Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: moja prva plača..... 18.12.2007 12:25:12
|
|
|
|
tinkatonka
|
pinkiponki....tud jaz imam diplomo iz ekonomije, delam v državni upravi in moja pripravniška plača ni nič kaj boljša od tvoje. Pol pa živi s tako plačo in imej otroke, vrtec, položnice, hrana, počitnice,...Ja od kje hudič božji. Saj bo bolje. Lp Tina
|
|
RE: moja prva plača..... 18.12.2007 16:51:15
|
|
|
|
pinkiponki
|
Evo mene, sej zdej sm se že mal pomirila in mal prebolela, mi pač ne preostane drucga sem ugotovila. Ja, drgač mi pa v pogodbi piše, da naj bi bla moja bruto plača 750eur, torej cca 530 neto pa prevoz pa malca......in jst sm prčakvala vsaj ene 550, glede na to, da sem imela bolniško. Ma ja, nima veze, vem da je treba nek začet, samo delodajalci, sploh pa privatniki, vedno hočjo celga človeka, ki raztura, plača pa čim manjša - sej to vsi vemo pa poznamo. Upam,da se tudi jst hitro uvedem in da se mi obetajo boljši časi....aja, pa še to....privat internet niti 5minut med malco ni dovoljen, telefon le za nujne primere ......ne vem, kva naj bi bil nujni primer, ampak itak za njih ni nič nujno pomoje,......to je režim, pa ne da hočem bluzit v službi, samo dihat pa člouk mora, tudi v službi, sej smo pol dneva tm matr, a ni tko? Upam, da vi bolj uživate v službah - no sej se bom tut jst navadla, hihi čau, pa hvala za komentarje
|
|
RE: moja prva plača..... 18.12.2007 19:48:36
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki privat internet niti 5minut med malco ni dovoljen, telefon le za nujne primere ...... to pa ne pije vode, vsak ima pravico zasebnosti tudi na delovnem mestu... naj si malo zakone preberejo... na kaksen nacin pa to preverjajo, da uporabljas npr. internet, el. posto ali ostala sredstva... brez predhodne enodnevne najave se tega ne sme delati. Ah oprosti, poklicna deformacija... dobim kar ospice :-)
|
|
RE: moja prva plača..... 18.12.2007 20:18:01
|
|
|
|
pinkiponki
|
jst mam smolo in sedim tako, da mi vidi šef v ekran....sej drgač bi se tut jst mal švercala, hihi
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 0:26:29
|
|
|
|
karmy
|
aja premalo da so plačani? nekateri poklici res vendar se mi ni zdi da je premalo plačano tam cca. 3,96-4,17€/uro premalo. Razlika od vas je le da nimamo plačanih bolnišk in plačanih dopustov. lahko pa si izmišljujemo kdaj bomo delali, ker nas ne veže nobena pogodba. Glede na to da je letni prihodek študenta ( vzdrževani član cca. 4000€/letno, za nevzdrževanega pa je meja 7000€/letno, in da je mesečna meja na napotnico 400€ in se marsikaj da rešit ko dajo študentski servisi na dve napotnici da ne plačuješ dohodnine, starši pa tiste študente, ki jih ne preživljanjo, ne dajo pod vzdrževane člane, in gredo lepo čez. Jaz bom npr. za to leto dobila nazaj 660€ dohodnine, ker so mi jo par mesecev trgali ker sem v izobraževanju odraslih pol se je pa zakon spremenil in se je izobraževanje odraslih izenačilo z rednimi študenti (dohodki preko ŠS)
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 8:24:50
|
|
|
|
Anonimen
|
A ni dohodek študentov letno omejeno na 680 tisoč sit? Zadnjič mi je kolegica to rekla, sam je itak zdaj brez statusa.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 9:52:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taly A ni dohodek študentov letno omejeno na 680 tisoč sit? Zadnjič mi je kolegica to rekla, sam je itak zdaj brez statusa. 6.222,22 eurov če te ne uveljavljajo starši. Za leto 2007. Zaenkrat. Je možno da bodo še spremenil.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 10:05:11
|
|
|
|
karmy
|
od 6.222€ - 7.000€ je brez dohodnine za nevzdrževane člane
< Sporočilo je popravil karmy -- 19.12.2007 10:07:44 >
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 10:58:45
|
|
|
|
lenčica
|
največji šit je to, da po mučnih razgovorih,če slučajno do njih sploh prideš, dobiš nikakvo plačo in pristaneš na delovnem mestu kjer si avtomatiziran za eno fazo (sama sem z diplomo iz ekonomije na del mestu za peto stopnjo in že dve leti se nisem naučila popolnoma nič- počutim se ko osel, še tisto kar sem iz faksa znala je šlo po gobe) No pol pa išči novo službo, ko vsak pričakuje kaj vse boš že znal s toliko in toliko del. dobe. Hvala bogu sem vsaj za nedoločen čas
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 19.12.2007 11:01:35
|
|
|
|
lenčica
|
ja pinkiponki s čim pa se vaše podjetje ukvarja, da je vaš šefe tak revček
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 20.12.2007 15:08:58
|
|
|
|
Sophie1
|
Ja, glede na to, da gre za gospodarstvo in ne za JU, je tole res premalo... Sploh če gre za zahtevno delovno mesto, kjer ti ne pustijo dihati, kot si sama napisala... Mogoče te pa samo malo testirajo in boš kmalu dobila višjo plačo. V nasprotnem primeru, bi jaz že iskala drugo službo.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 25.12.2007 21:08:18
|
|
|
|
tititi
|
Ja racunovodstvo je full bedno... delas non stop. Noben ne ceni tvojega dela in se hkratu so full nizke place. Been there, done that, gone away :( Ceprou tud zdej v JU ni kej bols. Sam sem prsla do spoznanja (ce temu lahko tako reces), da pac sluzba mora bit in ce pocnes neki, se tebi sprejemljivega, je to ok... ni pac nujno, da si nek racunovodja (to sem pac hotla bit, ker nisem vidla nekega smisla v vodenju postpkov,... ampak sem si premisnla in zdaj mam vsaj popoldneve fraj in jih znam izkoristit. Prej jih nisem znala). Placo sem pa tudi jaz mela tako pred 3 leti za pripravnika... vem da ti to nic ne pomaga...moj nasvet...uci se in mogoce gres kasneje v katero drugo firmo...v prihodnosti lahko pricakujes boljso placo... ce pa te racunovodstvo ne zanima pejt raj kej druzga delat...verjemi mi da zlo hitro zgubis motvacijo za neko osebno karjero ko gres na razgovor za tajnico ki dobi 1300 netto ti pa kot racunovodja dobivas 570 neto... sam na zalost nisem bla sprejeta za tajnico ker pac ne mors bit tajnica z univerzitetno diplomo iz ekonomije. A ja da ne?!? Jaz bi bla z veseljem...
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 30.12.2007 6:43:08
|
|
|
|
muki1
|
IZVIRNO SPOROČILO: tititi Ja racunovodstvo je full bedno... delas non stop. Noben ne ceni tvojega dela in se hkratu so full nizke place. To pa povsem ne drži. Ali pa povsod. Midva sva oba v računovodstvu, pa se nobeden ne pritožuje .
|
|
RE: moja prva plača..... 31.12.2007 7:08:34
|
|
|
|
Allia
|
Jaz začnem naslednji teden z delom v računovodstvu in bom pol leta imela pripravniško plačo, potem pa še strokovni izpit.Za crknit.Dela v računovodstvu se kar malo bojim, ker se mi zdi zelo zahtevno, je pa res da sem upala, da so vsaj plače dobre.jaz se glede plače še nisem zmenila, bom videlakj mi bodo dali v pogodbi.Zdaj vidim, da si zgleda ne smem preveč obetati.Ampak, si bom pa vsaj izkušnje nabrala in če ne bom zadovoljna bom iskala delo drugje.Je pa res, da računovodstvo ni isto, ki sem si ga želela, ampak upam, da bom "padla not"in mi bo postalo zanimivo.Imam pa tudi sama diplomo iz ekonomije.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 3.1.2008 23:47:13
|
|
|
|
CeluLitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki ja, dobila sem prvo plačo in je bla za zjokat . Res da sem mela 4 dni bolniške, ampak dobila sem z malico in prevozom točno 487 EUR.Ja, ne vem kva nej si mislim, res da sem lih začela delat,sem brez izkušenj imam pa diplomo iz ekonomije, delam pa v računovodstvu. Sej ne da bi hotla met kuj 1000 EUR, sam pismo, ene 600 al pa 700 se mi pa vseen zdi, da je v mejah normale za tako delo. Mene je kr sram, ker se mi zdi, da sem en lulček, dobesedno. Kva pa vi mislte, a sm zahtevna pa presrana, ker se mi moja plača zdi za zjokat. Aja, res, da sem rekla, da za manj kot 500 ne bi šla delat (mojmu šefu na razgovoru), samo vseeno se mi zdi to izkoriščevalsko. Si delala za to plačo polni mesec? Ker če si, potem bi morala, glede na tvoj bruto dobit več, kot si dobila (tudi, če si imela 4 dni bolniške). Če pa si delala manj dni, pa je možno, da si dobila tak znesek.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 4.1.2008 7:28:17
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Allia Jaz začnem naslednji teden z delom v računovodstvu in bom pol leta imela pripravniško plačo, potem pa še strokovni izpit.Za crknit.Dela v računovodstvu se kar malo bojim, ker se mi zdi zelo zahtevno, je pa res da sem upala, da so vsaj plače dobre.jaz se glede plače še nisem zmenila, bom videlakj mi bodo dali v pogodbi.Zdaj vidim, da si zgleda ne smem preveč obetati.Ampak, si bom pa vsaj izkušnje nabrala in če ne bom zadovoljna bom iskala delo drugje.Je pa res, da računovodstvo ni isto, ki sem si ga želela, ampak upam, da bom "padla not"in mi bo postalo zanimivo.Imam pa tudi sama diplomo iz ekonomije. Sem prav razumela, da zacnes naslednji teden in se niti pogodbe nimas? In niti za placo se niste menili? Hm, "obcudujem" taksne ljudi, ki gredo skoraj na slepo v novo sluzbo...
|
|
RE: moja prva plača..... 4.1.2008 7:46:18
|
|
|
|
LoCa
|
hja ne vem, js sm en teden delala še brez da bi podpisala. ampak: gre za državno službo;in po zakonu ko začneš ti delat velja tudi ustni dogovor kot pogodba. kako se v realnosti rešuje zlorabe tega pa ne vem.
|
|
|
|
RE: moja prva plača..... 4.1.2008 7:51:13
|
|
|
|
mojsoncek
|
Uh, dobre ste zenske...
|
|
RE: moja prva plača..... 4.1.2008 9:45:22
|
|
|
|
LoCa
|
je pa tudi res, da sem jaz prej naredila že zdravniški pregled in dobila uno o pokojninskem zavarovanju al kaj že je (se morem še navadit ). kaj naj rečem? js osebno nisem imela kaj zgubit. v nedogled pa tut ne bi delala brez da bi vsaj kadrovsko vljudno obiskovala .
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?