|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda in prsti
16.12.2007 11:11:36   
pupa357
Naš 2,5 mesečni poba ima prste stalno v ustih. Sej vem, da raziskuje svoje čudovite rokice, ampak poleg tega sesa tudi palec. Noče nobene dude, probali smo 4 različne, držali v ustih, probali večkrat pa nič. Malo me skrbi, da bo palec postal njegov najboljši prijatelj user posted image . Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda in prsti
16.12.2007 11:47:52   
Naja30
Naša punčka je pri tej starosti tudi imela roke ves čas v ustih in sem misla, da bo palec postal stalnica za cuclanje. Pa je minilo. Po moje je to vse samo raziskovanje.

(odgovor članu pupa357)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2007 13:59:01   
karin412
Jaz sem bila tudi v skrbeh za starejšo hčerko-ki ni imela dude, pa ni potem več cucala-nekje do 5. meseca, morda dlje. Zdaj sinko ima pa dudo in tudi sesa prstke, cele rokice, palček.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2007 14:02:44   
Anonimen
To je le raziskovanje, nič bat... Bo minilo po mojem, moj ima dudo, pa ima včasih prstke v ustih, suza, pa se smeje zraven, mu je smešno to.. 

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2007 14:19:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: pupa357

, da bo palec postal njegov najboljši prijatelj user posted image .

Takšne, kot si napisala, so naše izkušnje....Ni pomagalo nič... In sedaj, pri 6,5 letih še vedno sesa prste, sicer malo manj, ker ga je počasi sram.....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu pupa357)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2007 14:23:49   
nemrak
user posted image user posted image ,
naša ta prva je bila ista kot tvoj. Nobena duda ni pomagala. Je sesala palec že v trebuhu ( sem videla na UZ) in ga je potem kar hitro našla.
Problem je v tem, da dudo lahko daš stran, palec pa ne. Naša ga sesa še sedaj, ampak samo ko gre spat. Pa se zelo trudimo, da bi nehala. Še sama se trudi, da bi nehala, pa jo še vedno potegne. Smo ji od začetka dajali na roke rokavičke, ji mazali... pa je P rekla, da bo otrok še bolj živčen in naj pustimo.

Se tolažim, da bo to 1x prerastla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2007 15:01:31   
zoom zoom
Naša tudi ni marala nobene dude in sedaj pri 8 mesecih veselo sesa palec, podnevi, ponoči, še med jedjo bi, če bi ji pustila. Sicer ji vstrajno dajamo palec iz ust, ampak je takoj spet v ustih. Včasih se sicer zaigra tudi z dudo, toda v ustih ni več kot 2 minuti.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2007 15:21:13   
Anonimen
Poznam enega, ki je cuzal prst do 8.leta starosti... Vsi so ga zajebavali, se delali norca... Zato jaz raje ponudim dudo, ker z dudo bo lažje odvajanje, kot pa s prstom, saj ga ne moreš presekati in kar dati stran, dudo pa odvržeš in se malce zlažeš, da mu je naprimer miška odnesla.. 

< Sporočilo je popravil Angel_Rebelde -- 16.12.2007 15:27:06 >

(odgovor članu zoom zoom)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2007 16:13:28   
pikalonca
 Naša tavečja je kaj kmalu pogruntala, da jo duda pomiri in sedaj pri 2.5 letih je totalno odvisna od nje. A mali 7 mesečnik je nor na prstek in ga ima tudi zelo pogosto v ustih. Še posebej ga intenzivno sesa, ko je zaspan. Dude smo kupili že 3, pa nobene ne mara.

Sem še med nosečnostjo govorila, da če se bo le dalo, da naš drugi otrok pa ne bo imel dude. Na zdaj pa imam še večjega hudiča. No, ampak vse enkrat mine in tudi to bo...

(odgovor članu pupa357)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2007 19:20:28   
Paštetka
Nam so v posvetovalnici rekli, da je to normalno.Od tiščanja rok v usta, do sesanja palce pri tem mesecu. Rekla, je pa tudi, da jim nikakor ne smemo jemat rokic iz ust, ker on tako spoznava ne samo rokice, ampak tudi zadovolji svoje določene potrebe.

Minilo ga bo.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2007 19:31:46   
jessy@
Tudi naša je imela pri tej starosti skoz rokice v ustih in vlekla prst. mislim, da je to bolj raziskovanje, ker zdaj prstkov ne vleče več. Zdaj ima pa dudo. je pa na začetku ni marala in smo probali več vrst dud preden smo ugotovili katera ji najbolj ustreza.

28.1.2007 se je rodila naša princeska Lia.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2007 20:23:34   
only_me
IZVIRNO SPOROČILO: pupa357

Naš 2,5 mesečni poba ima prste stalno v ustih. Sej vem, da raziskuje svoje čudovite rokice, ampak poleg tega sesa tudi palec. Noče nobene dude, probali smo 4 različne, držali v ustih, probali večkrat pa nič. Malo me skrbi, da bo palec postal njegov najboljši prijatelj user posted image . Kakšne so vaše izkušnje?

Iz istega razloga sem jaz nedavno odprla podobno temo.... isti problemi, ki še vedno niso šli vstran. ... sicer moj palca ne cuza, ampak pest.

(odgovor članu pupa357)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2007 2:55:17   
tejcek19
tudi mene je skrbelo, kaj bo z našim, ko je v enem obdobju v usta ves čas tiščal vse možne prstke

hvala bogu ga je zdaj pri 7 mesecih minilo - prstov ne je več, na dudo pa se tudi zdaj še ni navadil

sem mu pa jaz vseeno prste jemala iz ust,  še posebno ko je zaspal, ravno zato da mu ne bi preveč pasalo in bi se navadil - čeprav je ena od vas napisala, da tega ne bi smeli

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.12.2007 9:20:45   
skuštrana
Nam so v posvetovalnici rekli, da je to normalno.Od tiščanja rok v usta, do sesanja palce pri tem mesecu. Rekla, je pa tudi, da jim nikakor ne smemo jemat rokic iz ust, ker on tako spoznava ne samo rokice, ampak tudi zadovolji svoje določene potrebe.

Minilo ga bo.

Točno tako...Če ga ne bo, bo pač sesal palec user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.12.2007 14:08:59   
_annela_
ma to le spoznavajo svoje prstke,in ne da bi se navadili moje cuza in dudiko in prstke pa se nic ne bojim ker vem da bo odnehal scasoma!user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.12.2007 14:17:51   
kšpela
moja je dudo zagrabila pri 3 mesecih sama od sebe in to med igro.pri dobrih 2 mesecih je pa zacela sesati palec in ji kar pustim.ponavadi ga sesa samo ko je ful zaspana.

(odgovor članu _annela_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?