|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Polna cena vrtca!
14.12.2007 1:55:49   
Anonimen
Dobim položnico za vrtec za mojega mladiča... pač plačam, kolikor je... ampak še nikoli, do včeraj, nisem pogledala, koliko je pa sploh polna cena (za 2-letnika)... me je skoraj fršlok... 445€!!!... user posted image  Ja ma kaj a se jim je strgalo al kako?!... OK, saj mi je jasno, da morata imeti oba, mož in žena, že poštene plače, da jima zaračunajo polno ceno, ampak še vedno, no... ogromno folka dela cel mesec za minimalca 380€!... Nenazadnje pa - tisti, ki bi, glede na dohodek, morali plačati polno ceno vrtca - saj se jim bolj splača najeti privat varuško oz. otroka voziti v organizirano privat varstvo, za katerega plačajo pol te cene, a ne?... a katera na RR to prakticira?... jaz eno poznam, ki ima svi**sko velik dohodek in ima svojega sina pri privat varuški za 8 ur dnevno in za 250€ mesečno... koliko bi jo ubrisali v vrtcu, pa raje ne pomislim.

Potem pa imej otroke, ja... je**nti državo in njihovo nakladanje o kajpajazvemkakšnih subvencijah user posted image ... porkaduš... za stanovanja nekaj fantazirajo o nizkih cenah na m2 (1.800€ je res drobiž, ja, ***enti!), o dvigu socialnih transferjev (sami sebi ploskajo, ker jih bodo januarja, po enem letu, dvignili za toliko, kolikor je bilo inflacije v letu 2007 - full profita za prejemnike, ja user posted image ), subvencije so tudi zmagovalne (jih ne dobiš, če nimaš faxa končanega user posted image )... brezveze naštevat, no, ker to je vse skupaj en... g*oj. user posted image

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 17.12.2007 23:59:42 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ma a so usekani?!
14.12.2007 6:45:59   
Lunca1
Ja take so cene za jasli. Lahko se ji boš pa izognil samo, če bodo zares uvedli zastonj za drugega otroka. Pa tudi če je dobra plača pri hiši je to velika obremenitev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2007 7:07:44   
Spark
Samo da ima drugi otrok zastonj, moraš imeti oba v vrtcu. Zdaj pa če si naredil malo večjo razliko med obema, bo hitro tako, da bo starejši že v šoli, pa moraš za drugega vseeno plačati.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2007 7:59:09   
Anonimen
Je user posted image  je, če moraš plačevati polno ceno, te oberejo na vseh koncih, čeprav imaš višji dohodek... Ta obračunavanja vrtcev ne bodo nikoli fer, potem imaš nekoga, ki pa ima 2x višji dohodek od tebe pa plačuje isto najvišjo ceno vrtca... Mah kaj čmo tako pač je - da pa bo za drugega zastonj sem pa zelo skeptična user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2007 8:36:52   
Janya
Jaz mam tri v vrtcu in plačam 400€ za vse tri. In zelo močno upam, da bo sprejeta varjanta da boš za enega plačal ostali so zastonj, ker so enako stare.
Bi pa bilo to prvič, da bi nam bilo kaj olajšano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2007 9:05:27   
*sanela*
Sami smo si krivi, smo hotli v EU. In zdaj imamo evropske cene in balkanske plače.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2007 9:47:04   
žigolino
Mene pa kolk me še višina plačila moti,me še to da ti za en teden oddsotnosti  odttegnejo samo 1€

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2007 9:51:49   
maja1488
Nimam take plače, da bi tolko vrtca plačala, ga pa kr dosti. Najbolj mi gre na živčke to, da če imaš velko plačo te itak opalijo pri dohodnini, pa še vrtec je dražji. Pol pa pride žena od privatnika, ki si keš spelje ven iz firme po drugih poteh in ne preko plače, pa plača pol manj vrtca kot jaz, pripelje pa se v 4x dražjem avtu kot jaz in doma imajo nevemkajvse. V glavnem ni da ni. Sam to nihče ne vidi. To mene najbolj razjezi. Pač eni se znajdejo, drugi pa plačujemo.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2007 9:57:12   
arielca
Kolikor je meni znano je max. cena vrtca, ki jo plačaš 80% polne cene.
Je pa user posted image  drago, se strinjam.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2007 10:03:39   
lelaval
Mene pa kolk me še višina plačila moti,me še to da ti za en teden oddsotnosti odttegnejo samo 1€

Mene tudi. Tako, da se ti sploh ne pozna pri plačilu, če otrok manjka 1 ali pa 2 tedna.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2007 10:05:21   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Mene pa kolk me še višina plačila moti,me še to da ti za en teden oddsotnosti odttegnejo samo 1€

Mene tudi. Tako, da se ti sploh ne pozna pri plačilu, če otrok manjka 1 ali pa 2 tedna.
Zelo malo. Pri nas je eno dete manjkalo cel mesec, pa je bilo samo nekaj ojrov manj (mislim, da je mami rekla 30), kot pa če bi hodil ves mesec.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2007 10:21:39   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zelo malo. Pri nas je eno dete manjkalo cel mesec, pa je bilo samo nekaj ojrov manj (mislim, da je mami rekla 30), kot pa če bi hodil ves mesec.

Ja, to je pa zato, ker če otrok ni v vrtcu ti odračunajo samo malico in kosilo ostalo še vedno plačaš. Malica in kosilo pa za cel mesec nanese le okrog 40€.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2007 10:39:47   
viv_

Ja, ampak tale mama se ni pozanimala. Če so bili na počitnicah, pol je to to... Če je bil pa otrok bolan, pa če manjka 3 tedne, torej 15 vrtčevskih dni, prineseš potrdilo od zdravnika in potem plačaš mislim samo 40% ali 50%.

Za to, da pa padeš v najvišji plačilni razred, pa sploh ni treba imet tako huronsko visokih plač. 2 povpečni plači, pa si tam...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2007 10:50:51   
jakaracman
Ja, ampak tale mama se ni pozanimala. Če so bili na počitnicah, pol je to to... Če je bil pa otrok bolan, pa če manjka 3 tedne, torej 15 vrtčevskih dni, prineseš potrdilo od zdravnika in potem plačaš mislim samo 40% ali 50%.

Za to, da pa padeš v najvišji plačilni razred, pa sploh ni treba imet tako huronsko visokih plač. 2 povpečni plači, pa si tam...

Moja je bila lansko leto 3 dni januarja v vrtcu in sem plačala polno ceno in to za 8 razred.Sem oddala prošnjo ,na mestno občino LJ in zdravniško potrdilo pa so me zavrnili.Tako, da to ne bo držalo, vsaj ne za vse občine.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2007 11:00:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Ja, ampak tale mama se ni pozanimala. Če so bili na počitnicah, pol je to to... Če je bil pa otrok bolan, pa če manjka 3 tedne, torej 15 vrtčevskih dni, prineseš potrdilo od zdravnika in potem plačaš mislim samo 40% ali 50%.

ja ampak teh pol ni na kompletn znesek ampak sam na ne vem kaj. mi smo zdej v 5. plačiolnem razredu in plačamo cca 154€ na mesec. ko je cel mesec ni blo smo z opravičilom plačali 110€! kje je tukaj polovica? user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2007 11:02:44   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Viv, mali je bil bolan. Ne vem pa koliko vrtca plačuje, tako da to ne morem rečt.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2007 11:12:34   
cmokec
Ko sem nazadnje uveljavljala znižanje plačila vrtca v primeru odsotnosti zaradi bolezni, sem več plačala za zdravniško potrdilo, kot je bilo popusta pri plačilu. user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2007 22:55:12   
Rubin.
Jaz sem malo mis pravkar vpisala v vrtec in tukaj je razpredelnica:
http://www.maribor.si/podrocje.aspx?id=189
poglej pod tč. 3. pregled plačil staršev od 1.5.2007.

Torej 8 razred jasli so 80% cene: 290 €, vendar mora znašat BTO dohodek na člana več kot 1.272,77. Torej če ste trije zaslužita z možem 3.818,31€ na mesec, kar pa za moje pojme ni povprečna bto plača.

Sicer pa kdor ima tako veliko plačo, mu teh 445€ manj pomeni, kot pa onemu ki ima nizko in mora dati 100 €.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.12.2007 0:10:58   
piščanc
tisto za zdravniško potrdilo velja samo v primeru, da ima občina rezervacije oz. kakšen popust v tem primeru. Kamnik npr. nima nič, niti poleti. je pa to odvisno ob občine, sploh ne od vrtca.

hvala bogu, da imamo kvalitetno organizirano varstvo in da so otroci sploh lahko v vrtcih.

polna cena me niti ne zanima, ker bi veliko več zapravila, če bi bil otrok doma. in da zadaneš polno ceno (t.j. 80%) imaš lahko samo dve povprečni sl. plači, ne rabiš pretirane. bruto je precej večji od neto. pa od neto živiš.

je pa zanimivo, da v vsaki občini otrok stane različno, kako bodo pa to pojasnili. ampak rečmo, da je polna cena 100 jurjev, krat dvanajst otrok... močno dvomim, da so vzgojiteljice tako dobro plačane, pa če upoštebamo še tono igrač...še vedno dobijo na mesec 5340 € od ene skupine

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2007 13:38:24   
miha_b
Pa kako vam ni jasno!!!user posted image

Otrok čigar starši plačujejo več oz. so v višjem razredu pač več pojejo,
več poserjejo in s tem porabijo več plenic, porabijo več papirje, barvic....
to je vse razvidno iz plače ki jo dobite, kr malo poglejte na plačilno listo.
in bistvo je koliko zaslužiš in ne kakšno premoženje imaš - to bi pa ja lahko vedeli

pa da se ne zmrdujete več user posted image user posted image user posted image user posted image

ajejej  ja v takem živimo kaj čmo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Polna cena vrtca!
17.12.2007 13:58:33   
sazi
3-članska družina mora skupaj zaslužiti 330 % povprečne bruto plače (za leto 2005, kolikor se je upoštevalo v vrticih še do pred kratkim, je bilo to cca 1.160 EUR), torej bruto skupaj vsaj 3.480 EUR, 4- članska pa 440%, ali 4.640 EUR, da se plača vrtec po ceni najvišjega razreda.

Tudi meni se ne zdi prav, da imam malo višjo plačo (še zdaleč ne tako zelo visiko, da bi prišla v najvišji razred), a mi zaradi vseh teh subvencioniranj, otroških dodatkov in podobnega na koncu meseca ne ostane v denarnici kaj dosti več (če sploh kaj) kot komu, ki zasluži precej manj od mene. Amprak vrtec bom več plačevala le nekaj let, potem pa grejo otroci v šolo. Sicer ne poznam, kaj vse je potrebno v šoli plačati in koliko, ampak po mojem razlike v plačilih niso več tkao velike, kot pri plačilu vrtca.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 18.12.2007 0:00:04 >

(odgovor članu miha_b)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.