sam debeloglavec je pa grdo poimenovanje.. a pol je bla moja suhoglavka al kaj? krneki.. user posted image

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 12:34:06   
2 Sraki
To so tako okvirni podatki, kot so podatki pri nuhalni svetlini. Zelo hitro se zmotijo, bodi optimistična in to je vse kar trenutno rabi tvoj user posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2007 14:11:52   
binči

Živjo
Veš pri meni je bilo isto samo,da mi ni rekel mere ampak kako veliko gravo ima v povprečju z drugimi, jaz pa vsa v strah kakšnega otroka bom rodila, z kakšno glavo.
Ko pa sem rodila pa je bilo vse v redu, malo večja je bila to pa je vse.
Zdaj pri drugi nosečnosti pa je spet isto, obseg glave je večje za dva tedna od povprečja.
Jas se nič ne sekiram saj moj mož ima bolj okroglo glavo pa zaradi tega to tudi je.
Zato se nič ne sekiraj saj boš videla da bo vse v redu.user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2007 20:37:09   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla

Ojla,

kako so vam kaj izmerili pri otročku glavco, ko ste šle rodit? Danes sem imela pregled sem v 39t in je rekel, da bo kar debeloglavček in je nameril premer 94mm. Nevem ali je to normalno, ali je res debeloglavček??

Kako ste ve kaj seznanjene s tem? Lepo nosečnost vsem, ki še niste rodile. Lp

To pa sigurno nisi dobro slišala - kot že rečeno imajo novorojenčki obseg glavice od 32 - 36cm (94mm je šele 9,4 cm tako, da si zagotovo nekaj narobe razumela) - še enkrat vprašaj (vprašati ni greh!).

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2007 22:13:37   
Pia77
Tvoj G je verjetno izmeril BPD (biparietalni diameter), kar je premer glavica nekje v nivoju nad ušesci. Po mojih podatkih je 94 mm povsem normalna mera za 40. teden (za 39. teden pa okoli 93 mm). Milimetrček gor ali dol...
Ocenjena teža otroka je izračunana z računalniškim programom, ki upošteva nekatere UZ mere (ne vem točno, verjetno obseg glavice, obseg trebuščka, dolžina  stegnenice...). Ker uporablja več spremenljivk, ki so vse lahko izmerjene tako ali drugače natančno, lahko tudi ocenjena teža otroka zelo odstopa od realne (+/- 500g, kar je procentualno zelo veliko).

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2007 22:36:04   
eva1
ja 94 je vrjetno merjen BPD!
Moja čebela ga je imela v 37 tednu 96 in obseg glave 34.1-rodila sem jo v 38/2 z obsegom glave 38 cm! Luka pa je imel na vseh UZ bolj mahno glavico(ubistvu podolgovato, tako da je bil BPD vedno pod spodnjo mejo, obseg pa ok)-rodil se je prav tako v 38/2 dni z obsegob 35cm!
kakorkoli že, če bom še kdaj noseča, naj ne bo glavca večja od 33-34 cm, vsaj ne bo 2 ure tistih nadležnih potisnih popadkov(potem so me rešili in mi prerezali presredek,ker drugače pač ni šlo)!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!

Julija
TLF

Kako vam je všeč ime Julija?

zelo mi je všeč (25%)

mi je všeč (30%)

ne vem (5%)

nič posebnega (27%)

ni mi všeč (13%)

Število vseh glasov: 454

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!