|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po roku poroda
16.12.2007 11:45:05   
start
user posted image   pozdravljene! upam da mi lahko katera pomaga, če ima mogoče izkušnjo s tem. sem devet dni čez rok poroda, napotnico imam za celjsko porodnišnico. zanima me kako dolgo čakajo preden sprožijo porod, na kakšen način, glede na to da  se dobro počutim, sem brez kakeršnih koli popadkov in bolečin, ter še doma. pozdravljam pa tudi vse druge ki tako lepo delite zanimive in koristne zgodbe ter nasvete. lpuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po roku poroda
16.12.2007 12:06:11   
Naja30
Ponavadi pustijo 2 tedna, če je z otrokom vse ok. Itak hodiš vsaka dva dneva na ctg?

(odgovor članu start)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2007 12:24:28   
start
ja na ctg sem hodla k svoji gin. jutri gtem not, pol pa ne vem a me bojo pustli še tam čakat. upam da ne, doma me čakata dva otroka ki komaj čakata.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2007 12:28:09   
Anonimen
Čaka se 14 dni... Meni so 9 dan popadke sami sprožili, ker sem bila odprta že 3 cm...

(odgovor članu start)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2007 14:16:22   
kristinaj
pri nas v šempetru pri go čakajo do 14 dni in potem sprožijo s tabletko.

(odgovor članu start)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2007 15:06:06   
mateyka
ja 14 dni je standard tud na Švedskem. jest bi počakala in ne bi hitela z induciranim porodom pred tem časom (če je vse ok).
drugače ti pa želim vse najnaj user posted image

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2007 15:36:19   
Gina
Ojoj, strašansko zoprno je čakati. Upam, da se čim prej začne. Ponavadi ti sprožijo porod, če si vsaj malo odprta. Pa ne čakajo v vseh porodnišnicah enako dolgo. Mene so vzeli 5 dni čez rok not, pa že en dan prej bi me, če ne bi imeli take strašne gužve. Samo to ni Ce., je Po. če me pa ne bi, bi pa od žalosti in bolečin in otečenosti tam stala in jokala (saj so mi solze itak kar same od sebe tekle v potokih takrat, tolk sem bila obupana in polna hormonov), dokler se me ne bi usmilili. Tako da upam, da si vsaj malo odprta, da se te čim prej usmilijo. Al ap da ti voda odteče. user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2007 16:22:11   
start
hvala. ampak, groza, jst sem že vsega naveličana. komaj čakam da dobim malo piko v naročje. se mi zdi da ko si enkrat not je vse bol grozno. sicer sem že dvakrat rodila, pa me je strah da se ne da opisat. pri obeh sem imela zelo močne popadke po dvanajst ur, odprta pa nič. upam da res gre v tretje rado.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2007 16:36:58   
suzolinka
Ja grozno je tole čakanje ... meni so ga v ljubljanski porodnišnici sprožili 6 dni čez rok, ker sem bila 3 cm odprta. In ko mi je sporočila, da grem rodit, sem se zjokala od veseljauser posted image

(odgovor članu start)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2007 17:56:36   
benika
Te čisto razumem, kako se počutiš, ker tole čakanje čez rok ubija. V KR na sprožitev poroda čakajo 14 dni. Če si takrat brez svojih popadkov in nič odprta, ti najprej dajo svečko za mehčanje materničnega vratu. Če se začnejo popadki, fino, drugače pa greš na G oddelek in zjutraj te potem pripravijo na porod. Mene so zjutraj tako zrihtali, ob 9ih so me priklopili na umetne popadke, mi ob 11h predrli mehur, ponoči smo pa rodili.

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2007 17:58:16   
modanik
ojla, te čist razumem, danes imam rok, pa se nič ne dogaja, prvič sem bila 6 dni čez rok, pa so mi sprožili s tabletkami vaginalno, vendar mi niso prijele, tako da so me osmi dan po roku poslali čisto zaprto in brez popadkov v porodno, kjer sem imela super babco, ki mi je naštimala flašo in umetne popadke, nato pa sem po šestih urah mučnih popadkov rodila. Res upam, da bi se zdaj začelo prej kaj dogajat, ker sm prvič misnla, da se mi bo od čakanja zmešalo. Mi je pa babca v porodnišnici na pregledu svetovala, naj imava  z možem spolne odnose, vendar pra prvem tudi to ni pomagala, zdaj pa miož pravi, da grava kar dons v akcijo, mogoče bo pa zdaj kaj drugače. Sicer pa vem, da bom kmalu držala svojo punčko v naročju in če hoče še malo počakati, naj pač bo tako.Lep pozdrav in čim prejšnje popadke ti želim

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2007 20:03:21   
start
user posted image ha ha modanik, pol pa dobro akcijo, naj tud teb čimprej mine. jst trepetam od strahu, ampak če je šlo not, mora vn tud.  strah me je sam neznanega, ko ne veš kaj se mi obeta. ko opravim, pa javim.user posted image

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2007 20:07:18   
modanik
pa ja itak, da more tud vn, sam fajn je če maš svoje popadke, k ni tok hudo , k umetni so res muka, ampak če sm enkrat dala skoz, pol bom pač še enkrat, če ne bo šlo drgač. Zdele pa v akcijo, pa bomo vidl, kaj bo, ti pa najbolš da tud, pa velik sreče

(odgovor članu start)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2007 21:31:38   
maja&m
Start- jaz sem tudi prvič v Celju rodila. Pa sem se tudi fajn "čez rok" načakala. PDP je bil 19.2,rodila 4.3. Po PDPju sem morala biti noter zaradi pritiska in zatekanja. Nič ni kazalo na začetek. Vse druge so hodile in odhajale z bebicami,le jaz sem bila še v enem kosu. Zdelo se mi je kot da ne bom nikoli rodila. Bila sem že prav tečna-sama sebi. No potem so mi prestavili rok kao na 1.3 (po UZ) in 3.3 so se mi končno začeli popadki. Naslednji dan sem pa tudi jaz dočakala svoje. Je pa praksa v Celju (vsaj bila je), da čakajo da se samo od sebe začne. Da narava sama svoje opravi. Tako da če ni nič narobe-nič bati. Kot si že sama rekla-kar gre not,mora tud ven.
Držim pesti,da bo šlo čim hitreje.

Lp

Maja

(odgovor članu modanik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2007 22:54:59   
Anonimen
Pa od česa je to odvisno kolk čez rok rodiš al pa pred rokom.
Od časa zanositve al to nima veze? Npr. da rodiš 14 dni čez rok.

(odgovor članu maja&m)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2007 0:01:01   
benika
To je odvisno od PDP-ja, ki ti ga postavi tvoj G. Npr. če imaš PDP 1.1. in če rodiš 15. 1. se smatra, da si rodila 14 dni čez rok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2007 13:13:27   
modanik
start, a se pri tebi že kaj dogaja, pri nas ni nič novega, čeprav sva se včeraj z mojmuuser posted image , pa še kar nič, naša punca se ne da zlepa, kr noče ven

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?