|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dedovanje
16.12.2007 1:44:25   
Anonimen
POzdravljeni, zanima me naslednje:

Starsa v oporoki dolocita za dedica svojega stanovanja samo enega otroka. Ali lahko ostali otroci zahtevajo njuni (zakoniti) delez?

Hvala za vase odgovore in lp.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dedovanje
16.12.2007 2:09:15   
Anonimen
sem se ze izobrazila :)) nujni ni enako zakoniti delez :)

se pravi, nujni dedici vedno dedujejo polovico deleza, ki bi ga dedovali po zakonskem dedovanju...v zg.opisanem primeru 1/4.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2007 9:29:33   
lelaval
Do nujnega deleža imajo pravico. Če to misliš

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2007 9:59:53   
natalia
ja!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2007 10:07:13   
petra a
tocno tako je,kot piše v drugem postu

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2007 13:15:29   
Gina
Kadar nekdo napiše oporoko, te na sodišču vprašajo, če se strinjaš z njo. Lahko jo spodbijaš. Ne vem kako to izgleda, midva z bratom je nisva spodbijala, ko naju je stara mama razdedinila. Tam tudi rečeš, da zahtevaš nujni delež. Mi smo se s stricom zmenili že prej, kako si bomo razdelili stvar (seveda ni šlo čisto enostavno niti hitro, o tem smo se menili kar nekaj časa, preden smo se dokončno zmenili). Na sodišču so rekli, da je ok in točno tako, kot smo rekli, tudi napisali.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2007 20:20:25   
Anonimen
Ja moja babica je vse napisala na mene. Naredila je preužitno pogodbo. Tako da ne rabim nikomu nič dat. Če bi pa vse zapustila mojemu očetu in bi po njem pol podedovala bi pa mogla dati nujni delež še njegovima ostalima otrokoma iz prve zveze.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2007 22:02:55   
Gina
Četudi človek nekaj prepiše na drugega, lahko zakoniti dediči zahtevajo nujni delež, češ da je tisti, na katerega je nekaj prepisano, svoj delež dobil kot prepis že prej, oni pa še niso. Vendar so postopki se mi zdi  malo bolj komplicirani. Če pa bi se nekdo spravil to naredit, pa še vedno lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2007 22:04:59   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

POzdravljeni, zanima me naslednje:

Starsa v oporoki dolocita za dedica svojega stanovanja samo enega otroka. Ali lahko ostali otroci zahtevajo njuni (zakoniti) delez?

Hvala za vase odgovore in lp.

seveda lahko. Mislim, da edino v primeru, če starša razdedinita določenega otroka (to mora pisati v oporoki), ampak nisem sigurna, mislim, da celo takrat lahko zahtevaš nujni delež.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2007 22:15:39   
Gina
Ja saj razdedinijo te s tem, da nekomu drugemu v oporoki zapišejo svoje premoženje. user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.12.2007 22:17:54   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja saj razdedinijo te s tem, da nekomu drugemu v oporoki zapišejo svoje premoženje. user posted image

ja ampak ni dovolj, če te v oproki ne omenijo, ne pomeni, da so te razdedinili, mora biti napisano, da te razdedinijo user posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.12.2007 22:20:41   
Gina
Nisem čist zihr, če še velja, ampak vem da sem še par let nazaj brala, da se v Slo. tega ne sme, oz. da ni veljavno, četudi bi kdo to napisal. Da dediči v vsakem primeru štejejo, da se tako, kot delajo to v Ameriki, pri nas ne more zgodit, ker so zakoni drugače napisani.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2007 22:23:09   
Zamima
aja to pa nisem prepričana, ampak mislim, da če je taka volja tistega, ki piše oporoko bi morala biti upoštevana user posted image .

Vem, pa da če te ne omenijo v oporoki pa sodišče ve za tebe, da obstajaš imaš vso pravico do nujnega deleža user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2007 22:24:16   
Anonimen
Pri nas to ni možno. Četudi nekdo napiše svoje premoženje na enega potomca pred smrtjo, imajo vsi možnost zahtevati nujni delež. In tisti, ki je dobil premoženje jih mora v tem primeru izplačati.
Uf, še dobro da nisem kakšnega doktorata iz tega naredila.user posted image  Sem bila v teh situacijah zdaj intenzivno 2 leti in pol.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2007 22:29:50   
Zamima
aha, taly hvala za razlago,... saj vem, ampak meni so tile zakoni čist mimo no user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2007 22:32:48   
Zamima
kaj se mi pa zdi še najbolj bedno od vsega:

npr. če sta dva poročena (ali pa izvenzakonska skupnost) in nimata otrok, imata pa neko skupno premoženje, si ga po smrti enega izmed teh dveh delijo tadrug partner in pa sorodniki od umrlega - kje je tu pravica? user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2007 22:32:59   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Pri nas to ni možno. Četudi nekdo napiše svoje premoženje na enega potomca pred smrtjo, imajo vsi možnost zahtevati nujni delež. In tisti, ki je dobil premoženje jih mora v tem primeru izplačati.
Uf, še dobro da nisem kakšnega doktorata iz tega naredila.user posted image  Sem bila v teh situacijah zdaj intenzivno 2 leti in pol.

točno tako. Če nekdo napiše oporoko, si lahko z njo r.. obriše, če se bodo dediči odločili kregat. Oporoka samo toliko velja, dokler so dediči "normalni" in pravijo: pa naj velja njegova zadnja volja. S tem, da ko pa gre za denar, pa se ponavadi vsi dediči začnejo grebsti.

Če že želi nekdo napisati oporoko, in nekomu vse zapustiti, naj to stori raje pred smrtjo in vse prepiše na določeno osebo, drugače mora dotična oseba izplačati ostale dediče po nujnem deležu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2007 22:35:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

npr. če sta dva poročena (ali pa izvenzakonska skupnost) in nimata otrok, imata pa neko skupno premoženje, si ga po smrti enega izmed teh dveh delijo tadrug partner in pa sorodniki od umrlega - kje je tu pravica? user posted image

Še huje je to, da je otrok, ki je rojen ženski, ki se je ločila že 1 leto nazaj, uradno od bivšega moža ženske. user posted image  Ta je huda. Tile zakoni so včasih res malo mimo.user posted image

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.12.2007 22:36:36   
Zamima

Še huje je to, da je otrok, ki je rojen ženski, ki se je ločila že 1 leto nazaj, uradno od bivšega moža ženske. user posted image  Ta je huda. Tile zakoni so včasih res malo mimo.user posted image

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.12.2007 22:38:27   
Anonimen

user posted image

Ja, potem je treba otroka tožit, potem otrok biološkega očeta...za posrat zakoni.user posted image

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
16.12.2007 22:39:18   
Zamima
ja za popiuser posted image no user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.12.2007 22:41:37   
Zamima
po moje so ti ljudje, ki so si izmislili te zakone imeli popolno življenje, ker če bi gledali malo s človeške plati bi marsikaj spremenili user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.12.2007 22:42:47   
Anonimen
To pa tud res. user posted image

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
17.12.2007 7:08:38   
mika
npr. če sta dva poročena (ali pa izvenzakonska skupnost) in nimata otrok, imata pa neko skupno premoženje, si ga po smrti enega izmed teh dveh delijo tadrug partner in pa sorodniki od umrlega - kje je tu pravica?

ni jeuser posted image ! po možnosti so to še takšni sorodniki, ki ne pridejo blizu in komaj čakajo, da oseba umre.

če nekoga hočeš razdedinit, je treba napisat zakaj in imet dokaze oz. priče. ni dovolj, da napišeš, da je oseba razdedinjena. upošteva se 5 stvari,ki se pa jih ne spomnim...men se zdi, da morajo bit vmes kazenske ovadbe za zlorabo, poskus umora....kar pa se vleče v nedogled

baje bi se naj delalo na tem, da je do nujnega deleža upravičena socialno ogrožena oseba, ki nima prihodkov, razen socialne pomoči.

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?